Σάβ, 31 Ιαν 2026
16.5 C
Cythera

Παραιτήθηκαν σύσσωμοι οι γιατροί της ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρεθύμνου

Οι γιατροί του νοσοκομείου Ρεθύμνου τονίζουν ότι έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και πολύ καιρό, αλλά η διοίκηση τους αγνοεί.

Σε παραίτηση εξωθούνται σύσσωμοι οι γιατροί της ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρεθύμνου, αντιδρώντας, όπως τονίζουν, στην συνεχή προσπάθεια ανάληψης αρμοδιοτήτων πέραν των δικών τους.

«Αποκορύφωμα» ήταν ένα “εντέλλεσθε” για τις διακομιδές ασθενών όλων των τμημάτων του νοσοκομείου, όπως αναφέρουν οι πέντε ιατροί στην επιστολή παραίτησης, ενώ την ίδια στιγμή τονίζουν ότι καθημερινά η πίεση του συστήματος είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού site goodnet.gr, στην επιστολή τους οι γιατροί υποστηρίζουν ότι εξωθούνται να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους γιατί η διοίκηση «μας αναγκάζει κλιμακούμενα εδώ και μεγάλο διάστημα να αναλάβουμε καθήκοντα πέραν των αρμοδιοτήτων μας και της επιστήμης μας, καθιστώντας την ήδη πιεσμένη δουλειά μας, που είναι εντός της μονάδας, δευτερεύουσα και επισφαλή τόσο για τους νοσηλευόμενους της ΜΕΘ όσο και για τους γιατρούς της».

Οι γιατροί, Χαράλαμπος Μαρκάκης (συντονιστής διευθυντής), Ηλίας Σαμιώτης (διευθυντής), Δέσποινα Καμπουράκη (διευθύντρια), Αναστασία Πεντάρη (επιμελήτρια Α΄) και Αικατερίνη Κυρίτση (επιμελήτρια Β΄), συμπληρώνουν πως έχουν «κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου με πολλαπλά υπομνήματα εδώ και πολύ καιρό, αλλά η διοίκηση όχι μόνο μας αγνοεί παντελώς, αλλά επιπλέον μας επιφορτώνει καθημερινά με επιπλέον καθήκοντα, με αποκορύφωμα το “εντέλλεσθε” για τις διακομιδές των ασθενών οποιουδήποτε τμήματος του νοσοκομείου και του ΤΕΠ».

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση εκ μέρους της διοίκησης του νοσοκομείου.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

«Όλοι Μαζί, Κύθηρα – Αντικύθηρα» για ψήφισμα μειωμένου ΦΠΑ: Θετικό βήμα, η ευθύνη πλέον στην κυβέρνηση

Η παράταξη «Όλοι Μαζί, Κύθηρα – Αντικύθηρα» χαρακτηρίζει ως...

AQUA JEWEL: Τροποποιήσεις Δρομολογίων

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών...

AQUA JEWEL: Νέες τροποποιήσεις δρομολογίων

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών...

AQUA JEWEL: Ακύρωση δρομολογίου από Κύθηρα προς Κίσσαμο

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι σήμερα, Τρίτη 27/1, το...

Βάσω Μπόγρη: Έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών αποκαλύπτει παράνομες πρακτικές στον Δήμο Σαλαμίνας

Σοβαρά ευρήματα για τη λειτουργία του Δήμου Σαλαμίνας αποκαλύπτει,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img