Ειρήνη Αργείτη
Η Ειρήνη Αργείτη

Πώς να μην ερωτευτείς το νησί των Κυθήρων; Στον αφρό των κυμάτων του γεννήθηκε η θεά Αφροδίτη. Τα Κύθηρα, ή Τσιρίγο εκτείνεται στον Λακωνικό Κόλπο και φανερώνει τις κρυμμένες ομορφιές του στους περιπετειώδεις επισκέπτες.

Διακόφτι ΝΑΥΆΓΙΟ ΚΎΘΗΡΑ
Το Ναυάγιο στο Διακόφτι

Η απλότητα και η σύνθεση, η δράση και η ηρεμία, το λαϊκό και το αριστοκρατικό στοιχείο συνυπάρχουν αρμονικά. Το νησί είναι κυρίως καλοκαιρινός προορισμός και παρακάτω θα βρείτε ξεχωριστές προτάσεις για μπάνιο. Άλλωστε στα Κύθηρα, το υδάτινο στοιχείο αναδύεται από παντού.

Λιμνιώνας

Το νησί ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις γιατί διαθέτει ποικιλία στις παραλίες, όπως βραχώδεις ακτές, παραλίες με βότσαλο και χρυσές αμμουδιές με κρυστάλλινα νερά, πράσινα και μπλε χρώματα. Οι παραλίες είναι προσβάσιμες οδικώς, με μονοπάτι (προσοχή μην χαθείτε!) ή με βάρκα.

Πράσινη Λίμνη

Ο καταρράκτης βρίσκεται στο χωριό Μυλοπόταμος. Είναι ένα πολύ γραφικό χωριουδάκι και από εκεί ξεκινάει η πεζοπορική διαδρομή. Ο επισκέπτης περιτριγυρίζεται από τρεχούμενα ρυάκια και διασχίζει τη μικρή γέφυρα όπου καταλήγει στους νερόμυλους και στον Καταρράκτη της Φόνισσας/ ή Νεράιδας.

 

Αρκετοί επισκέπτες κολυμπούν στη λιμνούλα που έχει σχηματιστεί λόγω του καταρράκτη ή κάνουν ανάβαση με σχοινιά στο χώρο με τον εκπαιδευτή.

Η κεντρική παραλία του κοσμικού Καψαλίου απλώνει τη χρυσή αμμουδιά της. Τριγύρω πολλές μικρούλες παραλίες, οι οποίες είναι προσβάσιμες με θαλάσσιο ποδήλατο ή οδικώς από την κεντρική παραλία του Καψαλίου. Η παραλία αυτή σε κάνει να χαζεύεις με τη θέα που διαθέτει.

Η θέα του κάστρου της Χώρας, τα εκκλησάκια πάνω στους λόφους και η Χύτρα- βραχονησίδα είναι στολίδια που εντυπωσιάζουν!

Χύτρα
Χύτρα

Από την παραλία του Καψαλίου, ο επισκέπτης μεταφέρεται με τη βάρκα του καπετάν Σπύρου στη Χύτρα. Η βραχονησίδα ορθώνεται επιβλητική και όταν φτάνεις εκεί σε αφήνει έκπληκτο από το λαμπερό χρώμα του νερού και των τοιχώματων της σπηλιάς. Η περιήγηση μέσα στην βραχονησίδα – σπηλιά φανερώνει μοναδικά φυσικά φαινόμενα που σε αφήνουν έκθαμβο με το μεγαλείο της φύσης.

Ο πιο φυσικός βατήρας για βουτιές και κολύμπι βρίσκεται στον Αβλέμονα. Το γραφικό λιμανάκι βρίσκεται σε έναν μικρό κόλπο και μοιάζει σαν πισίνα.

Εκεί είναι χτισμένο και το ενετικό παρατηρητήριο. Ο Αβλέμονας θεωρείται το πιο διάσημο χωριό των Κυθήρων με ασυναγώνιστη γοητεία και ομορφιά.

Τι λέτε; Προλαβαίνουμε μια βουτιά ακόμη;

Ειρήνη Αργείτη:  Αναδημοσιευση απο το citygirls.gr

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twelve − eleven =