dimarxos-antikythira

Στα Αντικύθηρα βρέθηκε την Τετάρτη ο δήμαρχος Κυθήρων/Αντικυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, όπου πραγματοποίησε συνάντηση ενημέρωσης με τους κατοίκους για τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί στο ακριτικό νησί αλλά και για αυτά που ακολουθούν.

Ο κ. Χαρχαλάκης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

Συνάντηση με τους κατοίκους των ακριτικών Αντικυθήρων

Απόψε βρέθηκα στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, τα ακριτικά Αντικύθηρα, όπου συγκέντρωσα τους κατοίκους για γενική ενημέρωση επί των έργων που ο Δήμος μας έχει ολοκληρώσει στο νησί και για όσα έπονται. Συγκεκριμένα:

  1. Ολοκληρώθηκε ο νέος περιφερειακός δρόμος του οικισμού Ποταμού, όπου τοποθετήθηκαν και οι μπάρες ασφαλείας, με χρηματοδότηση ύψους 220.000€ από την Περιφέρεια Αττικής.
  2. Λειτουργεί και για φέτος η μονάδα αφαλάτωσης με χρηματοδότηση του ΥΝΝΠ.
  3. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Μνημείου των Συμιακών Δυτών και θα τοποθετηθεί στο νησί σύντομα.
    Έπονται:
  4. Το φθινόπωρο θα ξεκινήσει το μεγάλο έργο της ανάπλασης του Ποταμού με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και π/υ 252.000€.
  5. Ανατέθηκε η συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας.
  6. Το φθινόπωρο ξεκινάει η εκ βάθρων συντήρηση και ανακαίνιση όλων των δεξαμενών ύδρευσης του νησιού.
  7. Εντός του 2022 θα δημοπρατηθεί η μόνιμη μονάδα αφαλάτωσης, που έχει χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ. Θα παρέχει 100 κυβικά νερό ημερησίως λύνοντας οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης του νησιού.
  8. Αναμένεται η δημοπράτηση του “ΠΑΓΓΑΙΑ” από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, της εθνικής υποδομής της Ελλάδας για την Κλιματική Αλλαγή. Πρόκειται για ένα τεράστιας σημασίας project που έχει χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και θα μετατρέψει το νησί μας σε πανευρωπαικό επιστημονικό hub, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του.

Τέλος, συζητήσαμε διεξοδικά για τις εργασίες ανακαίνισης της Μονής του Αγ. Μύρωνος που ολοκληρώνονται με δαπάνη του μεγάλου μας ευεργέτου κ. Αθανασίου Μαρτίνου.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η πραγματοποίηση του εθίμου του παραδοσιακού πανηγυριού και οι κτηνοτρόφοι των Αντικυθήρων αποφάσισαν φέτος να προσφέρουν το κρέας, ως ευχαριστήριο προς τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο και ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για το τεράστιο έργο που επιτέλεσε στον τόπο μας.

Όλοι οι κάτοικοι θα προσφέρουν – ο καθένας με βάση τις δυνατότητές του – προκειμένου ο φετινός εορτασμός να είναι λαμπρός, καθώς θα συνδυαστεί με τα Θυρανοίξια του Ναού μετά από 2 χρόνια ανακαινιστικών εργασιών.
Ευχαριστώ όλους τους κατοίκους για τη στήριξή τους!

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five + 11 =