Δήμος Κυθήρων

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 31/10/2022 η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κυθήρων, στην αίθουσα «Δήμαρχος Αρτέμιος Καλλίγερος» του Δημαρχείου Κυθήρων. Η διαδικασία τη συνεδρίασης ήταν μεικτή, δηλαδή δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ σε πραγματικό χρόνο για όσους δεν μπορούσαν να παρευρίσκονται στο Δημαρχείο.

Τα 7 από τα 12 θέματα τη συνεδρίασης αφορούσαν τον καθορισμό των δημοτικών τελών για το έτος 2023. Η εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής ήταν να παραμείνουν τα τέλη στα ίδια επίπεδα με το 2022 διατηρώντας την μείωση δημοτικών φόρων ή τελών ή την απαλλαγή από αυτούς για τους απόρους, τα άτομα με αναπηρίες, τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους μακροχρόνια ανέργους.

Ο κ. Μαγουλάς με την παράταξή του ζήτησε μείωση 5%, με παράλληλη μείωση των εξόδων. Ο κ. Τριφύλλης υποστήριξε ότι η πίεση του πληθωρισμού στα έξοδα κατανάλωσης του Δήμου (καύσιμα μετακίνησης, τιμολόγια ενέργειας κ.α) δεν μπορούν να επιτρέψουν φετινή μείωση.

Το θέμα ψηφίστηκε από τις παρατάξεις του Δημάρχου και της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης ενώ η μείζων αντιπολίτευση το καταψήφισε.

Περισσότερη ενημέρωση για τη συνεδριάση του Δ.Σ θα υπάρξει σε επόμενα άρθρα.

Συνολικά τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

1. Κατανομή ετήσιας τακτικής επιχορήγησης στο ΝΠΔΔ «Πνευματικό & Πολιτιστικό Κέντρο – Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Κυθήρων (εισηγητής: Δήμαρχος).

2. Ορισμός Εκπροσώπου Δήμου στο Σχολικό συμβούλιο της Α’ βάθμιας εκπαίδευσης (εισηγητής: Αντιδήμαρχος Γ. Κομηνός).

3. Ορισμός Εκπροσώπου Δήμου στο Σχολικό συμβούλιο της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης (εισηγητής: Αντιδήμαρχος Γ. Κομηνός).

4. Εκμίσθωση ακινήτου του Δήμου Κυθήρων με δημοπρασία (εισηγητής: Οικονομική Υπηρεσία).

5. Καθορισμός του τέλους επί της ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ) έτους 2023 – Επικύρωση της υπ’ αρίθμ. 148/2022 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής (εισηγητής: Οικονομική Επιτροπή).

6. Καθορισμός συντελεστή τέλους κοινοχρήστων χώρων έτους 2023 – Επικύρωση της υπ’ αρίθμ. 149/2022 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής (εισηγητής: Οικονομική Επιτροπή).

7. Καθορισμός τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων έτους 2023 – Επικύρωση της υπ’ αρίθμ. 150/2022 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής (εισηγητής: Οικονομική Επιτροπή).

8. Προσδιορισμός των ανταποδοτικών τελών της υπηρεσίας καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού έτους 2023 – Επικύρωση της υπ’ αρίθμ. 151/2022 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής (εισηγητής: Οικονομική Επιτροπή).

9. Αναπροσαρμογή ή μη των συντελεστών τελών ύδρευσης και αποχέτευσης για το έτος 2023 – Επικύρωση της υπ’ αρίθμ. 152/2022 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής (εισηγητής: Οικονομική Επιτροπή).

10. Καθορισμός συντελεστή τέλους παρεπιδημούντων έτους 2023 – Επικύρωση της υπ’ αρίθμ. 153/2022 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής (εισηγητής: Οικονομική Επιτροπή).

11. Καθορισμός τέλους χρήσης άδειας παζαριού περιοχής Ποταμού Κυθήρων – Επικύρωση της υπ’ αρίθμ. 154/2022 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής (εισηγητής: Οικονομική Επιτροπή).

12. Μείωση – απαλλαγή τελών έτους 2023 – Επικύρωση της υπ’ αρίθμ. 155/2022 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής (εισηγητής: Οικονομική Επιτροπή).

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × two =