Δευ, 05 Μαΐ 2025
20.5 C
Cythera

Βουλή: Live μετά την εκτροπή σε βάρος Πολάκη

Σε υψηλούς τόνους η συνεδρίαση στο Κοινοβούλιο στη σκιά του χθεσινού περιστατικού.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, χαρακτήρισε αποκαρδιωτική τη χθεσινή συνεδρίαση και δικαιολόγησε τα όσα τραγικά συνέβησαν χθες λέγοντας πως ο προεδρεύων (Χαράλαμπος Αθανασίου) έμεινε στο γράμμα του κανονισμού.

Θυμίζουμε πως με τη δικαιολογία ότι ο Παύλος Πολάκης ήταν «εκτός θέματος», ο κ. Αθανασίου έκλεισε το μικρόφωνο στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όταν ο τελευταίος έκανε παρέμβαση για το σκάνδαλο Novartis, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για τον αναπτυξιακό νόμο.

Λέγοντας «εφαρμόζω τον κανονισμό», ο κ. Αθανασίου αφαίρεσε τον λόγο από τον κ. Πολάκη. Στη συνέχεια η συνεδρίαση διακόπηκε και ο κ. Αθανασίου αποχώρησε από το προεδρείο, αναμένοντας να έρθει ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας για να ανακοινώσει την απόφασή του.

Σημειώνεται πάντως πως πριν από τον Πολάκη είχε μιλήσει βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας (ο Βασίλης Υψηλάντης) για τη Novartis, χωρίς ωστόσο ο κ. Αθανασίου να δείξει ανάλογη «ευαισθησία».

► Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Γιάννης Ραγκούσης, λαμβάνοντας το λόγο, υποστήριξε: «Ήταν η χθεσινή ομιλία του κ. Πολάκη απρεπής; απάντηση όχι. Ήταν υβριστική; απάντηση όχι» εξαπολύοντας πυρά για «αντιθεσμική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του προεδρεύοντα».

Και πρόεσθεσε: «Όσο η δεξιά δεν θα ξεχνά τι σημαίνει δεξιά, τόσο ο ελληνικός λαός δεν θα ξεχνά τι σημαίνει τι σημαίνει δεξιά , τι σημαίνει Novartis τι σημαίνει το σκάνδαλο του κουκουλώματος που βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη σε αυτό τον τόπο».

«Το μικρόφωνο χθες έκλεισε με απόφαση του προεδρείου η άμυνα σε αυτή την απόφαση δεν είναι η κατάληψη του βήματος προβλέπεται άμυνα δημοκρατική και όχι άμυνα τρομοκρατική για να μιμηθώ και εγώ τις εκφράσεις σας», απάντησε ο Κώστας Τασούλας.

Δημοφιλή Άρθρα

Οι βασικές διαφορές μεταξύ Χριστιανών Ορθοδόξων και Καθολικών

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν ενωμένη με τους Καθολικούς μέχρι...

Για να μην μας «τρελάνει» κανένας Ηλιόπουλος: Μαθήματα ακτοπλοϊκής συνέπειας στα Κύθηρα

Σήμερα, Δευτέρα 28 Απριλίου 2025, ισχύει απαγορευτικό απόπλου λόγω...
00:06:25

Open TV: Βασικές ειδικότητες δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο Κυθήρων

Έρμαιο σοβαρών ανεπαρκειών το νοσοκομείο Κυθήρων, όπου η έλλειψη προσωπικού,...

Ευκαιρία εργασίας στον Αυλέμονα Κυθήρων

Αναζητούμε άτομο για εργασία στον τομέα καθαριότητας σε ενοικιαζόμενα...

Νέα ακύρωση δρομολογίων του “Aqua Jewel” – Θλιβερή πραγματικότητα που έγινε καθεστώς

Με νέα ανακοίνωσή της, η εταιρεία ΤΖΑΜΠΟ ΤΖΕΤ Ν.Ε....
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img