Κυρ, 11 Ιαν 2026
13.3 C
Cythera

Βατόπουλος: «Δεν ήταν εισήγηση της επιτροπής η απαγόρευση συναθροίσεων»

«Δεν συζητήσαμε κάτι τέτοιο» ανέφερε ο καθηγητής, καταρρίπτοντας τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι οι ειδικοί πρότειναν τα νέα αστυνομικά μέτρα.

Δεν ήταν πρόταση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, ξεκαθάρισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος – που είναι άλλωστε είναι ένα από τα μέλη της – σχολιάζοντας την περίεργη απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση είναι σωστό γενικά να απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις ούτως ή άλλως εν μέσω πανδημίας.

«Δεν θυμάμαι να συζητήσαμε κάτι τέτοιο. Από εσάς το ακούω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, ο οποίος εμφανίστηκε να αιφνιδιάζεται από την είδηση.

Ο καθηγητής μίλησε για την ανησυχία που προκαλούν στους επιστήμονες οι μεταλλάξεις του κορονοϊού αλλά και οι εικόνες συνωστισμού. Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο ενός τρίτου lockdown αλλά τόνισε ότι «δεν είναι κάτι που είναι άμεσο». Σύμφωνα με τον Αλκ. Βατόπουλο, υπάρχει μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη να κινηθεί η οικονομία και το υγειονομικό σκέλος και γίνεται ακόμη πιο δύσκολη με τις μεταλλάξεις.

Όπως είπε, απαιτείται εξαιρετική προσοχή από τους πολίτες και καλή επιδημιολογική επιτήρηση της κατάστασης «για να ξέρουμε πολύ γρήγορα τι γίνεται».

Ο Αλκ. Βατόπουλος τόνισε πως ούτε έχει ζητηθεί ούτε έχει τεθεί θέμα να μην ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια την προσεχή Δευτέρα, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση στο μέλλον αν αλλάξουν τα δεδομένα.

Ειδικά για τις μεταλλάξεις, εξήγησε ότι είναι εξαιρετικά πιθανόν να επικρατήσει του αρχικού στελέχους καθώς φαίνεται πως μεταδίδεται πιο εύκολα και πως είναι εξαιρετικά σημαντικό πια να υπάρξει γρήγορος εμβολιασμός του πληθυσμού.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η Μυρτιδιώτισσα»: Κοπή πίτας

Ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η...

Το Δόγμα Μονρόε και η Βενεζουέλα

Το 1823 δεν έπεσε ούτε ένας πυροβολισμός. Δεν κινήθηκαν...

Τριφύλλειο Ίδρυμα: Βράβευση αριστούχων αποφοίτων Γυμνασίου και Λυκείου Κυθηρίων

Έγιναν και φέτος οι από ετών καθιερωμένες βραβεύσεις των...

Δήμος Κυθήρων: Απάντηση για τα κληροδοτήματα και τα δημοτικά ακίνητα

Με μια εκτενή και ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, η Δημοτική...

Η ΕΕ ενέκρινε την εμπορική συμφωνία με τη Mercosur

Στην έγκριση της υπογραφής της συμφωνίας με τη Mercosur...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img