Υπόθεση: Συνοδεύοντας μια ομάδα παιδιών σε μια ολοήμερη εκδρομή στην εξοχή, τρεις φίλες θα λάβουν ένα γράμμα από τη τέταρτη φίλη τους, την Άντι Ρος, μια σαγηνευτική γυναίκα που όλες τους θαύμαζαν. Στο γράμμα, η Άντι τις ενημερώνει ότι φεύγει απ` την πόλη μαζί με κάποιον από τους συζύγους τους, αλλά δεν θα μπορέσουν να μάθουν ποιός είναι, έως ότου έρθει το βράδυ και βρεθούν όλοι μαζί. Έτσι, κατά τη διάρκεια της εκδρομής, η κάθε μία θα βει το χρόνο να αναπολήσει το παρελθόν της και τη σχέση της με το σύζυγό της, τις συγκρούσεις και τα λάθη που έγιναν και ίσως να οδήγησαν στο τέλος της σχέσης.

Έχοντας ως βάση το βραβευμένο κοινωνικό μυθιστόρημα του John Klempner – ιδιοφυώς διασκευασμένο από τη Vera Caspary -η ταινία διαθέτει μια τολμηρή και ειλικρινή ματιά σε ένα διαχρονικό κοινωνικό ζήτημα όπως είναι οι σχέσεις ανάμεσα στα ζευγάρια. Ένα ακόμα δείγμα αυτής της “τόλμης” είναι πως επιλέγει να μη καταφύγει σε υπεραπλουστεύσεις και μελοδραματισμούς, γεγονός που ενισχύει τη πειστικότητα της ταινίας, και μας επιτρέπει να δούμε τους εαυτούς μας μέσα από αυτή.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στον Joseph L. Mankiewicz, που με τη σκηνοθεσία του επιτρέπει στις πρωταγωνίστριες της ταινίας να ξεδιπλώσουν το υποκρητικό τους ταλέντο, δίνοντας ζωή στους χαρακτήρες τους. Η ταινία υποστηρίζεται από ένα μεγάλο χολιγουντιανό καστ, όπου ανάμεσά τους ξεχωρίζουμε τον πρωταγωνιστή του “Σπάρτακου” Kirk Douglas. Αν και τη παράσταση κλέβει η απίστευτη χημεία του ζευγαριού Linda Darnell – Paul Douglas, που ευθύνεται για μερικές πολύ σοβαρές και μερικές τρομερά αστείες σκηνές του φιλμ.

Πρωτότυπος Τίτλος: A Letter to Three Wives Βαθμολογία IMDb: 7,7/10 Σκηνοθεσία: Joseph L. Mankiewicz Πρωταγωνιστούν: Jeanne Crain, Linda Darnell, Ann Sothern, Kirk Douglas, Connie Gilchrist, Paul Douglas, Barbara Lawrence, Florence Bates, Hobart Cavanaugh

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × 1 =