πυροσβέστες στα Κύθηρα

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας λαμβάνοντας υπόψη αιτήματα δήμων και πολιτών και προκειμένου να παρασχεθεί επαρκής χρόνος για τη βέλτιστη υλοποίηση των προβλεπόμενων στον Κανονισμό πυροπροστασίας ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε τροποποίηση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την παράταση των προθεσμιών υποβολής των στοιχείων ως εξής:

 1. για την εκπόνηση της αξιολόγησης της επικινδυνότητας και την υποβολή τεχνικής έκθεσης έως τις 26/04/2024 και
 2. για τη λήψη μέτρων και την υποβολή δήλωσης του ιδιοκτήτη έως τις 26/05/2024.

Παράλληλα, θα εκδοθεί άμεσα, νέα εγκύκλιος με αναλυτικές οδηγίες για όλα τα θέματα που αναφέρονται στην ΚΥΑ.

Ο Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων αφορά σε ακίνητα που βρίσκονται μέσα σε οικόπεδα ή γήπεδα σε δάση, δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις, σε περιαστικό πράσινο, σε κηρυγµένες δασωτέες ή αναδασωτέες εκτάσεις, καθώς και εντός ακτίνας 300 µέτρων από αυτές ή βρίσκονται µέσα σε πάρκα και άλση πόλεων και οικιστικών περιοχών.

Για τα εν λόγω ακίνητα η προθεσμία σύνταξης Εντύπου Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνικής Έκθεσης αρμόδιου τεχνικού επιστήμονα έληγε κανονικά στις 31.03.2024 και η υποβολή δήλωσης εφαρμογής των μέτρων πυρασφάλειας στις 30 Απριλίου 2024.

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΕΧΩ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
  1. Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ,ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ
  ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΙΝΑΙ
  Α. ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΛΗΘΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΔΑΠΑΝΗ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ .ΤΟΥΤΟ ΕΙΝΑΟ ΑΝΑΛΗΘΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗΣ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΝΙΧΡΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ
  ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ .
  ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΕΤΕΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ .
  ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΜΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΠΟΥ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΧΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ.
  ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΘΗΚΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ,ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΠΑΙΤΗΘΕ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ.
  ΒΕΒΑΙΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΛΑΒΑΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ,ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ,ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ,ΟΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ , Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ,Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗΚΑΝ .
  ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΗΝΕΣ .
  ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΣΗΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΡΙΞΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΕΝΤΟΝΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΟΤΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΙΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΣ.
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ,ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΟΡΙΣΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.
  ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΑ ΔΑΣΙΚΑ.
  Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΓΕΝΙΚΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΕ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΟΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΥΤΗΣ.
  ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗΣ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
  Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ 300 Μ ΑΠΟ ΤΙ:
  ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ,ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕΙ
  ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ 300Μ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ.
  ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΦΗΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1950ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ .
  ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΜΟΥ ΤΑ ΜΟΝΑ ΔΑΣΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΣ ΕΝΩ ΣΤΟ ΟΜΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΗΘΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΩΝ ,ΠΕΥΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΟΠΩΡΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΔΕΝΤΡΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΛΕΤΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΟΥΣ.
  ΕΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΕΛΕΤΟΥΣΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΑ ΕΚΡΙΝΑ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΗ ΔΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΑΣΟΣ ΕΝΩ ΔΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΜΟΥ.
  ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.
  ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΙΚΤΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΟΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΗΠΤΕΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΥΤΩΝ
  Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ.
  ΚΛΙΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ
  ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΣΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΗΘΟΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΠΟΥ Ο ΔΙΕΚΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ.
  ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΕΙΔΟΣ ΦΥΤΩΝ
  ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΦΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΠΕΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΚΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ.
  ΕΔΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ULBAN ΠΟΥ ΝΑ ΒΕΛΤΩΣΗ ΤΗΝ ΒΛΑΣΤΗΣΗ
  ΒΛΑΣΤΗΣΗ-ΦΥΤΙΚΗ ΚΑΥΣΙΜΗ ΥΛΗ
  ΔΑΣΙΚΗ ΚΑΙΣΙΜΗ ΥΛΗ
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ,ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΑΣΟΣ
  ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΗ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ
  ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΕΙΔΟΣ
  ΕΔΩ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ -ΔΙΚΤΥΑ
  ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ
  ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ
  ΥΠΑΡΞΗ ΣΗΜΕΙΩΝ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑΣ
  ΟΜΟΙΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΡΧΗ
  ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΕΡΙΟΥ
  ΑΠΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΤΑΤΑΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΟΠΟΥ ΒΑΣΙΚΑ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΑΜΗΛΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ
  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΩΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕ ΙΔΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΧΘΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.
  ΕΦΟΣΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΟΠΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΕΞΗΓΗΣΑΜΕ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΗΔΑΜΙΝΗ ΕΝΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ’
  ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΚΤΗΡΙΑ
  ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΤΗΡΙΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΓΕΛΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ
  1. ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ 30 ΜΕΤΡΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΙΟΔΟΥ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΗΣ ΤΡΟΧΟΦΟΡΩΝ ΜΕ ΠΛΑΤΟΣ 3.5 Μ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΑ 4Μ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ 41 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΠΕΔΟΥ ΟΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ ΣΥΜΜ0ΡΦΩΣΗ ΑΥΤΗ ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ
  ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑΝ ΧΩΡΟ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΧΩΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ .
  ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ.
  ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΖΩΝΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΤΗΡΙΩΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΑΔΟΜΗΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ.
  ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ.
  ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΙ 2.1.3 ΚΑΙ 2.1.4 ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΙΜΟΔΟΜΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΔΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΚΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΛΕΙΜΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΔ9 ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΣΤΙΕΣ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
  ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ Η ΠΔ20 ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ,ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣ ΜΗΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΟΛΛΕΙΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΗΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕ ΑΛΛΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΠΥΡΑΓΙΑΣ.
  ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΚΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΘΥΣΤΑΝΤΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ Η ΑΙΤΙΑ ,ΕΝΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ,ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΕ ΙΔΙΩΚΤΗΤΗΣ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΔΥΣΧΑΙΡΕΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.
  ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ.
  Ο. ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΕΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
  ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΚΤΗΡΙΑ
  ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
  ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΕΑ ΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ
  ΔΟΜΙΚΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
  ΔΕΙΚΤΗΣ ΠΥΡΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΔ41 Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΠΥΡΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ .
  ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΚΤΗΡΙΟ Η ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ .
  ΕΑΝ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΡΗ ΑΠΟ ΤΑ 10 ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
  ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΛΕΣΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
  Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΛΗΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Α2s1d1 ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΙΧΟΥ ΑΠΟ ΟΡΙΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ <3Μ ,ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ Η ΠΔ41 .
  ΤΑ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΜΕΝΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΔ41.
  ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΑ.
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΗ ,ΤΑ ΔΙΑΚΕΝΑ ΟΙ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ.
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΣΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΥΘΕΡΕΤΗ ΑΝΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟ ΤΕΕ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ.
  ΟΜΟΙΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΠΟΥ Η ΧΡΗΣΗ ΥΔΡΟΡΡΟΩΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΣΒΕΝΟΜΕΝΟ ΥΛΙΚΟ.
  ΜΕΤΡΑ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
  ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΩΣ ΧΩΡΟΥ.
  ΣΗΜΕΙΑ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑΣ
  ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΥΔΕΥΣΗ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΑΛΛΑ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ.
  ΓΙΑ ΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΙΝΕΣ Η ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ.
  ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΙΟΝΙΣΜΟΥ ΥΔΑΤΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ.
  ΜΕΤΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΤΙΡΙΑ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΚΤΗΡΙΑ
  ΓΙΑ ΤΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΚΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΝΜ ΤΗΝ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΑΔΥΝΑΤΗ
  ΕΠΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Η ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ Η ΕΝΤΟΛΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
  ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΖΩΝΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ .
  ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΘΕΙ
  ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΔΕΝΔΡΟΥ.
  ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ ΣΤΑ 3 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ.
  ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΘΕΙ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ.
  ΤΑ ΚΩΝΟΦΟΡΑ ΔΕΝΔΡΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ.
  ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΑ ΔΙΑΚΕΝΑ ,ΟΙ ΥΔΡΟΡΡΟΕΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΓΙΑ ΕΜΕ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ.
  ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ Η Ν Α ΕΦΑΡΜΟΣΘΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ.
  ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ
  ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΛΑΒΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × one =