Σάβ, 10 Ιαν 2026
14.8 C
Cythera

Υποχώρηση Πλεύρη: Εξετάζεται η επιστροφή των υγειονομικών σε αναστολή εντός Οκτωβρίου

Ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής των υγειονομικών σε αναστολή, άφησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξη του στο Mega.

Μπροστά στις τεράστιες ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο Θάνος Πλεύρης, φαίνεται ανοίγει ορθάνοιχτα το παράθυρο δρομολογώντας την πολιτική κυβίστηση της κυβέρνησης για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, που έχουν τεθεί εδώ και πολύ καιρό σε αναστολή, μπροστά στο αδιέξοδο που οδήγησε η κυβερνητική πολιτική.

Σε μία προσπάθεια να υποβαθμίσει την εξέλιξη αυτή, είπε ότι προς το παρόν παραμένουν σε αναστολή μέχρι τα τέλη του 2022, ωστόσο η κυβέρνηση σκοπεύει να εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα του Οκτωβρίου και να λάβει εντός του μήνα αποφάσεις: «Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν ότι θα το εξετάσουμε τον Δεκέμβριο. Με τα δεδομένα που έχουμε τώρα είναι να παρθεί η απόφαση εντός του Οκτωβρίου. Η κατεύθυνση που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι ότι θα εξετάσει τα δεδομένα της πανδημίας. Εάν τα δεδομένα δεν δικαιολογούν τη συνέχιση του μέτρου, θα επιστρέψουν. Εάν δικαιολογούν τη συνέχιση του μέτρου θα παραμείνουν σε αναστολή. Η θέση που έχουμε αποφασίσει κυβερνητικά είναι ότι ακολουθούμε την πανδημία».

Για τις μεγάλες ελλείψεις στο ΕΣΥ και την απουσία αναισθησιολόγων η οποία έχει προκαλέσει καθυστέρηση στις λίστες χειρουργείων του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, υποστήριξε πως έχει γίνει μία εκκαθάριση της λίστας των χειρουργείων και σύμφωνα με τα δεδομένα, περίπου 1.500 χειρουργεία βρίσκονται σε αναστολή λόγω της έλλειψης των αναισθησιολόγων.

«Η πραγματική λύση του προβλήματος είναι η προκήρυξη που αφορά αναισθησιολόγους και καρδιολόγους, ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον. Εάν γίνει αυτό, αυτομάτως πάμε σε ανακούφιση του προβλήματος, αλλιώς θα υποχρεωθούμε να βρούμε τις επόμενες λύσεις», υποστήριξε.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η Μυρτιδιώτισσα»: Κοπή πίτας

Ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η...

Το Δόγμα Μονρόε και η Βενεζουέλα

Το 1823 δεν έπεσε ούτε ένας πυροβολισμός. Δεν κινήθηκαν...

Τριφύλλειο Ίδρυμα: Βράβευση αριστούχων αποφοίτων Γυμνασίου και Λυκείου Κυθηρίων

Έγιναν και φέτος οι από ετών καθιερωμένες βραβεύσεις των...

Δήμος Κυθήρων: Απάντηση για τα κληροδοτήματα και τα δημοτικά ακίνητα

Με μια εκτενή και ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, η Δημοτική...

Η ΕΕ ενέκρινε την εμπορική συμφωνία με τη Mercosur

Στην έγκριση της υπογραφής της συμφωνίας με τη Mercosur...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img