Χωρίς μάσκες και διαγνωστικά τεστ επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές, ωστόσο το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο προβλέπει και εξαιρέσεις για τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει από κορονοϊό – Τι είπε ο καθηγητής πνευμονολογίας, για τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί και την υποχρέωσή τους να διενεργούν ένα rapid ή PCR τεστ την εβδομάδα.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, εξήγησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», πως η αιτία που τα σχολεία λειτουργούν χωρίς μέτρα είναι πως διανύουμε την έκτη εβδομάδα αποκλιμάκωσης των δεικτών του κορονοϊού.

«Σήμερα που θα ανακοινωθούν τα νέα δεδομένα από τον ΕΟΔΥ, στοιχηματίζω με πολύ υψηλή πιθανότητα να κερδίσω ότι θα είναι η 7η εβδομάδα αποκλιμάκωσης, άρα πάμε σχολείο μας όπως και όλος ο πολιτισμένος κόσμος, χωρίς ιδιαίτερα μέτρα».

Ο κ. Βασιλακόπουλος παρατήρησε πάντως ότι το πρωτόκολλο θα έπρεπε να προβλέπει αρνητικό τεστ κορονοϊού για τους εκπαιδευτικούς που επιστρέφουν στις τάξεις μετά από νόσηση καθώς δεν φτάνει μόνο η μάσκα.

Ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί – «Όχι ιδιαίτερα ευφυής επιλογή», λέει ο καθηγητής πνευμονολογίας

Για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, που υποχρεούνται να κάνουν ένα rapid test ή PCR test την εβδομάδα, ο καθηγητής τόνισε ότι ο αριθμός όσων δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει είναι μικρός.

Χαρακτήρισε πάντως όχι ιδιαίτερα ευφυή επιλογή το να μην έχει εμβολιαστεί κάποιος. «Με προβληματίζει να κάνει μάθημα στο παιδί μου ένας δάσκαλος ανεμβολίαστος, τι γράμματα θα του μάθει;», σχολίασε μεταξύ άλλων.

«Το να κάνει ένα rapid τεστ για να προστατεύει το υπόλοιπο περιβάλλον στοιχειωδώς, είναι το μίνιμουμ κόστος διατήρησης της ξεροκεφαλιάς του», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος και πρόσθεσε στη συνέχεια. «Δεν υπάρχει ούτε ένας σοβαρός λόγος, ένας νοήμων άνθρωπος να μην εμβολιάζεται».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

20 − 17 =