Τραγικός απολογισμός: Κάηκαν 150.000 στρέμματα δάσους έως τις 5 Αυγούστου

Σύμφωνα με τις πρώτες δορυφορικές εκτιμήσεις του meteo, οι καμένες εκτάσεις στην Ελλάδα έως τις 5 Αυγούστου ξεπερνούν σε έκταση τα 150.000 στρέμματα, χωρίς να υπολογίζεται η Εύβοια.

Η επεξεργασία των στοιχείων για τις καμένες εκτάσεις στη χώρα μας μεταξύ 1 Φεβρουαρίου και 5 Αυγούστου 2021, με βάση τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης Δασικών Πυρκαγιών (EFFIS), δείχνει ότι ήδη υπάρχει μια σημαντική θετική απόκλιση 180% της έκτασης των φετινών καμένων εκτάσεων από τον μέσο όρο της περιόδου αναφοράς 2008-2020, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Στη βάση δεδομένων δεν έχουν υπολογιστεί ακόμη οι καμένες εκτάσεις μεταξύ 5 και 6 Αυγούστου, κυρίως της μεγάλης πυρκαγιάς στην Εύβοια, που ξεπερνά σε έκταση τα 150.000 στρέμματα, σύμφωνα με τις πρώτες δορυφορικές εκτιμήσεις του meteo.

Σύμφωνα με την άλλη επιχειρησιακή μονάδα BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η αρχική εκτίμηση της καμένης έκτασης στην Εύβοια, με βάση τις ενεργές εστίες από 3/8 μέχρι και σήμερα (6/8), είναι περίπου 35.000 εκτάρια (ένα εκτάριο ισούται με δέκα στρέμματα). Η χαρτογράφηση θα συνεχιστεί με εικόνες υψηλής ανάλυσης των δορυφόρων Sentinel.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Απαγόρευση πρόσβασης στην παραλία Λυκοδήμου για λόγους ασφαλείας

Ανακοινώνεται ότι η πρόσβαση και παραμονή λουομένων και πολιτών...

Αγώνες επίδειξης και αυλαία για την Ακαδημία Κολύμβησης του ΝΑΟΚ στο Καψάλι

Με αγώνες επίδειξης ολοκληρώνεται ο φετινός κύκλος μαθημάτων της...

Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τον Νικόλαο Τριφύλλη και τους Ευεργέτες των Κυθήρων στον Ποταμό

Αρχιερατικό Μνημόσυνο στη μνήμη του Μεγάλου Ευεργέτη της νήσου,...

Η «Αριστεία» των Αχρήστων

Μπαίνοντας στον τελευταίο μήνα της τουριστική σεζόν και τα...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img