prota o anthropos

Με δελτίο τύπου η Δημοτική Παράταξη «Πρώτα ο Άνθρωπος» ζητάει από την Δημοτική αρχή να προωθήσει την εκπόνηση μιας ολιστικής μελέτης για την ανάπτυξη του νησιού. Διαβάστε παρακάτω:

Κύθηρα, 23 Φεβρουαρίου 2022

Με αφορμή τις αποσπασματικές εγκρίσεις και την διάθεση πιστώσεων που αφορούν την προώθηση του Τουρισμού στα Κύθηρα – Αντικύθηρα και  οι οποίες έγιναν στην  διά περιφοράς τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η Παράταξή μας επαναφέρει το ομόφωνο αίτημα όλων των φορέων του Τουρισμού στο νησί που αφορά την πολυσυζητημένη και συνεχώς  αναβαλλόμενη Μελέτη-Έρευνα-Ανάλυση και Στρατηγική για την συνολική προώθηση του Τουρισμού (Market research, planning and strategy) που πρέπει να συνταχθεί άμεσα και κατά προτεραιότητα από μια έμπειρη Εταιρεία Τουριστικού Marketing.

Ο παγκόσμιος ανταγωνισμός δεν αφήνει πλέον περιθώρια για μια ακόμη πρόχειρη, περιστασιακή και «εμπειρική» διαχείριση ενός  τόσο σύνθετου και στρατηγικής σημασίας «προϊόντος» τόσο για τα νησιά μας, όσο και για τη χώρα ολόκληρη.  Οι επιλογές που γίνονται πλέον έχουν κρίσιμη σημασία για όλους μας. Το μοντέλο του Τουρισμού αλλάζει, οι Τουρίστες αναζητούν νέες εμπειρίες, εναλλακτικές μορφές ψυχαγωγίας, ποιοτικές υπηρεσίες και μια «καθαρή» γνωριμία με τον Τοπικό χαρακτήρα και την αυθεντικότητα κάθε τόπου.

Άρα πρέπει να γίνει σε όλους μας -και ιδιαίτερα σε όσους αποφασίζουν για την πορεία αυτού του τόπου- κτήμα και συλλογική συνείδηση, η αναγκαιότητα αυτής της «Μελέτης – Οδηγού» που πάνω της πρέπει να «κουμπώσουν» όλες οι πολιτικές που αφορούν τη ζωή στο νησί και τους παράγοντες αναβάθμισης του. Έργα υποδομών, πρωτογενής Τομέας, Συγκοινωνία, Εμπόριο, ανάδειξη Ιστορικότητας και Μνημείων, Νησιωτικότητα, δομές Υγείας και πολλά άλλα..

Τα πορίσματα  της Μελέτης αυτής πρέπει να αποτελέσουν την πυξίδα για την χάραξη μιας στοχευμένης μακροπρόθεσμης στρατηγικής, που σε συνδυασμό με την ανάδειξη των μοναδικών ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των Κυθήρων θα αποτελέσουν τον ασφαλή οδηγό για μια παραγωγική και ουσιαστική προβολή στα ΜΜΕ.

Καλούμε λοιπόν την Δημοτική Αρχή, χωρίς άλλη καθυστέρηση, να κάνει δεκτό το αίτημα του «Συλλόγου Ιδιοκτητών καταλυμάτων Κυθήρων» και να προβεί στην χρηματοδότηση για την σύνταξη της Μελέτης Αυτής.

Οι Υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι

Μεγαλοκονομος Στυλιανός, Νικόλαος Μαγουλάς,

Καλλιγερος Ιωάννης, Γεωργιλάς Παρασκευάς, Χρυσαφιτης Νικόλαος

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8 + 14 =