Κυρ, 11 Ιαν 2026
11.5 C
Cythera

Σεισμός στην Ελασσόνα: Δεκάδες οι μετασεισμοί – Ενεργοποιήθηκε νέο ρήγμα

Για δεύτερη νύχτα οι κάτοικοι έμειναν στον δρόμο μετά τον νέο σεισμό των 5,9 Ρίχτερ.

Η σεισμική χορογραφία καλά κρατεί στα πέριξ της Ελασσόνας, με την νέα μεγάλη δόνηση των 5,9 ρίχτερ, που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 04/03, στην περιοχή, να κρατά τους κατοίκους έξω από τα σπίτια τους για ακόμα μια νύχτα.

Οι μετασεισμοί είναι συνεχείς, κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα μέχρι και κάτοικοι της Λάρισας να προτιμούν να διανυκτερεύουν στα αυτοκίνητά τους. Σκηνές έχουν στηθεί σε τοπικά γήπεδα, κυρίως στην περιοχή Δαμάσι, ενώ συνολικά 205 σπίτια έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα έως τώρα.

Εμπόδιο ο κορονοϊός

Την ίδια ώρα, υπάρχει μεγάλη ανησυχία περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού στην περιοχή, αφού μεγάλος αριθμός ανθρώπων αναγκάζεται να περνάει την νύχτα έξω, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες συνωστισμού. Όπως δήλωσε στο OPEN ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, διενεργούνται καθημερινά δεκάδες rapid test, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Ανησυχία στους σεισμολόγους

Έντονη είναι η ανησυχία στους κόλπους της επιστημονικής κοινότητας, ιδιαίτερα μετά την εκδήλωση της δεύτερης μεγάλης δόνησης το απόγευμα της Πέμπτης, 04/03, μεγέθους 5,9 της κλίμακας ρίχτερ. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 11,3 χιλιομέτρων, ενώ ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί.

Ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Θανάσης Γκανάς, εκτιμά ότι πρόκειται για ένα ξεχωριστό φαινόμενο, που θα έχει την δική του μετασεισμική ακολουθία. Σύμφωνα με τον κο Γκανά, πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο, που παρατηρήθηκε για τελευταία φορά το 2014 στην Κεφαλληνία, το οποίο ενεργοποίησε νέο ρήγμα, από το οποίο προήλθε η τελευταία δόνηση.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η Μυρτιδιώτισσα»: Κοπή πίτας

Ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η...

Το Δόγμα Μονρόε και η Βενεζουέλα

Το 1823 δεν έπεσε ούτε ένας πυροβολισμός. Δεν κινήθηκαν...

Τριφύλλειο Ίδρυμα: Βράβευση αριστούχων αποφοίτων Γυμνασίου και Λυκείου Κυθηρίων

Έγιναν και φέτος οι από ετών καθιερωμένες βραβεύσεις των...

Δήμος Κυθήρων: Απάντηση για τα κληροδοτήματα και τα δημοτικά ακίνητα

Με μια εκτενή και ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, η Δημοτική...

Η ΕΕ ενέκρινε την εμπορική συμφωνία με τη Mercosur

Στην έγκριση της υπογραφής της συμφωνίας με τη Mercosur...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img