Αυτά υποστήριξε από άμβωνος ο μητροπολίτης Κυθήρων κ.κ Σεραφείμ στον ιερό μητροπολιτικό ναό Εσταυρωμένου Χώρας Κυθήρν την Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2021.

«Την εποχή του κορονοϊού βλέπουμε, όπως είπε και το Ιερό Κείμενο, πως αποκαλύπτονται “πολλών καρδιών οι λογισμοί” και βλέπουμε ανθρώπους να αμφισβητούν τον Κύριο μας και το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας», ανέφερε μεταξύ άλλων χθες Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου, κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εσταυρωμένου Χώρας – Κυθήρων, ο Μητροπολίτης Κυθήρων & Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.

«Μέσα στην ατμόσφαιρα της Εκκλησίας, δεν κινδυνεύουμε, ούτε από τον ασπασμό των Ιερών εικόνων, ούτε των Ιερών Λειψάνων, και όλα όσα προσφέρονται μέσα σε αυτόν τον χώρο» επανέλαβε ο Ιεράρχης. «Δεν είναι καθόλου σωστό να κλείνουμε τους ναούς στις “κόκκινες” περιοχές, είναι μεγάλο σφάλμα και αντίκειται στην παράδοση της Εκκλησίας μας», τόνισε.

Έφερε ως παράδειγμα την Πάτρα, που όπως είπε απαγορεύτηκε ο εορτασμός και η λιτανεία κατά την εορτή του Αγίου Ανδρέα και τώρα έχει «φουντώσει η επιδημία». «Το λέγαμε και για την Θεσσαλονίκη» συμπλήρωσε, αλλά διευκρίνισε πως οι «Άγιοι δεν εκδικούνται αλλά μας στέλνουν μηνύματα».

Δείτε το βίντεο από το λεπτό 1.53.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 + fifteen =