vladimir-putin

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλ.Πούτιν ανακοίνωσε ότι οι πληρωμές για φυσικό αέριο από τη Ρωσία θα γίνονται σε ρούβλια από μεθαύριο 31 Μαρτίου. Όποιος δεν πληρώνει σε ρούβλια, δεν θα παίρνει φυσικό αέριο.

Αυτό μετέδωσε ο ανταποκριτής του Open, Θανάσης Αυγερινός, προσθέτοντας ότι η Μόσχα υποστηρίζει πως αφού, λόγω των κυρώσεων, δεν έχει πλέον πρόσβαση στους λογαριασμούς της στη Δύση, νομιμοποιείται να πληρώνεται σε ρούβλια.

Από την άλλη πλευρά, οι δυτικοί επικαλούνται τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει και αρνούνται να πληρώσουν σε ρούβλια. Υπενθυμίζουν ότι η Μόσχα αυτή τη στιγμή ειπράττει 1 δις ευρώ την ημέρα και θέλουν να πιστεύουν ότι ο Πούτιν δε θα θέλει να χάσει αυτά τα χρήματα. Σε 48 ώρες θα φανεί αν ο Ρώσος πρόεδρος μπλοφάρει όπως λένε.

Το ρούβλι ενισχύθηκε χθες στη διαπραγμάτευσή του στη Μόσχα, κινούμενο και πάλι προς το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων σχεδόν εβδομάδων έναντι του δολαρίου, ενώ οι ρωσικές μετοχές παρέτειναν την υποχώρησή τους για τρίτη συνεδρίαση ύστερα από σχεδόν ένα μήνα αναστολής των συναλλαγών. 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 + 5 =