Κυρ, 11 Ιαν 2026
13.3 C
Cythera

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Προς λήξη μετά από 9 μήνες εάν δεν γίνει η τρίτη δόση

Η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού έχει μπει για τα καλά στο τραπέζι των συζητήσεων της Ε.Ε. αφού στη σύνοδο των υπουργών υγείας της Ε.Ε. που είναι σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες, αποφασίζεται πότε θα πρέπει να λήγει ενιαία για όλα τα κράτη μέλη.

Ειδικότερα οι υπουργοί Υγείας της Κοινότητας συζητούν επισήμως πια το θέμα της λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού, σε μια προσπάθεια να πιεστούν οι πολίτες και να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου.

Δύο είναι οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι: Να λήγει αυτόματα το πιστοποιητικό εμβολιασμού μετά από 9 μήνες εάν δεν έχει γίνει η ενισχυτική / αναμνηστική δόση είτε στους 12 μήνες. Φαίνεται πως προς ώρας δεν υπάρχει ακόμη κοινή γραμμή σε σχέση με το χρονικό διάστημα λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Πρόταση για λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού είχε κάνει νωρίτερα και ο Έλληνας υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος βρίσκεται στο συμβούλιο των υπουργών Υγείας.

«Από την πλευρά της Ελλάδας, θα θέσουμε υπόψη τα νέα μέτρα, τα οποία έχουμε λάβει και έχουν να κάνουν με περιορισμούς ειδικά για τις κατηγορίες των πολιτών μας άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί, καθώς επίσης και για την ανάγκη να αυξηθεί η τρίτη δόση, η ενισχυτική δόση σε όλους τους πολίτες», σημείωσε ο κ. Πλεύρης προσερχόμενος στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της Ε.Ε.

Πάντως οι υπουργοί Υγείας της Ε.Ε. αναμένεται να αποφασίσουν την επόμενη εβδομάδα για το πότε θα πρέπει να λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η πρόταση που συζητείται είναι να ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου από την 1η Φεβρουαρίου για ταξίδια εντός Ε.Ε.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η Μυρτιδιώτισσα»: Κοπή πίτας

Ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η...

Το Δόγμα Μονρόε και η Βενεζουέλα

Το 1823 δεν έπεσε ούτε ένας πυροβολισμός. Δεν κινήθηκαν...

Τριφύλλειο Ίδρυμα: Βράβευση αριστούχων αποφοίτων Γυμνασίου και Λυκείου Κυθηρίων

Έγιναν και φέτος οι από ετών καθιερωμένες βραβεύσεις των...

Δήμος Κυθήρων: Απάντηση για τα κληροδοτήματα και τα δημοτικά ακίνητα

Με μια εκτενή και ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, η Δημοτική...

Η ΕΕ ενέκρινε την εμπορική συμφωνία με τη Mercosur

Στην έγκριση της υπογραφής της συμφωνίας με τη Mercosur...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img