stathis-panagiotopoulos

Εχθές, ο Αντώνης Κανάκης ανακοίνωσε πως μετά τις αποκαλύψεις για εμπλοκή του Στάθη Παναγιωτόπουλου σε υπόθεση revenge porn ο φίλος και συμπαρουσιαστής τους δεν θα είναι πια μέρος των Ράδιο Αρβύλα. Είπαν, επίσης, ή μάλλον είπε -ο Γιάννης Σερβετάς και ο Χρήστος Κιούσης, απλώς συμφωνούσαν-  πως δεν γνώριζαν τίποτα και πως λυπούνται για το περιστατικό. Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες της πρώην συντρόφου του, κοινοποίησε φωτογραφίες και βίντεο ιδιωτικού περιεχομένου, χωρίς την συναίνεση της. Σήμερα, σε λιγότερο από εικοσιτέσσερις ώρες η τραγουδίστρια Chrysa, από το συγκρότημα OCEANDYST, η οποία είχε εμφανιστεί και στην εκπομπή, καταγγέλλει τον Στάθη Παναγιωτόπουλο μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram πως την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά.

Πραγματικά, δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν γνώριζαν ή όχι την κακοποιητική συμπεριφορά του επί χρόνια φίλου και συνεργάτη τους. Επίσης, δεν ευθύνεται κάποιος για τις πράξεις κάποιου άλλου, από την άλλη ο σοφός λαός λέει «δείξε μου τον φίλο σου να σου πως ποιος είσαι». Γεγονός είναι πως εναντίον του Στάθη Παναγιωτόπουλου υπήρχε καταγγελία από το 2018 και είχε κινηθεί διαδικασία αυτοφώρου του οποίου απέφυγε τη σύλληψη καθώς την περίοδο εκείνη ήταν στην Αλόνησσο.  Στην συνέχεια είχε οριστεί δικάσιμος, στις αρχές του 2022, για την συγκεκριμένη υπόθεση και πάλι, όμως, τα καρντάσια δεν γνώριζαν κάτι.

Και, τότε θυμήθηκα τις δηλώσεις του Αντώνη Κανάκη για μια άλλη υπόθεση κακοποιητή που πάλι κανείς δεν ήξερε τίποτα. Όταν διέρρευσε η υπόθεση του φερόμενου ως κατασυρροή βιαστή Δημήτρη Λιγνάδη, η Λίνα Μενδώνη, επίσης δεν ήξερε για την δράση του και τον διόρισε στην θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Προφανώς, ζούμε στην χώρα του δεν είδα-δεν ξέρω-άλλος με την βάρκα μας. Ας, θυμηθούμε, όμως τι έλεγε, τότε ο Κανάκης: «Ας δεχτούμε ότι δεν ήξερε τίποτα. Είναι και λίγο υποχρέωσή της να ξέρει. Εδώ εμείς έναν συνεργάτη παίρνουμε και τσεκάρουμε να δούμε τί καπνό φουμάρει, πριν τον βάλουμε μέσα στο μαγαζί μας. Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για καλλιτεχνικό διευθυντή στο Εθνικό. Κυρία Μενδώνη, ο λόγος που πρέπει να παραιτηθείτε, λέγεται ευθιξία». Να υποθέσω, λοιπόν, πως μάλλον δεν τσέκαραν και τόσο τί καπνό φουμάρει ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, πριν το βάλουν στο μαγαζί τους; Τόσα χρόνια φίλοι και δεν είχαν ακούσει τίποτα; Όπως, δεν είχαν ακούσει τίποτα και για τον δημοσιογράφο της χούντας, Νίκο Μαστοράκη που είχαν καλεσμένο στην εκπομπή τους; Τόση άγνοια και αθωότητα, ειλικρινά, με αιφνιδιάζει…, όμως, προσωπικά, τουλάχιστον, δεν με πείθει.

Το θέμα κύριοι των Ράδιο Αρβύλα είναι πως είτε ξέρατε είτε δεν ξέρατε, χρόνια τώρα, μέσα από τις εκπομπές σας αναπαράγετε όλα αυτά τα στερεότυπα που διαμορφώνουν το σεξιστικό ξερατό μιας αντίληψης που στοχοποιεί γυναίκες με υπαινιγμούς στις ξανθιές, τις εύκολες, τις πουτάνες, του γκέι και τους macho άντρες που δεν σηκώνουν και πολλά και βαράνε και το χέρι στο τραπέζι.  Άθλια βιντεάκια και κατ’ επίφαση αστεία για το πόσο πονηρές είναι οι γυναίκες. Είναι σάτιρα για εσάς να κοροϊδεύετε τον  Απόστολο Κενανίδη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών, για την χροιά της φωνής του. Χλευάζατε έναν καρκινοπαθή γιατί σας φάνηκε λιγότερο μπρουτάλ από ότι εσείς ορίζετε ως άντρα.

Δεν γνωρίζω, λοιπόν, αν ξέρατε ή όχι, αλλά καλό είναι, πλέον, να μάθετε πως η έμφυλη βία, η πατριαρχία, ο σεξισμός και το victim blaming γεννιούνται και εκκολάπτονται στην τοξική αρρενωπότητα που πουλάτε ως φτηνή, mainstream υποκουλτούρα.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × 2 =