μορφονιός μεζεδοπωλείο

Την παραμονή και ανήμερα της Εθνικής μας Eορτής, 24 και 25 Μαρτίου, είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε τον Γρηγόρη Αλυσσανδράκη στο μεζεδοπωλείο “Κυρ Αντώνης ο Μορφονιός”, στο Λιβάδι Κυθήρων σε ένα διήμερο ξέφρενου γλεντιού και «οινοκατάνυξης».

Οι μουσικοί που πλαισίωσαν την ομάδα του Γρηγόρη, ο Ανδρέας Γεωργιλάκης στο λαούτο, ο Γιώργος Γκίκας στα κρουστά και ο Κώστας Μητρόπουλος στην κιθάρα αλλά και στο τραγούδι, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε δυο κρητικά γλέντια που οπωσδήποτε μας είχαν λείψει στα Κύθηρα και ευχόμαστε να επαναληφθούν με την ίδια επιτυχία.

Ο Γρηγόρης Αλυσσανδράκης έζησε στα Κύθηρα και ξεχώρισε με το ήθος του και την ενεργή του παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού, ιδρύοντας Σύλλογο Κρητών, Κυθηρίων και Αντικυθηρίων, παραδίδοντας μαθήματα κρητικής λύρας στο Ωδείο Αναγέννηση Κυθήρων και οργανώνοντας χορευτική ομάδα παραδοσιακών χορών με απίστευτη συμμετοχή συντοπιτών μας. Οι πρόσφατες υποχρεώσεις του τον οδήγησαν στην Αθήνα, αλλά πάντα είναι ανοιχτός σε προτάσεις και προσκλήσεις από το νησί μας. Τον ευχαριστούμε θερμά!

Ρεπορτάζ, φωτογραφίες: Σταματίνα Ταμβάκη

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

7 − three =