Αρχική ΚΥΘΗΡΑ «Του Κουτρούλη ο γάμος» στον Λακωνικό Κόλπο και τη θάλασσα Κυθήρων

«Του Κουτρούλη ο γάμος» στον Λακωνικό Κόλπο και τη θάλασσα Κυθήρων

Photo Giannis Mavrommatis

«Φεύγουν καράβια στο γιαλό κι εγώ τους γνέφω στο καλό», λέει το λαϊκό άσμα και στις θάλασσές μας φαίνεται πως βρίσκει πλήρη εφαρμογή εσχάτως.

Εν αρχής, το ρεπορτάζ που έφερε στο φως η “Εφημερίδα των Συντακτών” και αναδημοσίευσε το Kythera.News, σύμφωνα με το οποίο ο λακωνικός κόλπος έχει μεταβληθεί σε «κέντρο διερχομένων» τάνκερ, τα οποία δεν πληρώνουν τέλη ελλιμενισμού και μεταφορτώνουν ρωσικό πετρέλαιο, μασκαρεμένο και ανακατεμένο με υπολείμματα αγνώστου προελεύσεως, το οποίο ακολούθως πλασάρεται στην πιάτσα ως… κάτι άλλο.

Στη συνέχεια, είχαμε το περιστατικό στα ανοιχτά του Τράχηλα, όπου ιστιοφόρο εθεάθη το πρωί της Δευτέρας, 12/09, να πλέει ακυβέρνητο, προτού επέμβει το Λιμενικό και το “μαζέψει”.

Και σαν να μην έφταναν τα τάνκερ και τα ακυβέρνητα ιστιοπλοϊκά, το μεσημέρι της Τετάρτης 14/09, είδαμε και μια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου να κάνει την περαντζάδα της στο στενό της Ελαφονήσου, με κατεύθυνση την Τουρκία.

Photo Giannis Mavrommatis

Έτσι καταγράφονται τα πράγματα αυτόν τον καιρό στα μέρη μας, αλλά αποτελεί κοινή πεποίθηση πως για να συνεχίσουμε να έχουμε και στο μέλλον όμορφες “οικολογικές αναμνήσεις” από την περιοχή, προσβλέπουμε σε επαγρύπνηση των αρχών αυτής της χώρας, ώστε να αποφευχθεί οποιουδήποτε είδους ατύχημα που θα μπορούσε να τραυματίσει ανεπανόρθωτα τις θάλασσές μας.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen + 14 =

Exit mobile version