vladimir-putin-xi-jinping

Η ανάλυση του Στέφεν Κόλινσον στο CNN, λέει όσα οι «δυτικοί ηγέτες» αποφεύγουν να πουν στους πολίτες τους για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. Τα περιθώρια για πιέσεις προς τον Πούτιν έχουν εξαντληθεί. Η Δύση ή θα εμπλακεί σε έναν πόλεμο με καταστροφικές συνέπειες για όλο τον πλανήτη ή θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και τον πρόεδρο της τελευταίας να μιλά σε κοινοβούλια χωρών και σε τελετές…

«Οπλισμένος με το μεγαλύτερο απόθεμα πυρηνικών κεφαλών στον κόσμο, ο Πούτιν κατανοεί ότι η Δύση δεν είναι πρόθυμη να επέμβει άμεσα στην Ουκρανία και να διακινδυνεύσει μια καταστροφική σύγκρουση με τη Ρωσία με μέτρα όπως μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων για τη διάσωση των αμάχων», γράφει ο Κόλινσον και προσθέτει:

«Ο Πούτιν προσφέρει ένα μάθημα για τους λόγους για τους οποίους άλλοι δικτάτορες θα μπορούσαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα…Το είδος των δυτικών επεμβάσεων για τη διάσωση αμάχων σε μέρη όπως το Κοσσυφοπέδιο ή η Λιβύη απαγορεύεται στην Ουκρανία, απλώς και μόνο λόγω της υπονοούμενης ισχύος του οπλοστασίου του Ρώσου ηγέτη».

Ο Κόλινσον δεν είναι ο μόνος που καταδικάζει με εκκωφαντικό τρόπο την ρωσική εισβολή, αλλά δεν διστάζει να περιγράψει και το «δυτικό αδιέξοδο».

Ο απόστρατος συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού, Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ, σε τηλεοπτικές του παρεμβάσεις έχει μιλήσει ανοιχτά: 

«Η Ρωσία δεν θα εγκαταλείψει την Ουκρανία. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν θα χάσουν αυτό τον πόλεμο…Είναι σαν να εισβάλλουν οι ΗΠΑ  στο βόρειο Μεξικό και να περιμένουμε ότι θα χάσουμε».

Την ίδια ώρα οι ηγέτες της Δύσης επιμένουν στις «μισές αλήθειες» που συνοψίζονται στα εξής:

– Ο Πούτιν έχει απομονωθεί στο εξωτερικό

– Ο Πούτιν έχει απομονωθεί στο εσωτερικό

– Ο Πούτιν χάνει τον πόλεμο

Οι αντιαμερικανικές διαδηλώσεις στο Πακιστάν όπου οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την Ουάσιγκτον επειδή υποψιάζονται ότι συνωμοτεί για να ρίξει τον φιλορώσο πρωθυπουργό της χώρας και τα συγχαρητήρια του Πακιστάν στο θανάσιμο εχθρό του ,τις Ινδίες για την αντίσταση της στις αμερικανικές πιέσεις, δεν επιβεβαιώνουν την απομόνωση. 

Επιπλέον Κινέζοι, Ινδοί, όλοι σχεδόν οι Ασιάτες, η μισή τουλάχιστον Αφρική με πρώτη τη Νοτιοαφρικανική Δημοκρατία, ο αραβικός κόσμος και ο ΟΠΕΚ, η Τουρκία, η Βραζιλία, το Μεξικό, το Ισραήλ, είτε στηρίζουν τη Ρωσία είτε απέχουν από τις δυτικές κυρώσεις εναντίον της.

Για την εσωτερική απομόνωση του Πούτιν τα στοιχεία είναι πιο συγκεκριμένα. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ποσοστό αποδοχής του, μετά από την έναρξη του πολέμου, κινείται μεταξύ 70 και 80%.

Χάνει τον πόλεμο ο Πούτιν; Αυτό θα κριθεί σύντομα στο πεδίο της μάχης.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

6 − five =