Ακολουθεί δελτίο Τύπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Κυθήρων:

ΚΥΘΗΡΑ, 23/10/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Κυθήρων ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού. Παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες, η έλλειψη εκπαιδευτικών και οι κενές θέσεις στο Γυμνάσιο Κυθήρων παραμένουν άλυτο πρόβλημα. Μετά από συνάντηση με τη Διευθύντρια του σχολείου, διαπιστώθηκε ότι οι κενές ώρες ξεπερνούν τις 55 εβδομαδιαίως, χωρίς καμία πρόοδο στην κάλυψη των θέσεων. Οι τελευταίες πληροφορίες που έχουμε λάβει δείχνουν ότι οι διορισμοί παραμένουν αβέβαιοι και ανεπαρκείς για τις ανάγκες του σχολείου.

Παράλληλα, οι ενέργειες που γίνονται σε συνεργασία με τον Δήμο Κυθήρων βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να οργανώσει συνάντηση με τους εκπροσώπους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εκπρόσωπο της κυβέρνησης στις 30 Οκτωβρίου, όπου θα παρουσιαστούν τα αιτήματα του Συλλόγου. Συγχρόνως ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε να προσωρήσει τη διαδικασία θέσπισης ενίσχυσης των ωρομισθίων (αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου) με επίδομα, για την προσέλκυσή τους, καθώς οι αποδοχές μισθοδοσίας τους δεν επαρκούν για την παραμονή τους στο νησί.

Ο Σύλλογος, σε συνεργασία με τους μαθητές και το 15μελές Συμβούλιο, υποστηρίζει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για αποχή από τα μαθήματα την 29η Οκτωβρίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση της εκπαίδευσης στο νησί μας. Αν δεν υπάρξουν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις, σχεδιάζονται περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Παράλληλα, συντάξαμε ψήφισμα, το οποίο θα κατατεθεί άμεσα προς όλες τις αρμόδιες αρχές, ζητώντας την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων και την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου. Η επικοινωνία με τα μέσα ενημέρωσης έχει ήδη ξεκινήσει, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, με σκοπό τη δημοσιοποίηση του προβλήματος και την πίεση στους αρμόδιους φορείς για άμεση παρέμβαση.

Καλούμε όλους τους γονείς και τους φορείς του νησιού να στηρίξουν τον αγώνα των μαθητών και των εκπαιδευτικών, με στόχο την κάλυψη των κενών θέσεων και την εξασφάλιση ποιοτικής εκπαίδευσης.

Η αλληλεγγύη όλης της Κυθηραϊκής Κοινωνίας είναι αναγκαία και μπορεί να πετύχει πολλά.

– Η –
Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:
Στάθη Ελένη            

– Η –
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
Νικολοπούλου Μυρόπη

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × five =