εκκλησία covid

Η καλή εικόνα του νησιού μας σε σχέση με την πανδημία ασφαλώς δέχτηκε πλήγμα. Αρχικά οφείλουμε να συλλυπηθούμε τους οικείους τού ενός (και ας ελπίζουμε πως θα είναι το μοναδικό) θύματος. Να ευχηθούμε οι συμπατριώτες μας, που αυτές τις ημέρες δοκιμάζονται, σύντομα να αναρρώσουν και να στεφθούν νικητές. Όμως πρέπει να προσδιορίσουμε τα όρια αυτής της κατάστασης και να προβάλλουμε το πόσο καλά αντέδρασε το υγειονομικό σύστημα στο νησί μας. Περιχαράκωσε τις αρχικές εστίες κάνοντας ταχύτατα και αποτελεσματικά τις οφειλόμενες ιχνηλατήσεις. Τα 500 παρά ένα αρνητικά τεστ που ακολούθησαν από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΠΥΥ πιστοποίησε την ετοιμότητα του Νοσοκομείου μας. Θα πρέπει να μη λησμονάμε πως στο Νοσοκομείο αντιμετωπίστηκαν κρούσματα, με όση επάρκεια διαθέτει, με υποδειγματική ετοιμότητα, με αποτρεπτική δυνατότητα της διασποράς της πανδημίας. Θα πρέπει να σεβαστούμε το έργο τού προσωπικού του, τηρώντας σχολαστικά τα οφειλόμενα μέτρα, για να μην επιβαρυνθεί από δική μας ανευθυνότητα το δύσκολο αυτόν τον καιρό έργο του. Όλοι μας πρέπει να δείξουμε τη μέγιστη προσοχή. Η προσωπική ευθύνη είναι η καλύτερη πρόληψη για τη νόσο αυτή. Παντού μάσκα, όχι συγκεντρώσεις, όχι περιττές επαφές.

Η προσπάθεια να συσχετιστεί το νησί μας με κρούσματα της Νάξου και μάλιστα μέσω Προσκυνηματικής εκδρομής, θα πρέπει όλους να μας βρει ενωμένους σε αγώνα αποκάλυψης της αλήθειας. Αυτοί που αγνοήσαν της επιστήμης τις υποδείξεις δεν ήταν οι Κυθήριοι αλλά οι Ναξιώτες εκδρομείς. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε τη φήμη του νησιού μας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την προσήλωσή μας στους κανόνες της επιστήμης. Να μη δίδεται η παραμικρή αφορμή για ψευδείς διαδώσεις. Η ευσέβεια και η οξυδέρκεια των Κυθηρίων θα προφυλάξουν τα Ιερά Προσκυνήματα.

Τώρα οι απόψεις και οι πρακτικές ακραίων, τάχα ειδημόνων, καταρρέουν καθημερινά. Τώρα και οι πιο «δύσπιστοι» υπακούουν στις επιστημονικές υποδείξεις. Τώρα το σοφό: «Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτη» ίσως να εμπεδώνεται στο μυαλό όλων, βλέποντας τη ζοφερή πραγματικότητα, άσχετα αν ο εγωισμός εμποδίζει τη δημόσια παραδοχή.

Η σκέψη μου, γράφοντας αυτό το σημείωμα, στρέφεται στον πάσχοντα ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ. Έτυχε να τον συναντήσω, να με κάνει να νιώσω τι σημαίνει Φωτισμένος Ιεράρχης. Οι ευχές για ταχεία ανάρρωση, για την αποκατάσταση της υγείας του είναι το ελάχιστο που του οφείλουμε.

Δημιουργός του άρθρου:

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

6 + thirteen =