Κώστας Αρβανίτης

Ομιλία – παρέμβαση του ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη στην Ολομέλεια του Ευρκοινοβουλίου, για τις ευθύνες της Frontex, για την παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, υπό το πρίσμα της έκθεσης του #OLAF.

«Καταρχήν να ευχαριστήσουμε την #OLAF που μας επιβεβαίωσε αυτό που γνωρίζαμε. Αλλά γιατί να μην το μάθει και ο κόσμος,γιατί είναι κρυφή αυτή η έκθεση και γιατί θα πρέπει να μαθαίνουν οι πολίτες μέσω του Τύπου;

Ο κ. Λεζερί παραιτήθηκε, ή τον «παραιτήσαμε». Στην #Ελλάδα ο κ. Λεζερί βραβεύτηκε, για ακριβώς τους ίδιους λόγους. Εδώ λοιπόν υπάρχει μια αντίφαση.

92 άνθρωποι γυμνοί στα σύνορα με την #Τουρκία. 120 άνθρωποι παρουσία της Frontex, στην Ιταλία. 75 Αφγανοί πρόσφυγες με pushbacks από #Βουλγαρία στην Ελλάδα. Στα #Κύθηρα 10 νεκροί και 15 τουλάχιστον αγνοούμενοι.

Ήρθαν τα καράβια, κ. Επίτροπε, έρχονται, από την Σμύρνη μέχρι όπου φτάσουν, για να σκάσουν στα βράχια και να πνιγούν οι άνθρωποι ή κάποιοι να χαθούν στα διεθνή ύδατα και κάποιοι λίγοι να σωθούν.
Αυτό που γίνεται σήμερα είναι γενοκτονία. Πνίγονται άνθρωποι στο Αιγαίο, πνίγονται άνθρωποι στην Ευρωπαϊκή θάλασσα και εδώ υπάρχει το θέμα για τη Frontex. Έρευνα και διάσωση υπάρχει σε αυτό τον οργανισμό;

Τι ακριβώς κάνει η Frontex όταν βλέπει ένα σκάφος να έρχεται από την Τουρκία; Τους αφήνουμε στα διεθνή ύδατα; Kαι μετά τι; Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα. Βεβαίως αυτή η ιστορία δεν πρέπει να σταματήσει εδώ».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 + 15 =