Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Πολιτικός μηχανικός προειδοποιεί για την επικινδυνότητα της γέφυρας του Διακοφτίου

Πολιτικός μηχανικός προειδοποιεί για την επικινδυνότητα της γέφυρας του Διακοφτίου

Με ανοιχτή επιστολή του στον adellinfm, ο πολιτικός μηχανικός Χρύσανθος Καλλίγερος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το έργο προσωρινής υποστύλωσης, της γέφυρας του λιμανιού στο Διακόφτι, όπως δημοσιεύτηκε και στο Kythera.News, στις 18/03/21, κατόπιν σχετικής ανάρτησης του Δημάρχου Κυθήρων, Ευστρατίου Χαρχαλάκη.

Στην επιστολή, η οποία αποτελεί συνέχεια προηγούμενης παρέμβασής του, ο κ. Καλλίγερος εστιάζει στο διττό πρόβλημα του έργου, που αφορά: από την μία, στην προσωρινή λύση, η οποία ενέχει τον κίνδυνο κατάρρευσης της κατασκευής λόγω λαθών και αδυναμιών της σχετικής μελέτης, και από την άλλη στην διάβρωση που έχει επέλθει με τον καιρό και η οποία απαιτεί την άμεση ανάθεση οριστικής μελέτης σε μηχανικό, μελέτη που θα δείξει κατά πόσο είναι υπαρκτός ο κίνδυνος κατάρρευσης της κατασκευής και πόσο άμεσα θα πρέπει να εφαρμοστούν οι όποιες διορθωτικές παρεμβάσεις.

Ο κ. Καλλίγερος κλείνει την επιστολή, παραθέτοντας τα έξι αδύναμα σημεία της μελέτης προσωρινής λύσης, η οποία έχει εφαρμοστεί στην γέφυρα του Διακοφτίου.

 

 

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × 2 =

Exit mobile version