Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Το θέμα δεν είναι το μετρό του Παρισιού αλλά τα Κύθηρα!

Το θέμα δεν είναι το μετρό του Παρισιού αλλά τα Κύθηρα!

Μια καμπάνια που δεν έγινε ποτέ στο Παρίσι αλλά διαδικτυακά έγινε viral και διέδωσε το μήνυμα για τα αιολικά σε εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες!

Η καμπάνια που δεν έγινε ποτέ αλλά μεταδόθηκε από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης όχι μόνο πέτυχε τον σκοπό της, αλλά κατάφερε εκτός από τις εκατοντάδες χιλιάδες κλικ να απασχολήσει και τα Ελληνικά Hoaxes! Το μήνυμα ενάντια στην άνευ όρων εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα ελληνικά βουνά και νησιά επικοινωνήθηκε με όχημα τις αφίσες της ομάδας “Le vent et les immortelles” οι οποίες ουδέποτε αναρτήθηκαν στο μετρό του Παρισίου! Ο έξυπνος αυτός τρόπος να επικοιωνηθεί μια δήθεν καμπάνια, απετέλεσε την πραγματική διαδικτυακή καμπάνια που μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα κατέστη viral!.

Το θέμα είχαμε δημοσιεύσει και εμείς, με τίτλο «Τα Κύθηρα στο Μετρό του Παρισίου», ενώ με αυτό ασχολήθηκε και η εφημερίδα των Συντακτών η οποία με ένα υπονοούμενο στο τέλος …αναζητούσε με δημοσιογαφική έρευνα τον δημιουργό της καμπάνιας! Η είδηση για την καμπάνια μεταδόθηκε και από την ΕΡΤ1 στην απογευματινή εκπομπή «φλΕΡΤ», χωρίς να γίνει αντιληπτό ότι ήταν μια διαδικτυακή και μόνο προσπάθεια επικοινωνίας.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, και αφού είχε προηγηθεί το άρθρο του Ελληνικά Hoaxes, η ομάδα “Le vent et les immortelles” προέβη σε κοινοποίηση των αφισών, οι οποίες υποτίθεται ότι είχαν αναρτηθεί στο Παρίσι, συνοδεύοντάς τες με τον τίτλο: «Το θέμα δεν είναι το ΜΕΤΡΟ αλλά οι ΑΦΙΣΕΣ». Τις αφίσες αυτές σας παρθέτουμε εδώ και παραφράζουμε το παραπάνω μήνυμα λέγοντας ότι το θέμα δεν είναι το ΜΕΤΡΟ αλλά τα ΚΥΘΗΡΑ.

Τέλος, υπάρχει η εντύπωση ότι η ενέργεια ενόχλησε μερικούς. Ίσως κι αυτό μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία για την ομάδα και το πανελλήνιο κίνημα ενάντια στην άνευ όρων εγκατάσταση ανεμογεννητριών αφού όχι μόνο επικοινωνεί και ανοίγει το θέμα στην κοινωνία αλλά δείχνει ότι ακόμη κι αν τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης δεν προβάλουν τις απόψεις σου, εσύ μπορείς να τις επικοινωνήσεις με όπλο το μυαλό!

Το Kythera.News αναμένει με ενδιαφέρον την επόμενη καμπάνια της ομάδας!

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × four =

Exit mobile version