potamos-school

Στόχο διαρρηκτών για δεύτερη φορά μέσα σε 10 μήνες, αποτέλεσε το «Δηλαβέρειο Δημοτικό Σχολείο Ποταμού». Η διάρρηξη έλαβε χώρα τις πρώτες μέρες του νέου έτους και έγινε αντιληπτή από την διευθύντρια, κυρία Χρυσάνθη Κοσμά, κατά την εκεί μετάβασή της την ημέρα των Θεοφανείων.

Η κα Κοσμά αντιλήφθηκε ότι το παράθυρο είχε παραβιαστεί, πιθανώς με σφυρί, ενώ είχε αφαιρεθεί από τον τοίχο όπου ήταν στερεωμένος, βίντεο προβολέας (video projector), μεγάλης αξίας. Παράλληλα, βρέθηκαν σπασμένες οι κλειδαριές από όλες τις ντουλάπες, σε μια προσπάθεια των δραστών να αναζητήσουν περισσότερα αντικείμενα αξίας.

Η κα Κοσμά εξέφρασε στο Kythera.News την στεναχώρια της για την σημειολογία μιας τέτοιας κίνησης, καθώς όχι μόνο σοκάρει ως πράξη, αλλά επιπλέον στερεί από τις επερχόμενες γενιές μια απαραίτητη ψηφιακή εργαλειοθήκη, που είναι απαραίτητη για την διδασκαλία και την εξοικείωσή τους με την τεχνολογία στους απαιτητικούς καιρούς που διανύουμε.

Πέραν τούτου, ένα μεγάλο μέρος του υλικού που εκλάπη, προέρχεται από δωρεές (είτε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποταμού είτε από τον Σύλλογο Εφοπλιστών), κάτι που καθιστά την προοπτική αντικατάστασής του ιδιαίτερα περίπλοκη υπόθεση. Και σε κάθε περίπτωση, δαπανηρή, διότι δεν είναι εύκολο να ζητήσεις νέα δωρεά σε προϋπάρχον υλικό που εκλάπη.

Οι ομοιότητες με το συμβάν του Μαρτίου

Η κα Κοσμά πιστεύει πως το τωρινό συμβάν παρουσιάζει διασύνδεση με αντίστοιχο κατά την διάρκεια της πρώτης καραντίνας, την περασμένη άνοιξη. Πιο συγκεκριμένα, θεωρεί ότι και οι δύο διαρρήξεις έχουν διαπραχθεί από τα ίδια άτομα, τα οποία στην ουσία επέστρεψαν στον «τόπο του εγκλήματος», για να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Η «ανάμνηση» του χώρου

Όπως δήλωσε στο Kythera.News η κα Κοσμά, οι δράστες είχαν «ανάμνηση του χώρου» από την προηγούμενη επίσκεψή τους σε αυτόν. Εκείνη που είχε έρθει εντελώς τυχαία τον περασμένο Μάρτιο. Τότε, είχαν βρει το παράθυρο κατά λάθος ανοιχτό και εισήλθαν εντός του χώρου απροετοίμαστοι. Τούτο μαρτυρεί και το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να «ξηλώσουν» από τον τοίχο τον βίντεο προβολέα, ούτε να παραβιάσουν κλειδαριές. Αρκέστηκαν στην λεία που βρήκαν διαθέσιμη: 2 οθόνες, 1 laptop, 1 βιντεοκάμερα, 1 βίντεο προβολέα που ήταν προσβάσισμος, καθώς και 2 οθόνες υπολογιστών.

Αυτή τη φορά όμως ήξεραν και ήρθαν προετοιμασμένοι για να ολοκληρώσουν το έργο τους. Είχαν τα κατάλληλα εργαλεία για να ανοίξουν, να ξεκαρφώσουν, να παραβιάσουν. Αυτό όμως, όσο λυπηρό κι αν είναι, δίνει επιπλέον στοιχεία, που, σύμφωνα με την διευθύντρια του σχολείου, θα βοηθήσουν στο να οδηγηθούν οι αρχές στα ίχνη τους.

Ήδη η κα Κοσμά έχει δώσει κατάθεση στην Αστυνομία, ενώ έχει ενημερώσει και όλους τους αρμόδιους φορείς. Προτίθεται μάλιστα να στείλει και έγγραφο στον Δήμο για επιπλέον φωτισμό και κάγκελα στο σχολείο.

Από την πλευρά του, το Kythera.News θα παρακολουθεί την υπόθεση και θα ενημερώνει το αναγνωστικό κοινό για όλες τις εξελίξεις.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × one =