Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. «Ο κ. Μητσοτάκης έχει μολυνθεί από τον ιό της αλαζονείας και δεν κατανοεί τις δυσκολίες των πολιτών» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ανέφερε ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ένα θέατρο του παραλόγου καθώς όπως είπε δεν υπάρχουν πραγματικά δεδομένα για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.  «Ο αριθμός των μοριακών τεστ υπολείπεται ώστε να υπάρχει μία πραγματική εικόνα στους ειδικούς. Δεν υπάρχουν σοβαρές μελέτες επιδημιολογικής επιτήρησης» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε:

«Να τριπλασιαστούν τα τεστ, να μη γίνονται σαν σε λοταρία αλλά στοχευμένα, εκεί που υπάρχει η υποψία ότι υπάρχουν κρούσματα. Το ζήτημα είναι όταν θα ανοίξουν τα σχολεία να ανοίξουν με λιγότερους μαθητές ανά τάξη, με σοβαρά μέτρα προστασίας. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τους εργαζόμενους στη μοίρα τους».

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το νέο lockdown μετά από 3 μήνες lockdown επισφράγιση της κυβερνητικής αποτυχίας, νέο lockdown.

«Τι γιορτάζανε στην Ικαρία, τους 6.000 νεκρούς;»

Αναφερόμενος στο φαγοπότι της Ικαρίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημείωσε ότι πρόκειται για το δεύτερο ατόπημα του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Ο κ. Μητσοτάκης έχει μολυνθεί από τον ιό της αλαζονείας και δεν κατανοεί τις δυσκολίες των πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Διότι εάν ένας πρωθυπουργός ο οποίος δεν μπορεί να τηρήσει τα μέτρα που ο ίδιος εξαγγέλλει, δεν μπορεί να έχει καμία εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό. Αλλά νομίζω ότι μεγαλύτερο σκάνδαλο από το ίδιο – εντός εισαγωγικών – σκάνδαλο της εικόνας αυτής, της πολύ αποκρουστικής εικόνας και θα εξηγήσω γιατί, ήταν ο τρόπος που επιχείρησε επικοινωνιακά το επιτελείο της Ν.Δ. να το διαχειριστεί. Με προσπάθεια να πάει στα χαμηλά στα μέσα ενημέρωσης, με πιέσεις, με ανακοινώσεις στην ΕΡΤ, στη δημόσια τηλεόραση στον χώρο εργασίας μην παίζετε αυτό το βίντεο, με δηλώσεις στελεχών ότι έλα μωρέ είναι τόσο δημοφιλής ο πρωθυπουργός μας που τον αγαπάνε οι πολίτες.

Θα περίμενε κανείς ειλικρίνεια. Και φτάσανε και στο σημείο, ο πανικός εκεί οδηγεί, μια δική μου, όχι προφανώς εκδήλωση, εκδήλωση η οποία ήταν συνάντηση με φορείς, με την παρουσία δημοσιογράφων και καμερών. Δεν ήταν κανένα γεύμα, για να πούνε ότι έλα μωρέ το ίδιο είμαστε όλοι» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι συνολικά μια εικόνα την οποία εκπέμπει ο πρωθυπουργός που δίνει την αίσθηση σε όλους μας ότι δεν συναισθάνεται τι βιώνει σήμερα ο μέσος πολίτης. Αυτές οι μουσικές, οι τσαμπούνες με τα παραδοσιακά τραγούδια, το γλέντι αυτό, τι ακριβώς γιορτάζανε; Δηλαδή εσείς που την είδατε αυτή την εικόνα, εγώ φεύγω από το κομμάτι που αφορά καθαρά την τήρηση των μέτρων, τι ακριβώς γιορτάζανε; Τους 6.000 νεκρούς γιορτάζανε; Τους χιλιάδες ανθρώπους μας που θρηνούν; Τους εκατοντάδες που έχουμε σήμερα στην εντατική; Ή την αγωνία του μέσου πολίτη μη νοσήσει;» διερωτήθηκε με νόημα.

«Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση»

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, έχει αρχίσει η φθορά. Και ξέρετε, όταν αρχίζει αυτή η φθορά δεν έχει νόημα κανείς να στηρίζεται ούτε στην επικοινωνιακή υπεροπλία, ούτε στην επικοινωνία. Μόνο στην ουσία μπορεί κανείς να στηριχθεί και όχι στην επικοινωνία.

Διότι ιδιαίτερα στην εποχή μας, που είμαστε και σε μια εποχή που οι τεχνολογίες δεν μπορούν να κρύψουν μια είδηση, δεν μπορεί να κρυφτεί μια είδηση από το διαδίκτυο, το να δείχνει κανείς όλο του το βάρος στη διαμόρφωση επικοινωνιακής πολιτικής, είναι θεμιτό, έχει όμως ένα όριο.

Εγώ πιστεύω ότι έχει αρχίσει η φθορά. Και σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι ο πολιτικός χρόνος το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ συμπυκνωμένος».

«Εντούτοις», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, «αν ο κ. Μητσοτάκης ακούσει αυτές τις εισηγήσεις των συμβούλων του που βλέπουν τις μετρήσεις και είδαν την άνοδο -τώρα βλέπουν την πτώση- και του λένε «πήγαινε τώρα σε εκλογές να νικήσεις τον αντίπαλό σου, πριν αρχίσει η πτώση αυτή να είναι ραγδαία», αν το κάνει αυτό, πιστεύω ότι θα υποστεί το βράδυ των εκλογών, αν δηλαδή εν μέσω της πανδημίας προσφύγει σε εκλογές ενώ έχει άλλα δυο χρόνια με βάση το Σύνταγμα, θα υποστεί μεγάλο, τεράστιο εκλογικό σοκ. Ούτε οι δημοσκοπήσεις θα τον σώσουν, ούτε οι μετρήσεις ούτε τίποτε».

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο παρακάτω αρχείο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × 4 =