Το έδαφος προλειάνει η κυβέρνηση ώστε η χώρα να «απεγκλωβιστεί» από τη μέγκενη του κορονοϊού. Το επιχειρησιακό σχέδιο που εξυφαίνεται τούτη τη στιγμή, έχει καταστρωθεί σε χρονικό ορίζοντα 100 ημερών και προβλέπει συγκεκριμένα στάδια που θα μας οδηγήσουν στον Μάρτιο, όταν και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός ενός σημαντικού ποσοστό πολιτών -με προτεραιότητα τους υγειονομικούς και τις ευπαθείς ομάδες.

Αυτό αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στους πολίτες νεαρών ηλικιών να αποφεύγουν να έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες τις επόμενες 3 βδομάδες, διάστημα κατά το οποίο αναμένουμε αύξηση σε διασωληνωμένους και θανάτους.

Μιλώντας στους πολιτικούς συντάκτες, ο κύριος Πέτσας στάθηκε στον αριθμό των συνολικών κρουσμάτων στην Ευρώπη που πλέον ξεπέρασε τα 15 εκατομμύρια ενώ παραδέχτηκε πως πλέον λίγες είναι οι περιοχές σε ολόκληρη την ήπειρο που δεν είναι αυτή τη στιγμή στο κόκκινο.

«Στη χώρα μας με βάση τα τελευταία στοιχεία η ηλικιακή ομάδα των 40-65 ετών, παρουσιάζει σταθερά τη μεγαλύτερη επίπτωση. Κι ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα των 19-39 ετών που δείχνει σημάδια σταθεροποίησης. Ο ιός όπως επισημαίνουν οι ειδικοί πέρασε στις αρχές του Νοέμβρη από την ομάδα των 20άρηδων, 30άρηδων στις μεγαλύτερες γενιές και η εξάπλωσή του συντηρείται στους κόλπους τον οικογενειών. Τώρα λοιπόν περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να ελαχιστοποιήσουμε τις επαφές με τους μεγαλύτερους των οικογενειών μας και να τους βοηθήσουμε να περάσουν την περίοδο του lockdown με μεγαλύτερη ασφάλεια», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Τα σημερινά δεδομένα δεν «δείχνουν» άμεση άρση του lockdown

Είναι σαφές πως στο μυαλό των κρατούντων δεν έχει ωριμάσει ακόμα η σκέψη για απεμπλοκή από τον εγκλεισμό στον οποίο βρίσκεται η χώρα κατόπιν κυβερνητικής εντολής τις τελευταίες εβδομάδες. Κι αυτό, διότι δεν έχει ακόμη επιτευχθεί η επιπέδωση της επιδημιολογικής καμπύλης όσον αφορά στους δείκτες των εισαγωγών και των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ. Το πιο πιθανό είναι – όπως αναφέρουν πηγές κείμενες στην μεικτή task force επιδημιολόγων και κυβερνητικών στελεχών – , πως οριστικές αποφάσεις για το τί μέλλει γενέσθαι θα παρθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × 4 =