Κάηκε στην προθέρμανση. Κάπως έτσι μπορεί να περιγραφεί η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το σύστημα online παρακολούθησης, το οποίο αφήνει ένα πρώτο κενό μαθησιακό αποτύπωμα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, παρατηρούνται συνεχή προβλήματα και το σύστημα, είτε έχει “κρασάρει” εντελώς, είτε παρουσιάζει “διαλείψεις”, αφήνοντας τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου δίχως παραδοτέα ύλη από την πρώτη κιόλας μέρα της λειτουργίας του.

Τα μεγαλύτερα θέματα του webex, παρατηρούνται σε Ίλιον, Βόρεια Αττική (Δροσιά, Άγιος Στέφανος) Λυκόβρυση, Παγκράτι, Ν.Σμύρνη, Νέο Κόσμο, Αργολίδα, Σέρρες, Ρέθυμνο, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

“Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Τελείωσε το webex. Δεν μπορεί να λειτουργήσει. Δεν μπορούμε να μπούμε. Έγιναν δύο πρώτες ώρες και τώρα τίποτα”, αναφέρει σε απελπισμένο μήνυμα που έστειλε στο alfavita.gr εκπαιδευτικός.

Να θυμίσουμε ότι το σύστημα της τηλεκπαίδευσης παρέχεται από την εταιρεία Cisco και έχει κατακριθεί από την αντιπολίτευση.

Από την πλευρά τους, πηγές του Υπουργείου Παιδείας αναφέρουν πως το πρόβλημα οφείλεται στο webex Ευρώπης, δίχως όμως να έχει υπάρξει προσώρας επίσημη ανακοίνωση, ενώ το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης περιορίστηκε νωρίτερα σήμερα σε γενικές συστάσεις προς τους χρήστες του διαδικτύου να χρησιμοποιούν με φειδώ το internet, τονίζοντας την ανάγκη να υποστηριχτεί η διαθεσιμότητα και η αξιοπιστία των ψηφιακών υποδομών της χώρας εν μέσω γενικού lockdown.

Το πρόβλημα δυσλειτουργίας της πλατφόρμας σχολιάζεται ήδη αρνητικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ υπάρχουν και καταγγελίες από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Προβληματισμός για τον Νοέμβριο

Αποκλειστικά με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι (τουλάχιστον) τις 30 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας έναντι του κορονοϊού.

Μάλιστα, βάσει οδηγιών του ΙΕΠ, η τηλεκπαίδευση οφείλει να συνεχίσει με την κάλυψη της νέας ύλης, σε αντίθεση με το διάστημα Μαρτίου-Μαΐου του 2020, που αξιοποιήθηκε κυρίως για επαναλήψεις.

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, διαμορφώνεται έντονη ανησυχία σε εκπαιδευτικούς και γονείς για τη δυνατότητα των σχολικών μονάδων να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και να συνεχίσουν απρόσκοπτα με την κάλυψη νέας ύλης, όταν από τις πρώτες ώρες λειτουργίας η πλατφόρμα διδασκαλίας βγαίνει… off.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twelve − 11 =