παραμονή-πρωτοχρονιάς

Όπως συνέβη και τις ημέρες των Χριστουγέννων, έτσι και με το της Πρωτοχρονιάς, θα ισχύσουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω κορονοϊού. Θα δούμε λοιπόν και πάλι την μεταφορά της Πρωτοχρονιάτικης μάζωξης νωρίτερα μέσα στη μέρα, δεδομένης της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, μεταξύ 22:00 – 05:00. Στο γιορτινό τραπέζι, επιτρέπονται και πάλι έως 9 άτομα, κατά προτίμηση των ίδιων οικογενειών που συνευρέθησαν και στις 25 Δεκεμβρίου.

Το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε, αναφέρει επίσης πως όποιος θέλει να βγει από το σπίτι του θα πρέπει να στείλει  στο 13033 με τον κωδικό 6. Πρόκειται, δηλαδή, να στέλνουμε  στο  στον κωδικό που μέχρι σήμερα στέλναμε για σωματική άσκηση, βόλτα ή κατοικίδιο.

Eν τω μεταξύ λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας που θα παραμείνει κανονικά σε ισχύ καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να φύγει κάποιος από το σπίτι του την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ή άλλη νύχτα των εορτών διότι δεν θα μπορεί να επιστρέψει χωρίς να δικαιολογεί γιατί μετακινήθηκε. Με απλά λόγια ή θα πρέπει να γυρίσει στο σπίτι του μέχρι τις 22:00 ή να διανυκτερεύσει στο φιλικό σπίτι.

Εξάλλου, απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός νομού.

Ιδού απαντήσεις σε κάποιες ερωτήσεις εν όψει των εορταστικών συγκεντρώσεων.

  • Ποιοι μπορούν να αλλάξουν περιφερειακή ενότητα;

Οι 4 κατηγορίες για τις οποίες θα επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού, κατ’ εξαίρεση, είναι οι εξής:

  • επιστροφή στη μόνιμη κατοικία
  • επανένωση οικογενειών
  • λόγοι υγείας
  • επαγγελματικοί λόγοι
  • Όταν λέμε 9 άτομα στο εννοούμε και παιδιά;

Ναι

  • Μέχρι ποια ώρα μπορούμε να μείνουμε;

Ισχύει η απαγόρευση από τις 22:00

Η απόφαση για τα και τις

Συνάθροιση μέχρι 9 άτομα από 2 οικογένειες σε σπίτια για το  των Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς και 3 Θείες λειτουργίες με μέγιστο αριθμο πιστών 25 σε ναούς και 50 σε μητροπόλεις, ορίζει η απόφαση της κυβέρνησης που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ για τους περιορισμούς λόγω του για τα μέτρα περιορισμού της διασποράς από τον κορονοϊό. Την ίδια ώρα, οι λοιμωξιολόγοι ανησυχούν για τον κίνδυνο μεγάλης διασποράς του ιού λόγω των συναθροίσεων για το ρεβεγιόν.

  • Συμφώνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης, για και ειδικά τις ημέρες 24 – 25 Δεκεμβρίου 2020 και 1 Ιανουαρίου 2021 επιτρέπονται συναθροίσεις με ανώτατο όριο έως 9 ατόμων που προέρχονται από 2 οικογένειες.
  • Για τις εκκλησίες προβλέπεται η τέλεση λειτουργιών 25/12/2020, 1/1/2021  και 6/1/2021 με παρουσία πιστών. Ένας πιστός ανά 15 τμ με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και μέγιστο αριθμό 50 ατόμων για μητροπολιτικούς ναούς.
  • Για τα Θεοφάνεια, απαγορεύεται η τέλεση αγιασμού των υδάτων σε υπαίθριους  χώρους. Επιτρέπεται μόνο εντός των ιερών ναών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ