cruise

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η παράταξη “Καινούργια Μέρα” του Δημάρχου Κυθήρων Ευστράτιου Χαρχαλάκη για το θέμα της κρουαζιέρας. Διαβάστε παρακάτω:

Πολύς λόγος για το τίποτα

Τις ημέρες αυτές ολοκληρώνονται στο Λιμένα Καψαλίου οι υποδομές ασφαλείας λιμενικής εγκατάστασης, που αποτελούν την υποχρέωση συμμόρφωσής μας με τον διεθνή κώδικα ISPS, που αφορά στην προσέγγιση των κρουαζιεροπλοίων. Οι υποδομές αυτές (μετακινούμενη περίφραξη τύπου Jersey, κάμερες ασφαλείας και φυλάκιο) υπάρχουν σε όλα τα λιμάνια που υποδέχονται την κρουαζιέρα, ενδεικτικά: Πειραιάς, Ραφήνα, Ρέθυμνο, Ρόδος, Σάμος, Χανιά, Πύλος, Κατάκολο, Γύθειο κ.λπ.

Σύμφωνα με την Υ.Α. 3113.11/43730/2007οι λιμένες υποδοχής πλοίων διεθνών πλόων (όπως είναι χαρακτηρισμένο το Καψάλι) οφείλουν να διαθέτουν Σχέδιο Ασφάλειας Λιμενικής Εγκατάστασης (ΣΑΛΕ) και να έχουν ορίσει Υπεύθυνο Ασφαλείας (ΥΑΛΕ) και αναπληρωτή ΥΑΛΕ. Όλα αυτά τα έχει πράξει το Λιμενικό μας Ταμείο εδώ και χρόνια. Απαράβατος όρος των διαδικασιών αυτών είναι η εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων ελεγχόμενης πρόσβασης, που θα λειτουργούν ΜΟΝΟ όταν υπάρχει άφιξη κρουαζιερόπλοιου (συνεπώς κανείς δεν θα απαγορεύσει στους πολίτες να περπατάνε μέχρι το ακρομώλιο!). Όλες οι κατασκευές ασφάλειας που προβλέφθηκαν είναι σύμφωνες με τους Κανονισμούς και σύμφωνα με το ΦΕΚ 3521/Β/2022 ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ Άδεια (ούτε καν μικρής κλίμακας) αφού:

  1. Το φυλάκιο/οικίσκος είναι χαμηλού ύψους 2,15μ προκατ και μεταφερόμενος.
  2. Η περίφραξη τύπου Jersey ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΗ αλλά είναι μεταφερόμενη για να τοποθετηθεί όπως βολεύει για την κίνηση εντός λιμένα.

Να σημειωθεί ότι πολλοί λιμένες τα μετακινούν (οικίσκους ή/και jersey) τους χειμερινούς μήνες για περαιτέρω προστασία. Οι προμήθειες αυτές και το όλο έργο, χρηματοδοτήθηκαν από το ΠΔΕ του Υπουργείου Ναυτιλίας, μετά από αίτημα του Δημάρχου μας Στράτου Χαρχαλάκη και η δημοπράτηση έγινε από το Λιμενικό Ταμείο, που ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν είχε δημοπρατήσει έργο με τη διαδικασία του ηλεκτρονικού διαγωνισμού.

Στις συνημμένες φωτογραφίες από διάφορους λιμένες της Χώρας, αποδεικνύονται όλα τα ανωτέρω.

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί το μένος και η αντίδραση στα κοινωνικά δίκτυα, ορισμένων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξης του κ. Σουρή. Αντιδράσεις που βέβαια μοναδική αφετηρία έχουν την ανάγκη ύπαρξης αντιπολιτευτικού λόγου λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Και μάλιστα τη στιγμή που εξέχον μέλος της παράταξης του κ. Σουρή, γνωρίζει άριστα όλα τα παραπάνω καθώς μετέχει στο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, από το οποίο έχουν εγκριθεί όλες οι σχετικές αποφάσεις!

Τελικά, οι διακηρύξεις του κ. Σουρή περί τουρισμού αποδείχθηκαν για ακόμα μια φορά κούφια λόγια και φαμφάρες. Οι ίδιοι οι υποψήφιοί του χλευάζουν τις υποδομές ασφάλειας, χωρίς τις οποίες το νησί μας πρέπει να ξεχάσει οριστικά την επαναπροσέλκυση της κρουαζιέρας, ακόμα και της μικρής ή παράκτιας.

Οι πομπώδεις διακηρύξεις του κ. Σουρή περί δήθεν τουριστικής ανάπτυξης, γκρεμίζονται σαν χάρτινοι πύργοι από τους ίδιους τους συνεργάτες του!

Η δική μας παράταξη, πάντως, αφουγκραζόμενη το αίτημα και την αγωνία των ανθρώπων του τουρισμού, θα συνεχίσει να επιδιώκει την επαναπροσέλκυση της κρουαζιέρας, έχοντας ήδη ολοκληρώσει τις απαραίτητες υποδομές ασφαλείας στο Καψάλι. Συνεπώς, ο κόσμος του τουρισμού, δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × two =