Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ζητάει εκλογές η αξιωματική αντιπολίτευση

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ζητάει εκλογές η αξιωματική αντιπολίτευση

Ο Στέφανος Κασσελάκης με πολίτες

Συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη (10/4) η παρουσίαση από τον Στέφανο Κασσελάκη των υποψηφίων της Αττικής που συμπεριλαμβάνονται στις προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τη Νέα Ιωνία σειρά έχει το Περιστέρι (πλατεία Δημαρχείου) στις 20:00 και η διαδικασία ολοκληρώνεται την Παρασκευή, στις 19:30, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Υπενθυμίζουμε ότι οι προκριματικές διεξάγονται την Κυριακή και στη διαδικασία συμμετέχουν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος είτε διά ζώσης είτε ηλεκτρονικώς.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, εξάλλου, στις 13.00 ο κ. Κασσελάκης θα μιλήσει στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Στο μεταξύ, στην Κουμουνδούρου συνδέουν την αναθέρμανση του αιτήματός τους για πρόωρες εκλογές με την εκτίμηση που κάνουν για ραγδαία αποδρομή της κυβέρνησης.

Κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζουν στο CNN Greece πως η ΝΔ βρίσκεται σε μία πορεία αποσυσπείρωσης που ανάγκασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θέσει στο κλείσιμό του στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος διλήμματα εθνικών εκλογών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση αναμετράται και χάνει τη μάχη πρώτα από όλα με τα προβλήματα της κοινωνίας και κατ’ επέκταση με την ίδια την κοινωνία: «Καταγράφει μια σειρά από κρίσιμες αποτυχίες: τεράστια ακρίβεια, καταρράκωση των θεσμών, με υποκλοπές και παρεμβάσεις στις Αρχές, διευρυμένη ανασφάλεια».

Στην Κουμουνδούρου, εξάλλου, αντιμετώπισαν με διακριτική πλην διακριτή ειρωνεία τις αντιδράσεις που προκάλεσε το άρθρο Κασσελάκη τόσο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό που κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας όσο κι από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος έκανε λόγο για «θεωρίες συνωμοσίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος, στο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν το έγκλημα των Τεμπών ξεχωριστό κεφάλαιο, με τη διαχείρισή του να οδηγεί σε απώλεια αξιοπιστίας για την κυβέρνηση και σε ένα ανεξίτηλο στίγμα κοινωνικής καταδίκης, κάτι το οποίο φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις, με τα ποιοτικά στοιχεία τους κυρίως να συνιστούν «ωρολογιακές βόμβες» για τη ΝΔ: «Η προοπτική της ραγδαίας πολιτικής συρρίκνωσης δικαιολογημένα ανησυχεί το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και προσωπικώς τον κ. Μητσοτάκη που είπε πως “πίσω από τον τίτλο και τα ονόματα του ψηφοδελτίου μας κρύβεται και το δικό μου όνομα”».

Οι ίδιοι κύκλοι δεν αφήνουν ασχολίαστη και την παρέμβαση του Νίκου Δένδια για την «ανάγκη επανίδρυσης του κράτους».

Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούν πως ο υπουργός Άμυνας επαναφέρει ως διακύβευση το σύνθημα με το οποίο ξεκίνησε η ΝΔ την κυβερνητική της θητεία το 2004: «Δυστυχώς για τον τόπο αυτή η κυβέρνηση δεν είναι ικανή για καμία επανίδρυση. Μόνο για περαιτέρω απορρύθμιση, την οποία επιτελεί με γοργούς ρυθμούς», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Ως προς τις προκριματικές εκλογές, πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής αναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης και μέλη της οι Θεοδώρα Τζάκρη, Πάνος Ρήγας, Γιάννης Μαντζουράνης, Φανή Γιωτάκη, Λίλα Σουλελέ και Δημήτρης Τοκάνης.

Γιάννης Συμεωνίδης – CNN Greece

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

sixteen + 11 =

Exit mobile version