melissokomia

Με 34 εκατ. ευρώ θα πριμοδοτηθούν οι μελισσοκόμοι που θα ενταχθούν στο Μέτρο 11 «Βιολογική Γεωργία».

Η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο της πρόσκλησης, πραγματοποιείται κατά το διάστημα από 16 Φεβρουαρίου 2022 έως και 16 Μαρτίου 2022.

Ο Βασίλης Ντούρας, προέδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΜΣΕ), ανέφερε ότι «για να ενταχθεί ο μελισσοκόμος στο πρόγραμμα, χρειάζεται να κάνει πιστοποίηση. Είναι μια θετική δράση αλλά τα όποια προβλήματα προκύψουν από την εφαρμογή του προγράμματος, την ευθύνη την έχει το ΥπΑΑΤ γιατί δεν έκανε διάλογο με τους μελισσοκομικούς φορείς».

Οι κυψέλες και παραφυάδες (νέο μικρό μελίσσι) που διατηρεί κατ’ έτος ο δικαιούχος θα πρέπει να είναι καταχωρημένες στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο και ο ελάχιστος αριθμός αυτών να είναι πέντε (5).

Για τη Δράση 11.1.2 (ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής) θα καταβληθούν συνολικά 22.000.000 ευρώ.

Για τη Δράση 11.2.2 (ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής) θα καταβληθούν συνολικά 12.000.000 ευρώ.

Οι δεσμεύσεις των δικαιούχων όλων των δράσεων είναι τρία έτη.

Για τους υποψήφιους των μελισσοκομικών εκμεταλλεύσεων οι οποίοι πληρούν καταρχήν τα κριτήρια επιλεξιμότητας εκμετάλλευσης, το κριτήριο επιλογής εκμετάλλευσης για τη Δράση 11.1.2 (Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής) είναι: «Γεωργοί νεαρής ηλικίας».

Για τους υποψήφιους των μελισσοκομικών εκμεταλλεύσεων οι οποίοι πληρούν καταρχήν τα κριτήρια επιλεξιμότητας εκμετάλλευσης, το κριτήριο επιλογής εκμετάλλευσης για τη Δράση 11.2.2 (Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής) είναι: «Χρονική διάρκεια προηγούμενης εφαρμογής βιολογικού συστήματος».

Μέγιστο ύψος ενίσχυσης για τη δράση 11.1.2 είναι 26,39 ευρώ/κατεχόμενη κυψέλη ή παραφυάδα/έτος.

Μέγιστο ύψος ενίσχυσης για τη δράση 11.2.2 είναι 32,89 ευρώ/κατεχόμενη κυψέλη ή παραφυάδα/έτος (26,39 ενίσχυση συν 6,5 ευρώ κόστος πιστοποίησης).

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ten + 4 =