Σαλαμίνα και Αργοσαρωνικός

Με ανάρτησή τους στο Βήμα Σαλαμινίων οι συνάδελφοι Πάνος Καλουδάς και Φίλιππος Καρακώστας εκφράζουν την συμπαράστασή τους στο Kythera.News σχετικά με όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες. To Kythera.News εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στους καλούς συναδέλφους. Η συμπαράσταση των δημοσιογράφων αποτελεί πράξη αλληλεγγύης και υπεράσπισης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Διαβάστε παρακάτω το άρθρο που έγραψε ο Πάνος Καλουδάς, πρώην εργαζόμενος στον Τομέα Ενημέρωσης της ΕΡΤ και στις εφημερίδες Ακρόπολη, Απογευματινή, Εσπερινή, Μεσημβρινή.

Μια αυτονόητη συμπαράσταση στο Kythera.News

Γράφει ο Πάνος Καλουδάς

…Αντί να μαζευτούν, στην οποία κριτική… Και να απαντήσουν με έργα και με διορθωτικές κινήσεις, απέναντι στο θέμα που έδωσε την αφορμή της επισήμανσης, απαντάνε με ύβρεις και απειλές.

Κάποιοι δήμαρχοι, που το θράσος τους το έχουν αναγάγει σε δεκανίκι της ανικανότητας τους. Τα ζούμε δυστυχώς όλοι μας, αυτά τα ακραία φαινόμενα. Από τους κάποιους ακραίους. Τους λίγους ευτυχώς. Θύμα σε ανάλογο θέμα, έπεσε και η ενημερωτική ιστοσελίδα των Κυθήρων. Μια πολύ αξιόλογη ενημερωτική φωνή, του υπέροχου αυτού νησιού μας.

Η σελίδα «Kythera News» Αφορμή υπήρξε, ένα ρεπορτάζ, του εκδότη της ιστοσελίδας και έγκριτου δημοσιογράφου, του κ. Ιππόλυτου Πρέκα. Που αφορούσε άρθρο του, σχετικό με τη διαχείριση απορριμάτων, στον μώλο του τουριστικού χωριού Άγια Πελαγία.

Μα για τω Θεό…Περιοχές τέτοιου φυσικού καλούς, όπως η Αγία Πελαγία, είναι δυνατόν να ζέχνουν στο σκουπίδι; Και τώρα μάλιστα. Αρχές της τουριστικής περιόδου;
Και να αναγκάζουν τον δημοσιογράφο, να συντάξει την επισήμανση;
Μια επισήμανση, που με πόνο ψυχής συντάσσεται;

Το ξέρω κι από τον εαυτό μου, όταν οι αρνητικές προκλήσεις με αναγκάζουν να πάρω θέση.
Πάντα τίθεται σε δοκιμασία ο συντάκτης που αναγκάζεται να επισημάνει κάτι, που οι αρμόδιοι κάνουν πως δεν το βλέπουν. Λόγοι αρχής, τάξης και ήθους, επιβάλουν στον συντάκτη να πάρει θέση. Και να βοηθήσει με την επισήμανση του.

Κι αντί να υπάρξει η άμεση συγνώμη (προς τους δημότες, στην προκειμένη περίπτωση) και η αστραπιαία επανόρθωση.

Η αυτονόητη ένδειξη πολιτισμού, ήθους και θεσμικής επάρκειας, εδώ υπήρξαν πλείστα αρνητικά παρατράγουδα. Με προσβλητικά κι απειλητικά προσωπικά μηνύματα, στο κινητό του δημοσιογράφου.

Από τον θιγόμενο άραγε; δήμαρχο Κυθήρων τον κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη Ο οποίος προφανώς δεν κατάλαβε πως με τις εκλογές, οι κάτοικοι των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, του ανέθεσαν εργασία. Και τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις, που ο θεσμός επιτάσσει. Απέναντι στο περιβάλλον και στην καθαριότητα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι τσαμπουκάδες, οι απειλές και τα προσωπικά μηνύματα, όπως ο ίδιος ο δημοσιογράφος επισημάνει, δεν χωράνε. Είμαστε στο πλευρό του έγκριτου φίλου και συνάδελφου του κ. Ιππόλυτου Πρέκα.

Και ο κ. Φίλιππος Καρακώστας, το «Σαλαμινίων Βήμα» και ο υπογράφων, είμαστε πλάι στην ενημερωτική ιστοσελίδα των Κυθήρων. «Kythera News» Καταδικάζοντας αυτές τις συμπεριφορές, από όποιον τοπικό παράγοντα κι αν αυτές προέρχονται. Με τούς κάποιους δημάρχους, που αντί να σκαρφαλώνουν στα βυτία, στα απορριματοφόρα και στα διάφορα μέσα δράσης, σκαρφαλώνουν στο καλάμι.

Κοιτώντας από το εκεί λαθεμένο ο ύψος, τον κόσμο που τους τίμησε. Ο δήμαρχος Κυθήρων, είναι ένας νέος άνθρωπος. Και σίγουρα έχει οράματα για το νησί του.
Καλό θα είναι λοιπόν, να μάθει καλοπροαίρετα να διαβάζει την κάθε κριτική που του γίνεται δημόσια. Και δημόσια να απαντάει.

Κι όχι με προσωπικά μηνύματα και με δημοσιογραφικές υποδείξεις.
Όπως με εμφανή πικρία σημειώνει στο κείμενο του, ο καλός συνάδελφος. Εκτός… Εκτός φίλε δήμαρχε, αν για λίγο, παραδώσεις τα κλειδιά του γραφείου σου στον συνάδελφο.
Κι εκείνος σου παραδώσει το πληκτρολόγιο του.
Για να αλλάξετε ρόλους. Αστειεύομαι. Ο τόπος είναι μικρός.
Και πανέμορφος. Κανείς δεν περισσεύει. Δήμαρχε συνεργάσου με τον τύπο. Φθάνει η αναίρεση αυτή, των συστημικών μέσων, των λαδωμένων μέσων, που τα τελευταία χρόνια έχει καταστήσει τον χώρο θλιβερό και αναξιόπιστο. Όχι άλλη αναίρεση Δεν αντέχεται.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × one =