syriza

Τις χθεσινές αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας επικυρώνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που συνεδριάζει σήμερα.

Με βάση την απόφαση της ΠΓ ο Σωκράτης Φάμελλος αναλαμβάνει τη θέση του μεταβατικού επικεφαλής της Κ.Ο., ο Διονύσης Καλαματιανός τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ο. και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Η Όλγα Γεροβασίλη θα προταθεί από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής.

Οι Νίκος Παππάς, Νάσος Ηλιόπουλος και Θεοδώρα Τζάκρη θα είναι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη νέα Βουλή. Η Κατερίνα Νοτοπούλου φαίνεται πως αρνήθηκε την πρόταση, ενώ απέναντι στη Θεοδώρα Τζάκρη αντιπροτάθηκε η Σία Αναγνωστοπούλου, πρόταση που μειοψήφησε.

Η πρόταση για εκλογή νέου Γραμματέα και νέας Πολιτικής Γραμματείας που κατέθεσε προς ψήφιση ο Χρήστος Σπίρτζης καταψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία του οργάνου.

Η πρόταση Σπίρτζη υπερψηφίστηκε μόνο από 4 μέλη της ΠΓ, από τον ίδιο, τον Παύλο Πολάκη, την Κατερίνα Νοτοπούλου και την Ζωή Καρκούλια.

Ο Χρήστος Σπίρτζης εξερχόμενος του κτιρίου της Αγ. Κωνσταντίνου δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από την Πολιτική Γραμματεία καθώς εκτιμά ότι πρέπει να υπάρξουν νέα όργανα και νέοι γραμματείς. Ο ίδιος μιλώντας σε δημοσιογράφους σημείωσε ότι αυτό πρέπει να κάνουν και τα υπόλοιπα μέλη της ΠΓ, καθώς η σύνθεση του οργάνου δεν απηχεί τους συσχετισμούς μετά την παραίτηση Τσίπρα.

Διαρκές συνέδριο τέλη Αυγούστου

Στις 15 και 16 Ιουλίου θα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά από την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Στην Κεντρική Επιτροπή θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί διαρκές συνέδριο και η εκλογή ηγεσίας θα λάβει χώρα στις 10 Σεπτέμβρη σε περίπτωση που υπάρξουν μόνο δύο υποψήφιοι.

Εάν υπάρξουν περισσότεροι η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 3 Σεπτεμβρίου. Έκτακτο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα τον Νοέμβριο.

Σημειώνεται ότι η Πολιτική Γραμματεία θα συγκληθεί εκ νέου μέσα στην εβδομάδα.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

15 − fourteen =