Η Τεχεράνη κατέθεσε αίτηση ένταξης στους BRICS

Το Ιράν κατέθεσε αίτηση για να γίνει μέλος της ομάδας των μεγαλύτερων αναδυόμενων οικονομιών, η οποία είναι γνωστή ως BRICS, όπως δήλωσε χθες, Δευτέρα, ένας Ιρανός αξιωματούχος.

Η ένταξη του Ιράν στην ομάδα των BRICS (από τα αρχικά των χωρών Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), «θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τις δύο πλευρές», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ξεχωριστά ότι η Αργεντινή έχει καταθέσει αίτηση για να ενταχθεί στην ίδια ομάδα χωρών.

Αξιωματούχοι της Αργεντινής δεν σχολίασαν άμεσα.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες, ο οποίος βρίσκεται στην Ευρώπη, έχει τις τελευταίες ημέρες αναφερθεί στην επιθυμία του για την ένταξη της χώρας του στην ομάδας των BRICS.

«Την ώρα που ο Λευκός Οίκος σκεφτόταν τι άλλο να καταστρέψει στον κόσμο, η Αργεντινή και το Ιράν κατέθεσαν αιτήσεις για να ενταχθούν στους BRICS,» έγραψε η Ζαχάροβα στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Η Ρωσία επιδιώκει εδώ και καιρό να ενισχύσει τις σχέσεις της με την Ασία, τη Νότια Αμερική και τη Μέση Ανατολή, αλλά έχει εντατικοποιήσει πρόσφατα τις προσπάθειές της προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων – Το μήνυμα της Κυριακής (17-05-2026)

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ἠχητικό μήνυμα) ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ...

AQUA JEWEL: Τροποποιηση δρομολογίου

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι σήμερα, Κυριακή 17/5, λόγω...

Κύθηρα: Έξι Πρόεδροι Κοινοτήτων καταγγέλλουν τη Δημοτική Αρχή για πλήρη εγκατάλειψη και εμπαιγμό

Ένα ηχηρό αυτοδιοικητικό ράπισμα προς την πολιτική ηγεσία του...

Πώς να συνδυάσεις τα ατσάλινα κοσμήματα σε κάθε outfit

Τα κοσμήματα αποτελούν μία από τις πιο σημαντικές λεπτομέρειες...

ΔΝΤ: Παράδειγμα για άλλες χώρες η μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης στην Ελλάδα

Αν και μερικές πτυχές της μεταρρύθμισης της φορολογικής διοίκησης...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img