Τετ, 21 Ιαν 2026
14.2 C
Cythera

Τάνια Ελευθεριάδου: Γελοίες προσπάθειες συμψηφισμού από τις γαλάζιες ακρίδες

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ τονίζει ότι έλαβε νόμιμα 7.000 ευρώ καθαρά σε διάστημα 3,5 ετών από τον ΕΦΚΑ - Η απάντηση στη ΝΔ

ΝΔ θέλει να συμψηφίσει 7.000 ευρώ από νόμιμη εργασία μου σε 3,5 χρόνια με το γαλάζιο πλιάτσικο και τους Πάτσηδες» απαντά η Τάνια Ελευθεριάδου σχετικά με το δήθεν ασυμβίβαστο της βουλευτικής της ιδιότητας με αυτήν της ιδιότητας της ειδικού πληρεξουσίου και αντικλήτου του e-ΕΦΚΑ.

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ξεκαθαρίζει ότι:

  • «Με βάσει το άρ. 57 του Συντάγματος, δεν προκύπτει ασυμβίβαστο των παραπάνω αναφερόμενων ιδιοτήτων, καθώς ασκώ το επάγγελμα του δικηγόρου ως ελεύθερη επαγγελματίας και όχι με «την ιδιότητα του ιδιοκτήτη ή εταίρου ή μετόχου ή διοικητή ή διαχειριστή ή μέλους του διοικητικού συμβουλίου ή γενικού διευθυντή ή των αναπληρωτών τους επιχείρησης». Στη διάθεσή μου έχω σχετική γνωμοδότηση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ. Γεώργιου Σωτηρέλη, που τεκμηριώνει εμπεριστατωμένα και χωρίς αμφιβολία την ορθότητα της νομικής μου προσέγγισης για το εν λόγω θέμα. Εξάλλου, με την αναθεώρηση του Συντάγματος του 2008 το γενικό ασυμβίβαστο της ιδιότητας του βουλευτή με την άσκηση οιουδήποτε επαγγέλματος δεν ισχύει, και οι βουλευτές μπορούν να δραστηριοποιούνται νομίμως ως επαγγελματίες δικηγόροι.
  • Η παροχή υπηρεσιών στον e-ΕΦΚΑ (πρ. ΙΚΑ), αρχής γενομένης από το 2011 δεν αποτελεί ασυμβίβαστο.
  • Η ΝΔ αποσιωπά πως για τα 55 «εντάλματα πληρωμής» το ποσό που έλαβα από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα από τον ΕΦΚΑ, εκτελώντας της νομικές υπηρεσίες προς όφελος του ελληνικού δημοσίου και των ασφαλισμένων του οργανισμού, ανέρχονται στα 16.529,87 (μεικτές αποδοχές συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και εξόδων γραμματίων προείσπραξης Δικηγορικού Συλλόγου), δηλαδή περίπου 7.000 ευρώ καθαρές αποδοχές, για τις οποίες και φορολογήθηκα.
  • Η προσπάθεια συμψηφισμού της νόμιμης εργασίας, με απολύτως κοστολογημένη αμοιβή που δεν ξεπερνά τα 7.000 ευρώ καθαρά σε διάστημα 3,5 ετών, με το πλιάτσικο εκατομμυρίων από τους παντός τύπου Πάτσηδες, Χειμάρρες και Κουτούπηδες της κυβερνητικής πλειοψηφίας, τις απευθείας αναθέσεις 8,5 δισεκατομμυρίων, τις νομοθετικές πρωτοβουλίες ονομαστικής στόχευσης, τα δανεικά και αγύριστα χρήματα στις τράπεζες, θα προκαλούσε γέλωτα εάν δεν ήταν απλά εξοργιστική».

Συνεχίζοντας, η Τάνια Ελευθεριάδου υπογραμμίζει ότι «δεν νιώθω την ανάγκη να απολογηθώ στο καθεστώς Μητσοτάκη που έχει ρημάξει τα δημόσια ταμεία. Αν νομίζουν ότι οι γαλάζιες ακρίδες θα ξεχαστούν με τέτοιου είδους αποπροσανατολισμούς και γελοίες προσπάθειες συμψηφισμού, είναι γελασμένοι. Μπορεί να πείσει ο κ. Μητσοτάκης πως 7.000 ευρώ νόμιμης εργασίας σε 3,5 χρόνια είναι το ίδιο με 8,5 δις. απευθείας αναθέσεων στους κολλητούς του;

Οι προοδευτικοί πολίτες της Καβάλας γνωρίζουν το ποιόν μου και την καθαρότητά μου. Άλλωστε, όποιος έχει διαφορετική άποψη, τον προκαλώ να απευθυνθεί στο εκλογοδικείο και να κινηθεί νομικά εναντίον μου».

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Άνω-κάτω το ΠαΣοΚ: «Αποτύχαμε» λέει Δούκας – Ο διάλογος Ανδρουλάκη-Γερουλάνου

Προβληματισμός, εσωτερικές διαφωνίες, έντονους διαλόγους και σκληρή κριτική στην...

Το Ευρωκοινοβούλιο «παγώνει» την επικύρωση της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-ΗΠΑ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να αναστείλει τη διαδικασία επικύρωσης της...

Ο καιρός στα Κύθηρα αύριο Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026

Άστατος θα είναι ο καιρός στα Κύθηρα καθ’ όλη...

Τσιάρας σε αγρότες: «Η κυβέρνηση έκανε ό,τι όφειλε»

Να πετάξει την μπάλα στους αγρότες προσπάθησε ο υπουργός...

Κλειστό και την Τετάρτη το Γυμνάσιο Κυθήρων – Μαθήματα με τηλεκπαίδευση

Κλειστό θα παραμείνει και την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img