Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πώς θα γίνουν οι προκριματικές των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Πώς θα γίνουν οι προκριματικές των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Περίπου 400 οι υποψήφιοι. Υβριδική ψηφοφορία, ανοιχτό να ψηφίσουν και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ

syriza

Συνεδριάζει σήμερα Παρασκευή, στις 11.00, η Πολιτική Γραμματεία προκειμένου να οριστικοποιήσει, ανάμεσα σε άλλα, το πότε θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι για τις προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των 35 από τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία.

Δύο θέσεις καλύπτονται αυτοδικαίως από τους νυν ευρωβουλευτές, Έλενα Κουντουρά και Κώστα Αρβανίτη, ενώ θα απομείνουν πέντε προσωπικές επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη που θα ανακοινωθούν και για λόγους πολιτικών εντυπώσεων, όταν θα βρισκόμαστε πιο κοντά στο χρόνο των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Πηγές της Κουμουνδούρου, πάντως, συνδέουν αυτές τις επιλογές του προέδρου με την πιθανή ανάγκη πλήρους κάλυψης της ποσόστωσης 50- 50 ανδρών και γυναικών, αλλά και του συνόλου των κοινωνικών- επαγγελματικών κατηγοριών που πρέπει να εκπροσωπούνται στο ευρωψηφοδέλτιο.

Υβριδική ψηφοφορία, ανοιχτό να ψηφίσουν και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ

Το Εκτελεστικό Γραφείο που συνεδρίασε χθες κατέληξε και σε μια φόρμουλα για τον τρόπο διεξαγωγής των προκριματικών εκλογών, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν υβριδικά, δηλαδή και με ηλεκτρονική ψηφοφορία, ενώ δεν αποκλείεται να ψηφίσουν και οι φίλοι κι όχι μόνο τα μέλη.

Υπενθυμίζεται ότι οι προκριματικές εκλογές θα «σπάσουν» σε περιφέρειες ούτως ώστε, για παράδειγμα, οι υποψήφιοι που κατοικούν στην Αττική να εκλεγούν από τους κατοίκους της συγκεκριμένης περιφέρειας και μόνο, με την ανάλογη ποσόστωση φυσικά με βάση τον πληθυσμό κάθε περιφέρειας.

Περίπου 400 οι υποψήφιοι

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, ύστερα από τη μελέτη των βιογραφικών που έχουν κατατεθεί- με κριτήρια τη σοβαρότητα κι αξιοπιστία τους, αλλά και το λευκό ποινικό μητρώο- και η οποία συνεχίζεται, οι υποψήφιοι θα είναι περίπου 400 όταν ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως απαιτήθηκε μια μικρή παράταση- σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα ανακοινώνονταν σήμερα- προκειμένου να έχει κι ο κ. Κασσελάκης, λόγω της στρατιωτικής του θητείας, περισσότερο χρόνο να τα μελετήσει κι αξιολογήσει.

Οι εκτιμήσεις της Κουμουνδούρου για τις δημοσκοπήσεις

Στο μεταξύ, στην Κουμουνδούρου περιμένουν τις επόμενες ημέρες νέο κύμα δημοσκοπήσεων που θα τους εδραιώνει στη δεύτερη θέση και οι οποίες θα αποτυπώνουν και νέα φθορά των ποσοστών της ΝΔ.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eleven + 20 =

Exit mobile version