pazari-kythira

Το Κυριακάτικο Παζάρι στον Ποταμό, ένα διαρκές στο χρόνο ορόσημο για την περιοχή και το νησί μας, αποτελεί μια κυψέλη πολυεπίπεδης αλληλεπίδρασης εδώ και πολλά χρόνια. Ένα γεγονός που συνδέει τον παραγωγό με τον κάτοικο, τον επισκέπτη, τον τουρίστα, τον φορέα αυτού του τόπου και βοηθά στην αέναη σχηματοποίηση της ταυτότητας του νησιού. Μια καλημέρα, μια ανταλλαγή πληροφοριών πάνω στα προϊόντα, απόψεις για τα τεκταινόμενα στο νησί, γέλια, επιφωνήματα, ζωή. Ένας κόσμος σε κίνηση, ένας κόσμος με παλμό, χρώμα και άποψη.

Αυτός είναι ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του Παζαριού, που κέρδισε το στοίχημα του χρόνου και καλείται εκ νέου να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών.

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό απαγόρευσης τέλεσης του Παζαριού από τις αρχές λόγω των μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον κορονοϊό και με δεδομένες τις προβλέψεις του τελευταίου νόμου που διέπει την λειτουργία του, το Kythera.News εγκαινιάζει έναν διάλογο για την επόμενη μέρα σχετικά με το Παζάρι του Ποταμού. Έναν διάλογο, στον οποίο όλες οι παρατάξεις, οι φορείς αλλά και οι πολίτες, καλούνται να συνεισφέρουν την άποψή τους σε μιαν εποικοδομητική συζήτηση που θα ανανεώσει την “ψήφο εμπιστοσύνης” προς μια συνήθεια που έγινε αγάπη.

Αυτή την Κυριακή, εγκαινιάζουμε τον διάλογο, φιλοξενώντας άρθρο του δημάρχου Κυθήρων, κυρίου Ευστράτιου Χαρχαλάκη.

Αφού υπογραμμίζει την ανάγκη οι κανόνες λειτουργίας που διέπουν το Παζάρι να είναι εναρμονισμένοι με την υφιστάμενη νομοθεσία, ο δήμαρχος του νησιού τονίζει πως πρώτιστο μέλημα είναι να διατηρηθεί ο χαρακτήρας του θεσμού και παράλληλα να οριστεί ένα σχέδιο κανονισμού λειτουργίας που να συνάδει με την υπάρχουσα νομοθεσία. Υπενθυμίζει μάλιστα πως ένα τέτοιο σχέδιο έχει τεθεί από τον Δήμο σε δημόσια διαβούλευση τους τελευταίους μήνες, χωρίς να παραλείπει να εκφράσει τον προβληματισμό του για την ισχνή συμμετοχή σε αυτή.

Καταλήγοντας, ο κύριος Χαρχαλάκης υπογραμμίζει την ανάγκη το Παζάρι να συνεχίσει να λειτουργεί σε αρμονία με την τοπική αγορά και προαναγγέλει ότι κάποιες από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί σε δημόσια διαβούλευση, “θα συμπεριληφθούν στο τελικό Σχέδιο του Κανονισμού που θα τεθεί σύντομα σε ψήφιση από το Δ.Σ.”

Το άρθρο του Δημάρχου που δημοσιεύουμε αύριο, Κυριακή, 15/11/20, στο Kythera.News, κρίνουμε ότι θα προκαλέσει την θετική ανταπόκριση όλων σε αυτόν τον διάλογο.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eleven − nine =