Πέμ, 15 Μαΐ 2025
19.8 C
Cythera

Τζανάκης: Λάθος η διαχείριση της πανδημίας, ελευθερώστε την οικονομία

Για την ανάγκη ενός πλάνου οργανωμένης κοινωνικής επαφής, που θα διοχετευτεί σε όλες τις διόδους κοινωνικής και οικονομικής συμπεριφοράς, έκανε λόγο ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Ο κος Τζανάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN “Ώρα Ελλάδος”, ανέφερε πως, εφόσον με την απόφαση για άνοιγμα του λιανεμπορίου, αποσυνδέουμε την συγκεκριμένη δραστηριότητα από τους πανδημικούς δείκτες, αυτό θα πρέπει να μεταφραστεί σε μια γενικότερη διοχέτευση της ανθρώπινης δραστηριότητας προς μια ελεγχόμενη κοινωνική συμπεριφορά. Αυτή η συμπεριφορά, θα επεκτείνεται τόσο στον χώρο της εστίασης, μέσω συγκροτημένων μικρών συναθροίσεων, όσο και στις μετακινήσεις από νομό σε νομό, με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή/και αρνητικό self test.

Για τον κο Τζανάκη, αυτό θα ενεργοποιήσει μια άλλη παράμετρο της ανθρώπινης συμπεριφοράς, την ψυχολογία, καθώς ο άνθρωπος, ως κοινωνικό ον, χρειάζεται – ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς μας – αυτές τις μικρές δόσεις αποσυμπίεσης, ώστε να μπορέσει στην συνέχεια, να εφαρμόσει τα μέτρα με καλύτερη διάθεση.

«Κι εγώ πιστεύω πως αν κλειστούμε όλοι μέσα, θα ξεμπερδεύουμε με τον ιό πιο γρήγορα. Αλλά, όπως έχει αποδείξει η εμπειρία, δεν γίνεται να κρατάς επί μακρόν αποκλεισμένο τον κόσμο, καθώς αυτό έχει επιπτώσεις στην ψυχολογία του, καταντά επώδυνο, κουραστικό και τον ωθεί σε μια παρατεταμένη χαλάρωση».

Ο κος Τζανάκης τόνισε ότι μέχρι τα μέσα περίπου Απριλίου, αναμένεται να κορυφωθεί η επιδημιολογική καμπύλη, κάτι που θα μεταφραστεί σε αριθμούς κρουσμάτων που ενδεχομένως προσεγγίσουν τα 5 χιλιάδες ημερησίως (σε συνάρτηση και με τον αριθμό των τεστ). Από εκεί και πέρα όμως, περιμένουμε ύφεση στους επιδημιολογικούς δείκτες και σταδιακό έλεγχο της πανδημίας.

Δημοφιλή Άρθρα

Οι βασικές διαφορές μεταξύ Χριστιανών Ορθοδόξων και Καθολικών

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν ενωμένη με τους Καθολικούς μέχρι...

Η Κίνηση Πολιτών Dynamo Kythira καταγγέλλει: «Επιχείρηση καταστροφής των Κυθήρων από την ΤΕΡΝΑ»

Στο προσκήνιο επιστρέφει το μείζον ζήτημα της εγκατάστασης βιομηχανικών...

«ΟΧΙ στους Βιομηχανικούς Αιολικούς Σταθμούς στα Κύθηρα»

Σε κινητοποίηση προχωρούν οι κάτοικοι των Κυθήρων ενάντια στην...

Aqua Jewel – Δρομολόγια Καλοκαιριού 2025

Το Aqua Jewel συνδέει τα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα, την...

Ανακοινώθηκαν τα νέα δρομολόγια του Aqua Jewel για το 2025

Το πλοίο Aqua Jewel, που συνδέει τον Πειραιά με...
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img