Εκτενές αφιέρωμα στα 20 χρόνια λειτουργίας του Αραχτοπωλείου κάνει το

Φέτος το Αραχτοπωλείο, το μαγικό καφέ-μπαρ στον Αυλέμoνα των Κυθήρων, γιορτάζει τα 20 χρόνια του. Πρόκειται για το μαγαζί χάρη στο οποίο οι νύχτες και τα απογεύματα του καλοκαιριού αποκτούν άλλο νόημα χάρη στο πάθος του Σταύρου Κυριακάκη, του ανθρώπου που έκανε το χόμπι του επάγγελμα.

Φέτος το Αραχτοπωλείο, το μαγικό καφέ-μπαρ στον Αυλέμoνα των Κυθήρων, γιορτάζει τα 20 χρόνια του. Πρόκειται για το μαγαζί χάρη στο οποίο οι νύχτες και τα απογεύματα του καλοκαιριού αποκτούν άλλο νόημα χάρη στο πάθος του Σταύρου Κυριακάκη, του ανθρώπου που έκανε το χόμπι του επάγγελμα.

Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Το 2004, ο Σταύρος Κυριακάκης, μουσικός και DJ, αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του στέκι. Όχι ένα συνηθισμένο καφέ – μπαρ, αλλά ένα μέρος που συνδυάζει την αγάπη του για τη μουσική με την τέχνη του ποτού και καφέ. Ξεκίνησε ως ένα μικρό, κρυμμένο μπαρ στο κάτω λιμανάκι του Αυλέμoνα και σήμερα είναι το σημείο αναφοράς για όλους τους λάτρεις της χαλάρωσης και της καλής μουσικής. Στο Αραχτοπωλείο γεννιούνται οι στιγμές και οι εικόνες από τα καλύτερα καλοκαίρια της ζωής μας .

Ατμόσφαιρα που σε κερδίζει

Το Αραχτοπωλείο είναι το απόλυτο spot χαλάρωσης. Καρέκλες, καναπέδες και μαξιλάρες πάνω στο μικρό γραφικό λιμανάκι με τα καΐκια συνθέτουν το τέλειο περιβάλλον για να αισθανθείς την καλοκαιρινή αύρα και ηρεμία . Η μουσική ,με αναφορές στην soul και ethnic και με διασκευές που σε εκπλήσσουν , σε κάνουν να λικνίζεσαι χαλαρά ενώ απολαμβάνεις τη μαγευτική θέα. Άλλωστε ο Σταύρος επιλέγει προσωπικά τα κομμάτια ένα προς ένα δημιουργώντας την τέλεια ατμόσφαιρα για κάθε στιγμή.

Γεύσεις που μένουν αξέχαστες

Η λίστα των ποτών και κοκτέιλ στο Αραχτοπωλείο είναι τεράστια και περιλαμβάνει επιλεγμένες, ποιοτικές ετικέτες  που δύσκολα βρίσκεις σε άλλα καλοκαιρινά μπαρ. Πάνω από 100 ετικέτες σε premium και ιδιαιτέρα ποτά , ενημερωμένες επιλογές σε negroni, spritz  και premium gin tonic, καθώς και μεγάλη λίστα με signature και classic cocktails, καλύπτουν και τις πιο ιδιαίτερες προτιμήσεις.

Από τις 5 το απόγευμα μέχρι νωρίς το βράδυ, δοκιμάστε τα σπιτικά γλυκά της κυρίας Τασίας. Η σοκολατόπιτα και η πορτοκαλόπιτά της έχουν καταστεί θρυλικές, ενώ ο ελαφρώς πειραγμένος κορμός είναι η τέλεια συνοδεία για καφέ και κοκτέιλ με βάση το ρούμι. Στην λίστα με τα γλυκά προστέθηκε φέτος και το παραδοσιακό αμυγδαλωτό Κυθήρων που συνδυάζεται αρμονικά με ντόπια μαρμελάδα πορτοκάλι και παγωτό βανίλια τριαντάφυλλο.

Πιστοί πελάτες και οικογενειακή παράδοση

Το Αραχτοπωλείο είναι ένας ζεστός ανοιχτός  χώρος για όσους εκτιμούν την ποιότητα και την απλότητα. Δεν θα βρεις την επιτηδευμένη πολυτέλεια μιας και ο μεγαλύτερος «εχθρός» του είναι το δήθεν.  Άλλωστε όπου και να στρέψεις το βλέμμα σου θα  βρεις ανθρώπους που αγαπούν τη χαλάρωση και την καλή παρέα.

Ένα από τα στοιχεία που κάνουν το Αραχτοπωλείο ξεχωριστό είναι η πιστότητα των πελατών του. Υπάρχουν άνθρωποι που το επισκέπτονται ακόμα και για 20 συνεχή καλοκαίρια. Skipper, ναυτικοί και πολυταξιδεμένοι επισκέπτες το έχουν χαρακτηρίσει «ίσως το καλύτερο μπάρ της Μεσογείου».

Οι ίδιοι οι πελάτες είναι η καλύτερη διαφήμιση για το Αραχτοπωλείο. Αυτοί το έκαναν διάσημο σε όλη την Ελλάδα κι όχι μόνο και γεμίζουν το μαγαζί ασφυκτικά κάθε καλοκαίρι. Ο κόσμος επιστρέφει ξανά και ξανά, φέρνοντας μαζί τους φίλους και οικογένεια, δημιουργώντας μια αλυσίδα από στόμα σε στόμα που ενισχύει τη φήμη του μαγαζιού.

Ο γιος του Σταύρου, Ορφέας Κυριακάκης, έχει πλέον ενεργό ρόλο στο μαγαζί, συνεχίζοντας την παράδοση και διασφαλίζοντας ότι το Αραχτοπωλείο θα παραμείνει ένας αγαπημένος προορισμός για πολλά ακόμα χρόνια.

Το πάρτι για τα 20 χρόνια λειτουργίας

Στις 15 Ιουνίου, έγινε το μεγάλο πάρτι στο Αραχτοπωλείο για τα 20 χρόνια λειτουργίας του.

Ένα μεγάλο live με τον Γιώτη Κιουρτσόγλου, τον David Lynch, τον Christian Ronig, τον Σταύρο και τον Ορφέα Κυριακάκη και την υπέροχη Roosey Blue με τους  scarlet nights.  Όλοι οι πιστοί φίλοι και οι νέοι επισκέπτες μας τίμησαν με την παρουσία τους σ’ αυτή τη γιορτή. Το πάρτι των 20 χρόνων δεν ήταν μόνο μια γιορτή για το Αραχτοπωλείο, αλλά και γιορτή  για όλους εμάς που το έχουμε κάνει κομμάτι της ζωής μας. Ήταν η ευκαιρία να συναντηθούμε ξανά, να μοιραστούμε ιστορίες και αναμνήσεις και να απολαύσουμε την ατμόσφαιρα που μας κάνει να επιστρέφουμε κάθε καλοκαίρι.

20 χρόνια Αραχτοπωλείο , 20 χρόνια μυρωδιές καλοκαιριού, 20 χρόνια απόλαυσης και καλοκαιρινών αναμνήσεων. Τα ωραιότερα καλοκαίρια της ζωής μας.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × two =