xarxalakis-petsas

Ο Δήμαρχος Κυθήρων, κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, στο πλαίσιο προγραμματισμένης υπηρεσιακής μετακίνησής του στην Αθήνα, πραγματοποίησε τις παρακάτω συναντήσεις:

  1. Με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνο Κατσαφάδο και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκη (01/03). Συζητήθηκαν οι χρηματοδοτήσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας στο Δήμο μας για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και για τη μίσθωση μονάδας αφαλάτωσης στα Αντικύθηρα και για το θέρος του 2022. Επιπλέον, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία για το εξαιρετικό επίπεδο ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης των Κυθήρων και Αντικυθήρων με τα 2 πλοία (τοπικό και περιφερειακό), δεδομένης και της έναρξης του 2ου δρομολογίου προς Γύθειο.
  2. Με τον Υπουργό Αναπληρωτή Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα (03/03), με τον οποίο οριστικοποιήθηκαν οι προτεραιότητες του Δήμου μας για τα υπό ένταξη έργα στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Κορυφαία προτεραιότητα αποτελούν τα έργα της ύδρευσης για τα οποία σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις. Επιπλέον, συζητήθηκαν θεσμικά ζητήματα των νησιωτικών Δήμων, η ανάγκη παράτασης της διοικητικής υποστήριξης των ΥΔΟΜ καθώς και λοιπά τρέχοντα θέματα.
  3. Με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη (04/03) με τον οποίο συζητήθηκαν τρέχοντα ζητήματα του Δήμου καθώς και το πρόγραμμα ήπιου εποικισμού των Αντικυθήρων με 5 πολύτεκνες οικογένειες μέσω χρηματοδότησης από την Εθνική Τράπεζα, το οποίο έχει προκαλέσει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης.
  4. Με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη (04/03) στον οποίο ο κ. Δήμαρχος επέδωσε αναλυτικό υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιπυρική περίοδο, με έμφαση στην αύξηση του προσωπικού και των μέσων του Π.Κ. Κυθήρων, στην επέκταση των συμβάσεων ΙΔΟΧ για την πυροπροστασία, στη στάθμευση εναέριου μέσου στον Αερολιμένα Κυθήρων στις ημέρες υψηλού κινδύνου και στην εν γένει διακλαδική επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος είχε εκτενή συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας στον Πειραιά, αναφορικά με την δημοπράτηση, υλοποίηση και ολοκλήρωση των δεκάδων έργων που εκτελούνται στο νησί μας, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων είναι ο μεγαλύτερος που υπήρξε ποτέ για το Δήμο μας.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nineteen + eight =