aristea-protonotariou
Φωτογραφία Κώστας Κορωναίος

Αν υπήρχε “ειδικό αριστείο προσφοράς” στην φετινή, παρθενική και άκρως επιτυχημένη διοργάνωση Svelta, αυτό θα είχε, το δίχως άλλο, απονεμηθεί στην Αριστέα Πρωτονοταρίου.

Ένα κορίτσι, πρόσχαρο, προσηνές, πάντα χαμογελαστό και γεμάτο ενέργεια και όρεξη για δουλειά. Ένα πολιτικό ον με την ανόθευτη έννοια της λέξης, όπως αυτή θα έπρεπε να αναγράφεται στην ούγια του υφάσματος “προσφορά στα κοινά” όλων όσων αγαπούν έναν τόπο και μοχθούν για να τον φτιάξουν καλύτερο.

«Δίχως την Αριστέα, δεν θα μπορούσε να γίνει η διοργάνωση», μας ανέφερε, σε επικοινωνία που είχαμε, ο Παύλος Κορωναίος. Όλο το κομμάτι του μάρκετινγκ και των δημοσίων σχέσεων, περνούσε από τα χέρια της. Δελτία Τύπου, προκηρύξεις, επικοινωνία με φορείς και αρχές, όλη η επίμονη και επίπονη προπαρασκευαστική δουλειά, που ενίοτε σε κρατά πίσω από τα φώτα των προβολέων, αλλά που, χωρίς αυτή, η χρυσόσκονη που πέφτει μόλις πέσει η αυλαία, γρήγορα ξεθωριάζει. Η Αριστέα, όμως, δεν αρκούνταν μόνο σε αυτά. Οτιδήποτε είχε να κάνει με οργάνωση γραμματείας και οργανωτική υποστήριξη έφερε την υπογραφή της, με έναν τρόπο έντονα προσωπικό και συνάμα διακριτικό. Ναι, η Αριστέα Πρωτονοταρίου είναι η ψυχή του Svelta και συνάμα η νονά του. Ήταν εκείνη που εμπνεύστηκε το όνομα, δίνοντάς του το μύρο του βαπτίσματος. Θα είναι, λοιπόν, για πάντα, η πνευματική του μητέρα.

Η εμπειρία Svelta, ανέδειξε και την γενικότερη πεποίθηση των εμπνευστών της για “κοινωνικό εναγκαλισμό”. Η όλη προσπάθεια εντάχθηκε σε ένα γενικότερο κοινωνικό προφίλ που είχε ως σκοπό να τονίσει πως το άτομο, μέσω της συμμετοχής, είναι αναπόσπαστο μέρος του συνόλου και πως η κοινωνικοποίηση αποτελεί στόχο ευκταίο και εφικτό, διάκριση για την οποία αξίζει κανείς να αγωνίζεται (σύνθημα του Svelta: «έπαθλό σου η κοινωνία»).

Προς τούτο, υπήρξε “αναπόφευκτη” η δράση συλλογικοτήτων που έσπευσαν να υποστηρίξουν και να αναδείξουν το εγχείρημα. Ξεχωριστή μνεία, αφιερώνεται, φυσικά, στην ομάδα διάσωσης των Κυθήρων, παρούσα σε όλους σχεδόν τους αγώνες της σειράς.

Αυτή η διάδραση είχε όμως και “παράπλευρα κέρδη”, καθώς, με αφορμή το “Svelta”, δημιουργήθηκε η επιτροπή “αθλητισμού και ψυχαγωγίας” του ΚΙΠΑ, με βασικό μέλος της τον γνωστό παλαίμαχο μπασκεμπολίστα Μιχάλη Κυρίτση.

Το Svelta, λοιπόν, στην πρώτη χρονιά τέλεσής του, εξασφάλισε τα δικά του βραβεία. Βραβεία που καταδεικνύουν τις βασικές αρχές της συλλογικότητας και αναδεικνύουν τους επιμέρους ήρωες που την προάγουν. Κι αυτή είναι, αναμφισβήτητα, η ανεκτίμητη κληρονομιά που αφήνει σε όσους κληθούν να το υπηρετήσουν στο μέλλον.

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen − 1 =