Αρχική ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Σεξουαλική αγωγή: Ηδονοβλεψία

Σεξουαλική αγωγή: Ηδονοβλεψία

Σεξουαλική υγεία και ηδονοβλεψία. Η προδιάθεση, οι παράγοντες και τρόποι εκδήλωσης, η αποδοχή, οι θεραπείες. Μια σφαιρική θεώρηση γύρω από μια συνήθεια, ενίοτε αθώα, ενίοτε λανθάνουσα και σε ορισμένες περιπτώσεις, παραβατική.

Στο σημερινό επεισόδιο, η Τάνια Μπαταλαμά (σεξολόγος, ψυχολόγος, σύμβουλος σχέσεων/γάμου), θίγει το θέμα της ηδονοβλεψίας, μιας συμπεριφοράς που ποικίλει, ανάλογα με τα βιώματα και το συναισθηματικό υπόβαθρο του ατόμου που αρέσκεται να ενδίδει σε αυτή. Πρόκειται για μια κατάσταση, που μπορεί να οφείλεται σε ισχυρή γονιδιακή προδιάθεση (υψηλή λίμπιντος), μπορεί όμως να διεγείρεται και από παράγοντες που έχουν να κάνουν με την κοινωνικοποίηση του ατόμου και τα διάφορα στεγανά με τα οποία έχει περιχαρακωθεί η σεξουαλική του ταυτότητα. Σε ορισμένες δε περιπτώσεις, είναι δυνατό να διαβεί τα σύνορα της παραφιλίας αλλά και να παρουσιάσει ψήγματα παραβατικής συμπεριφοράς.

Η κα Μπαταλαμά αναλύει διεξοδικά όλες τις παραμέτρους του φαινομένου, μέσα από μια επιστημονική θεώρηση, που έχει τόσο συμβουλευτικό όσο και θεραπευτικό χαρακτήρα.

Η Τάνια Μπαταλαμά είναι Σεξολόγος, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Σεξουαλικών Δυσλειτουργιών, Σύμβουλος σχέσεων / γάμου, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Μπορείτε να επισκεφτείτε τον επαγγελματικό της ιστότοπο στο http://www.sex-therapy.gr/, μέσω του οποίου έχετε την δυνατότητα να επικοινωνήσετε με την ίδια, είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να κλείσετε ραντεβού για οποιοδήποτε θέμα που σας απασχολεί.

Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το κανάλι της στο YouTube στην παρακάτω διεύθυνση: https://www.youtube.com/channel/UCho1jHpyFIygjNAvh5COeTQ/. Εκεί, θα βρείτε μια πληθώρα από βίντεο-αναρτήσεις που η ίδια ανεβάζει και πλέον θα κοινοποιεί και το Kythera.News σε εβδομαδιαία βάση.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

19 − 19 =

Exit mobile version