androulakis

Ραγδαίες εξελίξεις όσον αφορά το σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς το ΣτΕ δίνει εντολή για την άμεση ενημέρωση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΑΔΑΕ, σχετικά με τους λόγους της παρακολούθησής του.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας καλεί τον Χρήστο Ράμμο να γνωστοποιήσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την εισαγγελική διάταξη αλλά και τον φάκελο με το υλικό που έχει συλλεγεί, έπειτα από την άρση απορρήτου των επικοινωνιών του Νίκου Ανδρουλάκη.

Πιο συγκεκριμένα η ολομέλεια του ΣτΕ έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση του  προέδρου του να ακυρωθεί η πράξη του προέδρου της Α.Δ.Α.Ε., Χρ. Ράμμου. Μάλιστα η πράξη της ΑΔΑΕ θα πρέπει να ακυρωθεί εν μέρει και η υπόθεση να αναπεμφθεί στην Α.Δ.Α.Ε. για νέα, νόμιμη κρίση:

«Η ρύθμιση του άρθρου 87 του ν. 4790/2021, με το οποίο θεσπίσθηκε στην περίπτωση επιβολής του μέτρου άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών για λόγους εθνικής ασφάλειας η πλήρης απαγόρευση της δυνατότητας ενημέρωσης του θιγόμενου, μετά τη λήξη του μέτρου, ακόμη και όταν δεν υφίσταται διακινδύνευση των σκοπών εθνικής ασφάλειας που οδήγησαν στην επιβολή του, αποτελεί υπέρμετρο περιορισμό του απαραβίαστου της επικοινωνίας, που δεν δικαιολογείται στο πλαίσιο της λειτουργίας του κράτους δικαίου, και, συνεπώς, αντίκειται στα άρθρα 19 παρ. 1 του Συντάγματος, 5 παρ. 1 και 15 παρ. 1 της οδηγίας 2002/58, 7, 8 και 11 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 8 της ΕΣΔΑ και είναι ανίσχυρη».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη Βούλη, σχετικά με την απόφαση, τόνισε: «Σήμερα το πρωί η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο που η κυβέρνησή σας ψήφισε, για να καλύψετε το παρακράτος των υποκλοπών. Τον νόμο που απαγόρευε την ενημέρωση των παρακολουθούμενων»,

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη ως προς το σκέλος της ενημέρωσης του Προέδρου της Βουλής και των αρχηγών των κομμάτων, για το περιεχόμενο της εισαγγελικής διάταξης περί άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών του.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × 4 =