Στις 18 Αυγούστου του 2002 η μεγάλη ερμηνεύτρια του ελληνικού τραγουδιού Γλυκερία έδωσε με τους συνεργάτες της μια συναυλία, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Καρβουνάδων. Επικράτησε το αδιαχώρητο και οι Τσιριγώτες είχαν τη χαρά να απολαύσουν την Γλυκερία.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

H Γλυκερία γεννήθηκε στις Σέρρες και συγκεκριμένα στο χωριό Άγιο Πνεύμα.

Από μικρή δέχθηκε μουσικά ερεθίσματα από την οικογένειά της με συνέπεια το τραγούδι να ριζώσει από πολύ νωρίς μέσα της.

Ο πατέρας και ο θείος της έπαιζαν ερασιτεχνικά μπουζούκι.Μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον όπου το λαϊκό και το δημοτικό τραγούδι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Σμυρναϊκά, που αντηχούσαν από τα γραμμόφωνα μερακλήδων Μικρασιατών προσφύγων του χωριού, αλλά και βαριά λαϊκά, που στάλαζαν παράπονα με τις βροντερές και νταλκαδιάρικες συνάμα φωνές των Παγιουμτζή, Τσαουσάκη, Καζαντζίδη και Περπινιάδη.

Μεγάλο μουσικό σχολείο αποτέλεσαν επίσης τα πανηγύρια και οι οικογενειακές συνεστιάσεις με τη ζεστή ατμόσφαιρα, την παρεϊστικη διάθεση, τα πικάπ και τους δίσκους των 45 στροφών.

Από τα γυμνασιακά της χρόνια, η Γλυκερία άρχισε να ξεχωρίζει για τις φωνητικές της ικανότητες και οι συμμαθητές της σε κάθε εκδήλωση την ενθάρρυναν να τραγουδάει. Κι εκείνη δεν έχανε ευκαιρία να ερμηνεύει γνωστά ποπ κομμάτια των χρόνων του ’60 και βέβαια καθαρόαιμα λαϊκά, αυτά που πάντα είχαν περίοπτη θέση στον ψυχισμό και στην ιδιοσυγκρασία της. Τα μονοπάτια της ζωής την οδήγησαν στην Αθήνα.

1974/1976-Με προτροπή του Νίκου Δανίκα, πραγματοποιεί την πρώτη της εμφάνιση στην ταβέρνα «Ληττώ» στην Πλάκα.

Στη συνέχεια εμφανίζεται σε μπουάτ της Πλάκας, ερμηνεύοντας τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Λοΐζου κ.α.

1977-Συμμετέχει, κάνοντας φωνητικά στην Columbia, στον δίσκο του Γιώργου Κοινούση «Γύρισα», καθώς και στον δίσκο του Γιώργου Βάρσου «Κορίτσι Μου».

Το 1977 πρωτοεμφανίζεται δισκογραφικά και σαν σόλο τραγουδίστρια, ως «Γλυκερία Λιβανού», σε συλλογή της Columbia με τραγούδια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με τίτλο «Χρόνια Πολλά».

Το 1977 επίσης, λαμβάνει μέρος στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ «Να η Ευκαιρία», όπου κερδίζει το πρώτο βραβείο.

Την κριτική επιτροπή της εκπομπής αποτελούσαν ο Γιώργος Κατσαρός, ο Γρηγόρης Γρηγορίου, η Ροζίτα Σώκου, η Ραλλού Μάνου και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.

Το τραγούδι που ερμηνεύει στην εκπομπή και κερδίζει το «άριστα» της επιτροπής είναι το «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι» του Απόστολου Καλδάρα».

1978-Παντρεύεται τον Στέλιο Φωτιάδη, με τον οποίο έχει γνωριστεί από το 1976, όταν εκείνος ήταν μαέστρος στο μαγαζί που εμφανιζόταν η Γλυκερία, στο πλευρό του Γιώργου Κοινούση.Την ίδια χρονιά συμμετέχει στους «τουριστικούς» δίσκους με επανεκτελέσεις της Columbia , «Α Taste Of Greece – 14 Songs & Music» και «This Is … The Best Of Mikis Theodorakis».Το Νοέμβρη του 1978 ο Απόστολος Καλδάρας προσεγγίζει την Γλυκερία και τελικά πραγματοποιούν μαζί ένα δίσκο, τον πρώτο της προσωπικό με τίτλο «Μην κάνεις όνειρα», που κυκλοφόρησε το 1978 από την δισκογραφική εταιρία LYRA, που ίδρυσε ο Αλέκος Πατσιφάς.

1979-Το Φθινόπωρο του 1979 συμμετέχει, μαζί με την Ελένη Βιτάλη και τον Χαράλαμπο Γαργανουράκη, στην παράσταση «Σεργιάνι στον κόσμο» που πραγματοποίησαν στην μπουάτ «Διαγώνιο» της Πλάκας, ο Γιώργος Νταλάρας με τον Γιάννη Μαρκόπουλο.

1980-Κυκλοφορεί ο δίσκος «Στα Μάτια Κοίτα Με», που αποτελεί και την πρώτη της δισκογραφική συνεργασία με τον σύζυγό της Στέλιο Φωτιάδη, ο οποίος τη συντροφεύει σε ολόκληρη την πορεία της μέχρι σήμερα και πάντα βάζει τη σφραγίδα του, τόσο στις δισκογραφικές δουλειές όσο και στις ζωντανές της εμφανίσεις.

Το ίδιο έτος η Γλυκερία πραγματοποιεί συναυλίες σ’ όλη την Ελλάδα στο πλευρό του Γιώργου Νταλάρα.

1981-Σταθμός για την καριέρα της το album «Τα Σμυρναίικα», με παραδοσιακά τραγούδια από τη Σμύρνη, που την έκαναν γνωστή στο πλατύ κοινό και αποτέλεσαν το εφαλτήριο για μια σπουδαία καριέρα.

Ο δίσκος αυτός ξεπέρασε τις 70.000 πωλήσεις.

Τα φθαρμένα από τον χρόνο τραγούδια του Παναγιώτη Τούντα, τα παραδοσιακά μικρασιάτικα, θα φωτίσουν ξανά με τρόπο ανάλογο της αξίας και της σπάνιας ομορφιάς τους.

Υποδειγματικές ενορχηστρώσεις στο πνεύμα και το γράμμα του νόμου, με την συμμετοχή κορυφαίων μουσικών, με προεξέχοντες του σολίστες Αριστείδη Μόσχο (σαντούρι και μουσική επιμέλεια) και Γιώργο Κόρο (βιολί).

Την παραγωγή του δίσκου υπογράφει ο πολύπειρος Γιώργος Μακράκης, ενώ η επιλογή των τραγουδιών είναι του Στέλιου Φωτιάδη.

Εξαιρετικό το κείμενο του Σπύρου Παπαϊωάννου, από το κέντρο Έρευνας και Μελέτης των Ρεμπέτικων Τραγουδιών στο εσώφυλλο του δίσκου για τα τραγούδια και την ιστορία τους.

Από τα Χριστούγεννα του 1981 έως τον Ιανουάριο του 1982 εμφανίζεται μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα και την Μαργαρίτα Ζορμπαλά στη σκηνή του θεάτρου «Super Star», υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Παντελή Βούλγαρη.

Συμμετέχει με το τραγούδι «Άιντε μάτια μου γλυκά» στο album «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε» των Χρήστου Νικολόπουλου (μουσική) και Μανώλη Ρασούλη (στίχοι).

1982-Στις αρχές του 1982 επιλέγεται μαζί με άλλους σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως τον Γιώργο Νταλάρα, τη Σωτηρία Μπέλλου και τη Μαργαρίτα Ζορμπαλά, να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα πλαίσια των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων «Europalia 82» στις Βρυξέλλες.

1983-Κυκλοφορεί το τέταρτο προσωπικό της album με τίτλο «Από τη Σμύρνη στον Πειραιά», που αποτελεί προέκταση των σμυρναίικων, και περιέχει ρεμπέτικα και σμυρναίικα τραγούδια.

Η Γλυκερία ερμηνεύει αυτού του είδους τα τραγούδια μ’ έναν εκπληκτικό τρόπο, όπως μόνο εκείνη ξέρει και μπορεί.

Το κοινό την πιστεύει και την αγκαλιάζει.

Το ίδιο έτος κυκλοφορεί ο δίσκος «Με την Γλυκερία στην Όμορφη Νύχτα» που περιέχει τραγούδια τα οποία έχουν ηχογραφηθεί στο ομώνυμο νυχτερινό κέντρο στο Γαλάτσι, όπου η Γλυκερία αποφάσισε να δοκιμάσει μόνη της, τις δυνάμεις της, και όπως αποδείχθηκε δεν είχε άδικο.

Οι εμφανίσεις της στην Όμορφη Νύχτα σημείωσαν τεράστια επιτυχία, όπως και ο δίσκος που ακολούθησε, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους δέκα πρώτους πιο εμπορικούς δίσκους όλων των εποχών στην Ελλάδα. (Οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις 350.000 δίσκους)

Το καλοκαίρι του 1983, πλαισιωμένη από το συγκρότημά της, που αποτελείται από τους γνωστότερους και καλύτερους λαϊκούς σολίστες, συνεχίζει την περιοδεία της σ’ όλη την Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη του κοινού για καλό Ελληνικό τραγούδι.

Η Γλυκερία φέρεται ως η πιο δημοφιλής τραγουδίστρια και σε όποια γωνιά της Ελλάδας βρίσκεται ασκεί το φαινόμενο της τεράστιας έλξης πάνω στον κόσμο. Δέχεται εξαιρετικές κριτικές και όπου κι αν εμφανίζεται σπάνε κυριολεκτικά τα ταμεία.

Συμμετέχει στα album «Πρώτο βράδυ στην Αθήνα» του Νίκου Ξυδάκη και «Να ‘ταν η ζωή τραγούδι» του Λίνου Κόκοτου.

1984-Συμμετέχει με πέντε τραγούδια στο album «Στην όμορφη νύχτα και φέτος», επίσης ηχογραφημένο στο μαγαζί «Όμορφη νύχτα», όπου συνεχίζει να εμφανίζεται με τεράστια επιτυχία έως και τον Χειμώνα του 1986.

Στην «Όμορφη νύχτα», απ’ όπου παρελαύνει όλη η Αθήνα για να απολαύσει το νεαρό κορίτσι με τα πλούσια κατσαρά μαλλιά να τραγουδά κλασικά κι αγαπημένα λαϊκά με νεύρο, μπρίο, ζωντάνια, σοβαρότητα, η Γλυκερία συνεργάζεται με τον σπουδαίο συνθέτη Γιώργο Μητσάκη αλλά και με εξαίρετους σολίστες όπως ο Λάζαρος Κουλαξίζης, ο Γιώργος Κόρος και ο Γιάννης Βασιλόπουλος.

1985-Κυκλοφορεί το best seller album «Τραγούδι Αισθηματικό». Ο διπλός αυτός δίσκος, που ήταν νούμερο 1 στις προτιμήσεις των ακροατών για πολλούς μήνες, περιλαμβάνει μεγάλες επιτυχίες της τραγουδίστριας όπως τα «Πεντοχίλιαρα», «Τα δαχτυλίδια», «Πήγα σε Μάγισσες» κ.α.

Το «Τραγούδι αισθηματικό» σημειώνει τεράστιες πωλήσεις (πάνω από 200.000 διπλούς δίσκους) και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πέντε πρώτους σε πωλήσεις δίσκους όλων των εποχών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Ντέφι» η Γλυκερία για 3 συνεχόμενα χρόνια ήταν η κορυφαία Ελληνίδα τραγουδίστρια, αφού μέσα σε αυτή την περίοδο πάνω από 400.000 άνθρωποι παρακολούθησαν τις συναυλίες της στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Αγγλία.

Το Καλοκαίρι του 1985 εμφανίζεται στο Λυκαβηττό με τον Νίκο Παπάζογλου και τον Χρόνη Αϊδονίδη σε μία συναρπαστική συναυλία, η οποία σπάει ταμεία και μεταδίδεται από την κρατική τηλεόραση.

Η συναυλία ηχογραφείται και κυκλοφορεί ο δίσκος με τίτλο «Νύχτες Μαγικές Στο Λυκαβηττό», ο οποίος σημειώνει επίσης τεράστιες πωλήσεις.

Την ίδια χρονιά, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων που έλαβε μέρος στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας, η Γλυκερία ανοίγει με μοναδικό τρόπο την τελετή αυτή, ερμηνεύοντας ένα μελοποιημένο ποίημα του Γιάννη Ρίτσου (σε μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου).

Αυτή η τελετή έναρξης μεταδόθηκε δορυφορικά σε 120 χώρες.

1986- Η Γλυκερία ετοιμάζει τις βαλίτσες της και πετά στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τον Καναδά και την Αυστραλία.

Σ’ αυτό το πρώτο της μεγάλο ταξίδι στο εξωτερικό η επιτυχία που γνωρίζει είναι πολύ μεγάλη.

Το ίδιο συμβαίνει και στη Γερμανία 4 χρόνια αργότερα όπου εμφανίζεται σε 6 μεγάλες πόλεις αυτής.

Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί το πολυσυλλεκτικό album «Μάτια μου», το οποίο περιλαμβάνει συνθέσεις των Γιώργου Ζήκα, Θανάση Πολυκανδριώτη, Νίκου Ξυδακη, Στέλιου Φωτιάδη κ.α.

Οι μεγάλες επιτυχίες του δίσκου ήταν τα τραγούδια «Ό,τι και να γίνει θυμήσου» και «Με μπουνάτσες και μποφόρια».

Ο δίσκος αυτός ξεπέρασε τις 60.000 πωλήσεις και έγινε πλατινένιος.

Συμμετέχει στο album «Πότε Βούδας, πότε Κούδας» των Μανώλη Ρασούλη και Πέτρου Βαγιόπουλου.

1987- Κυκλοφορεί το πολυσυλλεκτικό album «Με πανσέληνο», το οποίο περιλαμβάνει επιτυχίες όπως «Και ζαλίστηκα», «Αυτή τη νύχτα» κ.α.

Και αυτός ο δίσκος έγινε πλατινένιος ξεπερνώντας τις 70.000 πωλήσεις.

Συμμετέχει στο album «Τα παρατράγουδα» σε μουσική Τάσου Ιωαννίδη.

1988- Συμμετέχει στα album «Έλα και φύγαμε» (Ζιγκ-ζαγκ), «Νέα σελήνη» (Πέτρος Δουρδουμπάκης) και «Μια φορά θυμάμαι» (Γιώργος Παπαστεφάνου)

1989-Ολοκληρώνει τη συνεργασία της με την δισκογραφική εταιρία LYRA με μια πολύ σπουδαία δισκογραφική δουλειά, αφιερωμένη στο δημοτικό και νησιώτικο τραγούδι που ακούει στον τίτλο «Bόλτα στην Ελλάδα» (2πλο album).

Συμμετέχει στα album «Γυάλινα σπίτια» (Παναγιώτης Τσίρος) και «Στου φεγγαριού την αγκαλιά (Θανάσης Πολυκανδριώτης)

1990-Το Μάρτιο του 1990 κυκλοφορεί, από την νέα της δισκογραφική εταιρία Warner, το άλμπουμ «’Όλα Μου Τα Μυστικά’» σε μουσική του Στέλιου Φωτιάδη, το οποίο έγινε χρυσό (πάνω από 60.000 πωλήσεις) και περιλαμβάνει τεράστιες επιτυχίες όπως: «Μάγεψες τη νύχτα», «Κάνε κάτι», «Ρίξε ουίσκι», «Αρνούμαι» κ.α.

Συμμετέχει στο soundtrack της τηλεοπτικής σειράς «Αλτάνα της Πάργας» σε μουσική του Μιχάλη Τερζή και στο album του Γιάννη Μηλιώκα «Greco Maskara» με το πολύ επιτυχημένο ντουέτο «Κάπου θα συναντηθούμε»

1991-Κυκλοφορεί το album «Ξημέρωσε» σε μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου που επίσης γνώρισε μεγάλη επιτυχία και έγινε χρυσό (πάνω από 30.000 πωλήσεις). Στο album συμμετείχε με το ντουέτο «Σε λατρεύω» ο Δημήτρης Μητροπάνος.

Τον χειμώνα του ίδιου χρόνου εμφανίζεται στο Rex με ένα σχήμα που έγραψε ιστορία: Γλυκερία-Δημήτρης Μητροπάνος, Γιάννης Μηλιώκας, Χρήστος Νικολόπουλος και guest-star η αείμνηστη Ρένα Βλαχοπούλου.

1992-Η Γλυκερία ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη για συναυλίες (εμφανίζεται στην Αγγλία, στη Γερμανία, στο Βέλγιο , στη Φινλανδία κτλ) και καταλήγει στην Αθήνα σε μια συναυλία στο Λυκαβηττό η οποία ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε cd με τίτλο «Η Γλυκερία Live στο Λυκαβηττό».

Μαζί της τραγούδησαν ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Γιάννης Βογιατζής και ο Γιάννης Μηλιώκας, ενώ στην βραδιά συμμετείχαν ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος και ο Μάριος Τόκας.

Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί το νέο της album σε συνεργασία με τον Στέλιο Φωτιάδη με τίτλο «Η Χώρα Των Θαυμάτων».

Στο album αυτό, που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και σημειώνει χρυσές πωλήσεις (πάνω από 30.000), συνεργάζεται με τον αείμνηστο Ευγένιο Σπαθάρη στο τραγούδι «Για την Ελλάδα».

Στον δίσκο αυτό συμπεριλαμβάνεται και μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της -και κλασικό πια τραγούδι- «Μέχρι να βρούμε ουρανό» σε μουσική Στέλιου Φωτιάδη και στίχους του Σαράντη Αλιβιζάτου.

1994-Μετά από κάποιες εμφανίσεις της στην Αυστραλία, η Γλυκερία πραγματοποιεί μια σειρά από συναυλίες στο Ισραήλ και ανακηρύσσεται ως «Η καλύτερη ξένη τραγουδίστρια» στη χώρα αυτή.

Ο πρώτος της δίσκος με τίτλο «Golden Hits», που κυκλοφορεί στο Ισραήλ, γίνεται χρυσός αστραπιαία.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος της Ιερουσαλήμ της παραδίδει το χρυσό κλειδί της πόλης, σαν επιβράβευση για τη συμμετοχή της σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις καθώς και σε ένα δίσκο που κυκλοφόρησε σε όλο τον κόσμο και ήταν αφιερωμένος στα τρεις χιλιάδες χρόνια της Ιερουσαλήμ με συμμετοχές καλλιτεχνών όπως των Adamo, Sinead O’ Connor, Enrico Macias, Alpha Blondy, Wailers, Marie Laforet, κ.ά.

Το 1994 επίσης κυκλοφορεί στην Ελλάδα το album «Σε μια σχεδία» σε μουσική Στέλιου Φωτιάδη, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το ομότιτλο τραγούδι σε μουσική Στέλιου Φωτιάδη και στίχους του ηθοποιού Χάρη Ρώμα, τραγούδι που η Γλυκερία ερμηνεύει πάντα στις ζωντανές της εμφανίσεις, θεωρώντας το «τραγούδι ζωής».

Την ίδια χρονιά συμμετέχει με το τραγούδι «Φιλημένη μες τους κινηματογράφους» στο album «Μην πετάξεις τίποτα» του Διονύση Σαββόπουλου.

1995-Κυκλοφορεί στο Ισραήλ το άλμπουμ «Far away» (Ξεπέρασε τα 20.000 αντίτυπα που είναι το ισραηλινό όριο χρυσού δίσκου) και ο πρώτος προσωπικός της δίσκος στη Γαλλία με τίτλο «GOLDEN HITS- THE VOICE OF GREECE».

Κυκλοφορεί επίσης σε διεθνή και ελληνική αγορά το album «Ethnic Beats» που περιλαμβάνει επιτυχίες της ερμηνεύτριας με σύγχρονη ενορχήστρωση καθώς και την μεγάλη της επιτυχία στο Ισραήλ «Shabechi Yerushalayim».

Το ίδιο έτος, ο τότε Πρόεδρος του Ισραήλ, Γιτζάκ Ράμπιν, λίγους μήνες πριν τη δολοφονία του, εξέφρασε την επιθυμία του να γνωρίσει την Γλυκερία, η οποία τον επισκέφθηκε στο Προεδρικό Παλάτι.

Την άνοιξη του 1995 συνεργάστηκε μετά από πολλά χρόνια με την Ελένη Βιτάλη στο Zoom της Πλάκας για λίγες εμφανίσεις, σε ένα απρόβλεπτο πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχαν οι οπισθοδρομικοί, η Μαριάννα Ζορμπά και ο Νίκος Χατζόπουλος στο βιολί.

Τον χειμώνα 1995-1996 εμφανίζεται στα Νέα Δειλινά με τον Αντώνη Βαρδή, την Ελένη Δήμου και τον Κώστα Τουρνά.

Συμμετέχει με το ντουέτο «Μην φωνάζεις» στον δίσκο του Αντώνη Βαρδή «Στην Ελλάς του 2000», στο album «Βαλκανιζατέρ» των Ρασούλη-Βαγιόπουλου και στο album «Της αγάπης το μαντήλι» του Μανώλη Γαλιάτσου.

1996-Κυκλοφορεί από τη Sony music το cd «Η Γλυκερία τραγουδάει Αντώνη Βαρδή», τη μουσική του οποίου υπογράφει ο Αντώνης Βαρδής ενώ τους στίχους συνυπογράφουν ο Σαράντης Αλιβιζάτος με την πρωτοεμφανιζόμενη Έλενα Αντωνίου.

Στο album η Γλυκερία ερμηνεύει ένα τραγούδι παρέα με τον Αντώνη Βαρδή ενώ στις «Μοναχικές γυναίκες» μοιράζεται τη φωνή της με την Τάνια Τσανακλίδου και την Ελένη Δήμου.

Οι κριτικές για τη συλλογή αυτή είναι εξαιρετικές και ο δίσκος γνωρίζει μεγάλη επιτυχία.

Την ίδια χρονιά η Γλυκερία συμμετέχει στο album του Νίκου Ζιώγαλα «Παλιοί λογαριασμοί», ερμηνεύοντας το τραγούδι «Πάρε μ’ απόψε πάρε με», το οποίο αποτελεί έως σήμερα μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της.

Συμμετέχει επίσης στα album «Άνθη Ευλαβείας» του Χρήστου Νικολόπουλου και «Πασπαρτού» του Λάκη Παπαδόπουλου.

Εμφανίζεται στον Μύλο (πρώην Στορκ) μαζί με την Οπισθοδρομική κομπανία και τον Γιάννη Σαββιδάκη.

1997- Ένας τρίτος προσωπικός της δίσκος κυκλοφορεί στο Ισραήλ με τίτλο «14 Greek Classics» ο οποίος έγινε χρυσός, όπως και οι προηγούμενοι 2 που κυκλοφόρησαν εκεί.

To ίδιο album με τον τίτλο «15 Greek Classics», με την προσθήκη ενός ακόμα τραγουδιού, κυκλοφορεί την επόμενη χρονιά και στην Γαλλία από την Atoll music.

Τον Νοέμβρη του 1997 κυκλοφορεί το CD single «Αναπνοή Ανατολή», σε μουσική και στίχους του Στέλιου Φωτιάδη, το οποίο αποτελεί μια πρόγευση του CD «Μάσκα».

Συμμετέχει, κάνοντας φωνητικά σε δύο τραγούδια, στο cd του Στέλιου Καζαντζίδη «Τραγουδώ», στο album «Σελοτέιπ» των Ρασούλη-Βαγιόπουλου καθώς και στο soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας του Βασίλη Μπουντούρη «Businness στα Βαλκάνια», ερμηνεύοντας τρία τραγούδια του Διονύση Τσακνή, το ένα από αυτά ντουέτο με τον Μανώλη Μητσιά.

Τον φετινό χειμώνα εμφανίζεται και πάλι στον Μύλο, αυτή τη φορά, με τον Φάνη Μεζίνη, τον Κώστα Μάντζιο και το συγκρότημα «Εκείνος κι εκείνος».

1998- Στις 20/07/1998 κυκλοφορεί η «Μάσκα», που περιλαμβάνει 16 τραγούδια σε μουσική Στέλιου Φωτιάδη και στίχους διαφόρων στιχουργών (Σαράντη Αλιβιζάτου, Λευτέρη Χαψιάδη, Πάνου Φαλάρα κ.α.).

Στη «Μάσκα» συναντάμε εξαιρετικές συμμετοχές όπως του Πασχάλη Τερζή, του Ηλία Ασλάνογλου αλλά και της παγκοσμίου φήμης ethnic ερμηνεύτριας Natacha Atlas.

Tο cd γνωρίζει τεράστια επιτυχία και γίνεται πολύ σύντομα χρυσό (πάνω από 30.000 πωλήσεις).

Τον χειμώνα της ίδιας χρονιάς η Γλυκερία εμφανίζεται στο Show Center μαζί με την Κωνσταντίνα και τον Χρήστο Δάντη.

Κυκλοφορεί στο Ισραήλ το τέταρτο album της με τίτλο «Sweet Sorrow».

Συμμετέχει στο soundtrack της τηλεοπτικής σειράς «Το φτερούγισμα του γλάρου», ερμηνεύοντας δύο τραγούδια του Κωστή Ζευγαδέλη.

1999-Στις 30 και 31 Μαϊου 1999 η Γλυκερία πραγματοποίησε δύο πολύ σημαντικές συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής του Τελ Αβίβ με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ.

Οι συναυλίες είχαν τεράστια επιτυχία και τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου κυκλοφόρησε στο Ισραήλ ο δίσκος από την ζωντανή ηχογράφηση τους ενώ λίγους μήνες μετά, στα τέλη Νοεμβρίου, ακολούθησε η διεθνής κυκλοφορία του album από την Sony Classical υπό τον τίτλο «Glykeria and the Israel Philharmonic Orchestra».

Την ίδια χρονιά η Γλυκερία ερμηνεύει το τραγούδι των τίτλων της τηλεοπτικής σειράς «Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα», σε μουσική Πλούταρχου Ρεμπούτσικα και στίχους Ηλία Κατσούλη, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, ενώ συμμετέχει και στο album των Omega Vibes με τίτλο «Διασπορά».

To Πάσχα του 1999 κυκλοφορεί ακόμη ένα album-σταθμό για την καριέρα της. Πρόκειται για το cd «Ω, γλυκύ μου έαρ», που περιλαμβάνει τα εγκώμια που ψάλλονται την Μεγάλη Παρασκευή, αυτό το σπαρακτικό μοιρολόι της Παναγίας που αποτελεί το πιο συγκλονιστικό θέμα όλων των Ύμνων της Εβδομάδας των Παθών.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους η Γλυκερία εμφανίζεται με τον Τόλη Βοσκόπουλο στο Riba’s στην Αθήνα.

Tον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο πραγματοποιεί μια μεγάλη περιοδεία στην Αργεντινή, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Τον χειμώνα 1999-2000 εμφανίζεται στην Πύλη Αξιού στην Θεσσαλονίκη, αρχικά με τον Γιάννη Πουλόπουλο και εν συνεχεία με τον Τόλη Βοσκόπουλο.

2000-Την άνοιξη του 2000 πραγματοποίησε μια μεγάλη περιοδεία στην Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία.

Αμέσως μετά την περιοδεία στο εξωτερικό, εμφανίστηκε για 12 μόνο βραδιές στην μουσική σκηνή «Γραμμές» σε ένα απρόβλεπτο πρόγραμμα, με μεγάλη επιτυχία.

Το καλοκαίρι του 2000 πραγματοποίησε μια επιτυχημένη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με αποκορύφωμα την συναυλία της στο Θέατρο Βράχων μαζί με τον παγκοσμίου φήμης Τουρκοαιγύπτιο καλλιτέχνη Omar Faruk Tekbilek.

Tον χειμώνα 2000-2001 πραγματοποίησε επιτυχημένες εμφανίσεις στο ιστορικό «Χάραμα» στην Καισαριανή, χώρο που ο Βασίλης Τσιτσάνης σφράγισε με την πολύχρονη παρουσία του.

Στο «Χάραμα» η Γλυκερία, παρέα με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη, τη Σοφία Παπάζογλου, τον Πέτρο Ίμβριο και τον Νίκο Καραγιάννη, παρουσίασαν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, το οποίο μάλιστα ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2000 σε διπλό cd με τίτλο «Γλυκερία-Χάραμα 2001».

Συμμετέχει με το τραγούδι «Κάτω στης Μαργαρίτας τ΄αλωνάκι» στον δίσκο «Δεκαοκτώ», με τραγούδια του Γιάννη Μαρκόπουλου σε νέα ηχογράφηση, στο album του Κώστα Μακεδόνα «Του έρωτα το φως» και στο δίσκο «Τι γυρεύεις μες στην Κίνα Τσάκι Τσαν» των Ρασούλη-Βαγιόπουλου.

2001-Το καλοκαίρι του 2001 πραγματοποίησε μια μεγάλη περιοδεία στην Ελλάδα και έκλεισε τον κύκλο των συναυλιών της με μια περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Tον Σεπτέμβριο του 2001 συμμετείχε στον δίσκο του Omar Faruk Tekbilek «Alif» με δύο τραγούδια, το «Lachin» και το «Shinanay».

Τον χειμώνα 2001-2002 εμφανιζόταν με τον Χρήστο Νικολόπουλο στην «Μέδουσα» σε ένα από τα πιο επιτυχημένα σχήματα της χρονιάς.

Την ίδια χρονιά ερμηνεύει το soundtrack της ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη «Δεκαπενταύγουστος», σε μουσική Άκη Δαούτη και στίχους Τάκη Συρρέλη, το οποίο της χάρισε και το βραβείο της καλύτερης λαϊκής τραγουδίστρια για το 2001 στα βραβεία «ΑΡΙΩΝ» της IFPI.

Συμμετέχει στον δίσκο «Αμμόχωστος Βασιλεύουσα», όπου ο Μάριος Τόκας μελοποίησε τον κύπριο ποιητή Κυριάκο Χαραλαμπίδη, ενώ ερμηνεύει το τραγούδι των τίτλων της τηλεοπτικής σειράς «Πρόκληση» σε μουσική του Χρήστου Παπαδόπουλου.

2002-Την άνοιξη του 2002 κυκλοφόρησε στο Ισραήλ ο νέος προσωπικός της δίσκος με τίτλο «Open Heart» ενώ την ίδια χρονιά στην Ελλάδα κυκλοφόρησε από την EROS MUSIC το διπλό album με τίτλο «Τα ρεμπέτικα της Γλυκερίας», με ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών του είδους.

Ο δίσκος κυκλοφόρησε και στην Τουρκία από τη SONY MUSIC με τίτλο «Glykeria”s Rebetika Songs».

To καλοκαίρι του 2002 πραγματοποίησε μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο ενώ συμμετείχε και σε δύο συναυλίες αφιερωμένες στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη με την λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» στο Κατράκειο Θέατρο και στο Θέατρο του Λυκαβηττού, σε συναυλία του Μάριου Τόκα στο Ηρώδειο (μαζί με τον Δ. Μητροπάνο, τον Π. Τερζή, και τον Μ. Μητσιά) και σε συναυλία που διοργάνωσε το περιοδικό “Δίφωνο” στο Θέατρο του Λυκαβηττού, αφιερωμένη στο έργο του συνθέτη Θόδωρου Δερβενιώτη (μαζί με τον Πασχάλη Τερζή, τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και την Σοφία Παπάζογλου).

Το χειμώνα του 2002-2003 εμφανίστηκε εκ νέου στο ιστορικό «Χάραμα», όπου σ’ ένα πρωτότυπο εναλλασσόμενο πρόγραμμα προσκάλεσε στην Ελλάδα τους σπουδαίους Natacha Atlas και Omar Farouk Tekbilek, ενώ συνάντησε για πρώτη φορά στην σκηνή τον Λουκιανό Κηλαηδόνη και τη Μαίρη Λίντα.

Συμμετέχει στο album του Νότη Μαυρουδή «Στην ηχώ του έρωτα» όπου μεταξύ των άλλων τραγουδιών μοιράζεται το τραγούδι «Να σε νοιάζει» με την Χάρις Αλεξίου.

2003-Συμμετέχει μαζί με τον Νικήτα Τσακίρογλου, στην βυζαντινή μουσική παράσταση «Θείο Πάθος και άνθρωποι» του Γιώργου Ναούμ, σε σκηνοθεσία Νικολάου Περέλη, που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Ακροπόλ το Πάσχα του 2003.

Από τις 7 Μαϊου έως τις 7 Ιουνίου 2003 εμφανίζεται στο Regency Casino της Θεσσαλονίκης σε μια πρωτότυπη μουσική παράσταση με τίτλο «Bόλτα στην Ελλάδα», υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Σταύρου Σιδερά.

Στις τρείς πρώτες παραστάσεις εμφανίστηκε μαζί της και η Natacha Atlas.

Τον Ιούνιο του 2003 συμμετείχε στην συναυλία-αφιέρωμα στα τραγούδια της Μικράς Ασίας με τον Γιώργο Νταλάρα, την Ορχήστρα Εστουδιαντίνα και την Αρετή Κετιμέ στο Ηρώδειο.

Η συναυλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε σε dvd από την Minos/EMI.

Επίσης στις 10/07/2003 πραγματοποίησε, με πρωτοβουλία του περιοδικού «Δίφωνο», μια συναυλία αφιερωμένη στο Σμυρναίικο τραγούδι μαζί τον Παντελή Θαλασσινό και την Εστουδιαντίνα στο Θέατρο του Λυκαβηττού και παράλληλα ξεκίνησε την καθιερωμένη καλοκαιρινή της περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας τριάντα συνολικά συναυλίες.

Το καλοκαιρινό της πρόγραμμα έκλεισε με μια περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά όπου σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Την ίδια περίοδο συμμετέχει με το τραγούδι «Πότε θα με μάθεις» στο album των Κίτρινων Ποδηλάτων «Τα λόγια είναι δρόμοι» ενώ ερμηνεύει το τραγούδι των τίτλων στην τηλεοπτική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη «Η αγάπη ήρθε από μακριά» σε μουσική του Μάριου Τόκα και στίχους του Φίλιππου Γράψα.

Συμμετέχει τέλος στο πρώτο album της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας, «Smyrne».

Από τον Οκτώβριο του 2003 ως και τον Μάρτιο του 2004 εμφανίστηκε στην μουσική σκηνή Σφεντόνα παρέα με τον Κώστα Μακεδόνα σε ένα πρωτότυπο μουσικό πρόγραμμα που κέρδισε τις εντυπώσεις.

2004-Στις 25 Μαρτίου 2004 που ξεκίνησε η Λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, η Γλυκερία πραγματοποίησε την πρώτη συναυλία στην Ανδρίτσαινα.

Την 1η Μαΐου 2004 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Κωνσταντινούπολη, και συγκεκριμένα στο «IS BANK Concert Hall» με πολύ μεγάλη επιτυχία, κατακτώντας έτσι και το κοινό της Τουρκίας.

Τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία αναφέρθηκαν με διθυραμβικά σχόλια για την Ελληνίδα τραγουδίστρια.

Την άνοιξη του 2004 κυκλοφόρησε στην Γαλλία από την δισκογραφική εταιρία Atoll, ο τρίτος δίσκος της με τίτλο «Glykeria, best of» και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους από την αγγλική εταιρία ARC κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο μια συλλογή με τίτλο «Best of Glykeria-The voice of Greece».

Στις 19-05-2004 κυκλοφορεί από την Sony Music ο νέος προσωπικός της δίσκος με τίτλο «Άνοιξη», που περιλαμβάνει 16 τραγούδια που έγραψαν φίλοι της και καταξιωμένοι συνθέτες όπως ο Αντώνης Βαρδής, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Βασίλης Καζούλης, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Χριστόφορος Γερμενής, ο Στέλιος Φωτιάδης, ο Θοδωρής Κοτονιάς (Μακρινά Ξαδέρφια), ο Χρυσόστομος Μουράτογλου, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης κ.ά.

Στο album ερμηνεύει το «Ζήτημα αγάπης» με τον Αντώνη Βαρδή και το ομότιτλο με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη ενώ εδώ θα βρούμε και μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες επιτυχίες της, το «Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου» σε μουσική του Χριστόφορου Γερμενή και στίχους του στιχουργού και συγγραφέα Γιάννη Καλπούζου.

Ο δίσκος αυτός, που σηματοδότησε την επιστροφή της Γλυκερίας στη δισκογραφία μετά από αρκετά χρόνια, γνώρισε μεγάλη επιτυχία και έγινε πολύ σύντομα χρυσός (πάνω από 20.000 πωλήσεις).

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους πραγματοποιεί συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ συμμετέχει και στης συναυλίες της Εστουδιαντίνας της Νέας Ιωνίας Βόλου με τον Γιώργο Νταλάρα και την Αρετή Κετιμέ με τον τίτλο «Αφιέρωμα στην Μικρά Ασία», όλες με μεγάλη επιτυχία, αφού ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκερία θεωρούνται δίκαια οι ιδανικοί ερμηνευτές των σμυρναίικων τραγουδιών.

Τον Ιούλιο του 2004 συμμετέχει, μαζί με τον Παντελή Θαλασσινό και την Έλλη Πασπαλά, στη συναυλία του Νότη Μαυρουδή στο Ηρώδειο, η οποία ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε cd, ενώ στις 17-07-2004 ερμηνεύει, μαζί με τον Κώστα Μακεδόνα, τραγούδια του Γιάννη Μαρκόπουλου σε συναυλία αφιερωμένη στον συνθέτη στο Αρχαίο θέατρο της Κορίνθου.

Ο κύκλος των επιτυχημένων συναυλιών για το 2004 έκλεισε με μία μοναδική συναυλία στο Παρίσι τον Οκτώβριο.

Τη χειμερινή σεζόν 2004-2005 εμφανίζεται και πάλι στη μουσική σκηνή «Σφεντόνα» μαζί με τους Κώστα Μακεδόνα, Μελίνα Κανά και Γεράσιμο Ανδρεάτο σε ένα πρόγραμμα που επιμελήθηκε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

2005-Τον Μάρτιο του 2005, καλεσμένη του Οικουμενικού Πατριάρχη, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, πραγματοποιεί μια και μοναδική συναυλία στην Πόλη, την οποία παρακολούθησαν 2.000 θεατές.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος την υποδέχεται θερμά, αποκαλώντας τη «Καλλικέλαδον αηδόνα του γένους».

Εμφανίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την Δόμνα Σαμίου και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης όπου ερμήνευσε βυζαντινούς ύμνους στην παράσταση με τίτλο «Από το πάθος στην Ανάσταση».

Κυκλοφορεί η συλλογή «Μέχρι να βρούμε ουρανό» με 30 από τα καλύτερα ζεϊμπέκικα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει στη δισκογραφία της.

Τον Μάιο και τον Ιούνιο, εμφανίζεται με το σχήμα της Σφεντόνας στη Θεσσαλονίκη, το καλοκαίρι πραγματοποιεί συναυλίες με τον Κώστα Μακεδόνα σε όλη την Ελλάδα ενώ συμμετέχει και στην συναυλία-αφιέρωμα στην Βίκυ Μοσχολιού που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Βράχων, στην οποία συμμετείχαν 10 πολύ σπουδαίες ελληνίδες ερμηνεύτριες (Μαρινέλλα, Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Τάνια Τσανακλίδου κ.α.).

Στις 21 Ιουνίου 2005, την Παγκόσμια ημέρα μουσικής, η Γλυκερία έδωσε μια εξαιρετική συναυλία στην Προύσα στην Τουρκία μπροστά σε 2.500 θεατές.

Η συναυλία δόθηκε στα πλαίσια του Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ της Προύσας, όπου συμμετείχαν μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής όπως η Έμα Σάπλιν, ο Omar Faruk Tekbilek κ.α.

Τον χειμώνα του 2005-2006 εμφανίζεται για τρίτη χρονιά στη Σφεντόνα, αυτή τη φορά με με την Πίτσα Παπαδοπούλου, τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, την Καίτη Κουλλιά και τον Μιχάλη Τζουγανάκη σε ένα πρόγραμμα, και πάλι σε επιμέλεια του Ιεροκλή Μιχαηλίδη, που είχε τον τίτλο «Τραγούδι απ’ τον τόπο σου».

Την ίδια περίοδο συμμετέχει με το ντουέτο «Ποιος θα μου πει το σ’ αγαπώ» στο album της Μαρινέλλας «Τίποτα δεν γίνεται τυχαία», σε μουσική του Γιώργου Θεοφάνους και στο δεύτερο album της Εστουδιαντίνας «Δάκρυ στο γυαλί» όπου μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα ερμηνεύουν το τραγούδι «Δυο τραγούδια» των Ανδρέα Κατσιγιάννη και Ηλία Κατσούλη.

2006-Στις 16/01/2006 πραγματοποιεί, με πρωτοβουλία του περιοδικού «Δίφωνο», στο ωδείο «Φίλιππος Νάκας» μια μοναδική συναυλία με τίτλο «Πολύχρωμα τραγούδια», όπου μαζί με τον Δημήτρη Καπηλίδη στα πλήκτρα και τον Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο στα πνευστά, ερμηνεύει τραγούδια της αγάπης, της χαράς του έρωτα αλλά και της μοναξιάς και της ξενιτιάς.

Τον Ιούνιο του 2006 συμμετέχει μαζί με την Μαρινέλλα, τον Γιώργο Νταλάρα, τον Κώστα Μακεδόνα, την Μελίνα Ασλανίδου και τους Οναρ, στη συναυλία-αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η οποία ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε cd τον Σεπτέμβριο του 2008.

Το καλοκαίρι του 2006 κυκλοφορεί από την Sony BMG ο νέος προσωπικός της δίσκος με τίτλο «Βροχή των αστεριών” στον οποίο συνεργάζεται με μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όπως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Χάρις Αλεξίου, ο Χριστόφορος Γερμενής κ.α.

Το cd γνώρισε τεράστια επιτυχία, έγινε χρυσό, ενώ για το τραγούδι «Κρυφτό», του Μιχάλη Χατζηγιάννη και της Ελεάνας Βραχάλη, έλαβε το βραβείο του καλύτερου έντεχνου βιντεοκλίπ στα μουσικά βραβεία του MAD.

Στο album συμπεριλαμβάνονται και δύο ντουέτα, το ένα με τους Apurimac και το άλλο με την Μελίνα Ασλανίδου, ενώ εδώ θα βρούμε και άλλη μία μεγάλη της επιτυχία, το «Δεν έχω πολλά» σε μουσική του Μιχάλη Χατζηγιάννη και στίχους του Νίκου Μωραϊτη.

Παράλληλα με την κυκλοφορία του cd πραγματοποιεί μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο.

Τον χειμώνα 2006-07 συνεργάστηκε στην Ακτή Πειραιώς με τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Στέλιο Διονυσίου και την Μελίνα Ασλανίδου ενώ τον Δημήτρη Μητροπάνο την άνοιξη του 2007 διαδέχτηκε στο σχήμα ο Τόλης Βοσκόπουλος.

Εμφανίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Θανάση Πολυκανδριώτη και τους Επόμενους, συναυλία η οποία ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά σε cd.

2007-Κυκλοφορεί στην Τουρκία ο δεύτερος δίσκος της με τίτλο «BEST OF GLYKERIA».

Κυκλοφορεί το cd-single «Ακόμα πιστεύω» (μουσική: Δημήτρης Κοντόπουλος, στίχοι: Νίκος Γρίτσης), τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν στα παιδικά χωριά SOS.

Τον Χειμώνα 2007-2008 πραγματοποιεί πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις στο VOX μαζί με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη ενώ κυκλοφορεί από την Sony BMG μια τριπλή συλλογή (2cd + dvd με 18 videoclips) με μεγάλες της επιτυχίες αλλά και με ανέκδοτο υλικό υπό τον τίτλο «Best of-Εκτός Προγράμματος».

2008-Στις 28, 29 Φεβρουαρίου και 1η Μαρτίου 2008 η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και η Γλυκερία πραγματοποίησαν τρεις πολύ σημαντικές συναυλίες στο Παλλάς με αφορμή το album με τα λαικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, που ετοίμαζαν εκείνο τον καιρό. Μαζί με τη Γλυκερία αγαπημένα τραγούδια του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη ερμήνευσαν ο Δημήτρης Μπάσης, αλλά και ο Λάκης Λαζόπουλος.

Την άνοιξη του 2008 κυκλοφορεί στο Ισραήλ το έβδομο album της με τίτλο «MATANA» (Gift) το οποίο περιλαμβάνει δύο cd, ένα με τραγούδια αποκλειστικά στην εβραϊκή γλώσσα και ένα με live ηχογραφήσεις σε Ελλάδα και Ισραήλ, μεταξύ των οποίων και κάποιες ανέκδοτες.

Το καλοκαίρι πραγματοποιεί μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα μαζί με την Δέσποινα Ολυμπίου και τον Μιχάλη Εμιρλή.

Τον Σεπτέμβρη του 2008 πραγματοποιεί εμφανίσεις στο Fix της Θεσσαλονίκης μαζί με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη ενώ την ίδια περίοδο ένα μεγάλο της όνειρο γίνεται πραγματικότητα: Κυκλοφορεί από τη Legend το διπλό cd «Τα θεμέλια μου στα βουνά» με 37 λαϊκά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ένα album που κέρδισε κοινό και κριτικούς και έγινε σε σύντομο χρονικό διάστημα χρυσό.

Στις 8 & 9 Σεπτεμβρίου πραγματοποιεί μαζί με την Εστουδιαντίνα, στο αίθριο των Μουσών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, μια παράσταση με τίτλο «Του έρωτα και της ξενιτιάς» με τη συμμετοχή της Dilek Koc και του Ziad Rajab.

Tον Δεκέμβρη τoυ 2008 πραγματοποιεί ζωντανές εμφανίσεις με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και το Τρίφωνο στη μουσική σκηνή «POLIS THEATER» σε ένα πρόγραμμα που επιμελήθηκε η Λίνα Νικολακοπούλου και έφερε τον ευρηματικό τίτλο «Μες του POLIS το χαμάμ».

Συμμετέχει με δύο τραγούδια στο album του Βαγγέλη Γερμανού «Καμικάζι».

2009-Την Άνοιξη του 2009 πραγματοποίησε μαζί με τον Κώστα Καραφώτη μεγάλη περιοδεία στις Η.Π.Α. και την Αυστραλία.

Το καλοκαίρι του 2009 τη βρίσκει σε μια μεγάλη περιοδεία ανά την Ελλάδα με τους μουσικούς της αλλά και με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου.

Στις 29 Ιουλίου εμφανίζεται με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας στο River Party στο Νεστόριο Καστοριάς.

Τον Σεπτέμβρη συμμετέχει σε δύο μεγάλες συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Καλλιμάρμαρο και Καυτατζόγλειο στάδιο αντίστοιχα) αφιερωμένες στην εμβληματική προσωπικότητα του Στέλιου Καζαντζίδη.

Με αφορμή τα 8 χρόνια που ο «Μεγάλος Έλληνας» έφυγε από την ζωή και με πρωτοβουλία της Μαρινέλλας, συναντήθηκαν επί σκηνής η Χάρις Αλεξίου, η Γλυκερία, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Γιώργος Νταλάρας, Πασχάλης Τερζής, και η Μαρινέλλα, σε μία μουσική παράσταση που σκηνοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής.

Τον χειμώνα του 2009-2010 εμφανίζεται στο ΠΛΑΤΟ μαζί με τον Χρήστο Νικολόπουλο, την Μελίνα Ασλανίδου και τον Κώστα Καραφώτη.

2010-Συμμετέχει στο cd της Dilek Koc «Sevdalim Aman», στο album του Μιχάλη Χατζηγιάννη με τίτλο «Κολάζ» και στο παιδικό cd του Τάσου Ιωαννίδη με τίτλο «Χάχανα… Χ Λάχανα».

Tον Mάρτιο του 2010, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα θεάτρου, ερμηνεύει τραγούδια για το Θέατρο στο Half note club μαζί με την Ζωή Τηγανούρια στο ακορντεόν.

Η συναυλία μεταδόθηκε από το κρατικό ραδιόφωνο.

Τον Μάρτιο κυκλοφορεί στο Ισραήλ το διπλό cd με τίτλο «The Greek Selection», που περιλαμβάνει μεγάλες επιτυχίες της.

Την άνοιξη του 2010 εμφανίζεται στο FIX της Θεσσαλονίκης με τον Χρήστο Νικολόπουλο, την Μελίνα Ασλανίδου και τον Γιώργο Λιανό.

Tον Μάιο του 2010 πραγματοποιεί μια μεγάλη συναυλία με την φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Μάντρας Αττικής, ενώ τον ίδιο μήνα εμφανίζεται για τρίτη φορά στην Κωνσταντινούπολη, αυτή τη φορά στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης στο παλάτι των σουλτάνων, το Τοπ Καπί, όπου αποθεώθηκε!

Την συναυλία μάλιστα παρακολούθησε ο σπουδαίος Τούρκος μουσικοσυνθέτης Zulfi Livaneli, τον οποίο η Γλυκερία κάλεσε στη σκηνή και ερμήνευσαν παρέα μια από τις πιο δημοφιλείς συνθέσεις του, το Leylim ley.

Το καλοκαίρι του 2010 πραγματοποιεί συναυλίες σε όλη την Ελλάδα μαζί με την Μελίνα Ασλανίδου και τον Γιώργο Λιανό, ενώ συμμετέχει σε συναυλίες με το Βυζαντινό χορό ΗΔΥΜΕΛΟ παρέα με την Αρετή Κετιμέ.

Τον Σεπτέμβριο του 2010 κυκλοφορεί το νέο της cd με τίτλο «Η αγάπη είναι ελεύθερη» σε μουσική του Γιώργου Ζήκα και στίχους της Βάσως Αλλαγιάννη.

Τραγούδια λαϊκά, γεμάτα φως και αγάπη, φτιαγμένα με τα καλύτερα υλικά και πολύ μεράκι, από δύο «μάστορες» του είδους, τα οποία η Γλυκερία τα απογειώνει με την υπέροχη φωνή της, γεμάτη δύναμη, φρεσκάδα και βαθιά ευαισθησία.

Μαζί με τα καινούρια τραγούδια, συμπεριλαμβάνονται και κάποιες γνωστές επιτυχίες των δύο δημιουργών, για πρώτη φορά με τη φωνή της Γλυκερίας.

Συμμετέχουν, τραγουδώντας ντουέτα με την Γλυκερία, ο Κώστας Μακεδόνας στην «Κουρσάρα», η Μελίνα Ασλανίδου στο «Έρωτας μοιάζει η φιλία», ο Δημήτρης Σταρόβας σε μία πρωτότυπη ρέγκε διασκευή του «Πάμε νότια» και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος σε μία «θεατρική» ερμηνεία στο τραγούδι «Της Ηλέκτρας κόλπα».

Στις 13/10/2010 πραγματοποιεί στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών με την Συμφωνική Ορχήστρα, την Μεικτή Χορωδία και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής των Μουσικών Συνόλων Αθηνών την συναυλία με τίτλο «Όμορφη Αθήνα, τα τραγούδια της πόλης μας», με γνωστά τραγούδια αφιερωμένα στην Αθήνα.

Tον χειμώνα του 2010-2011 εμφανίζεται στην «Αττική σκηνή» παρέα με τον Κώστα Μακεδόνα και τον Γιώργο Θεοφάνους σε ένα πολύ ιδιαίτερο πρόγραμμα που συζητήθηκε.

Η συνάντηση των τριών είχε σαν αποτέλεσμα να ηχογραφηθεί και ένα εξαιρετικό ντουέτο με τον Κώστα Μακεδόνα με τίτλο «Αντικριστά», το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο ομότιτλο cd του τελευταίου, που κυκλοφόρησε τον Απρίλη του 2011.

2011-Στις 13-3-2011 κλήθηκε για δεύτερη φορά στην Κωνσταντινούπολη απο τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την ημέρα της Κυριακής της Ορθοδοξίας, πραγματοποιώντας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Selenium Plaza μια αλησμόνητη συναυλία με παραδοσιακά τραγούδια και συνθέσεις Φαναριωτών μελοποιών, πλαισιωμένη από το διεθνώς γνωστό μουσικό σχήμα «Εν χορδαίς», υπό τη διεύθυνση του Κυριάκου Καλαϊτζίδη και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ανδρέα Πυλαρινού.

Τον Μάιο πραγματοποιεί μια μοναδική εμφάνιση στο χωριό Νίκος Μπελογιάννης, στην Ουγγαρία (χωριό που φιλοξένησε τη δεκαετία του 1950 εξόριστους Έλληνες αριστερούς του ελληνικού εμφυλίου και μετονομάστηκε σε «Νίκος Μπελογιάννης» προς τιμή του ήρωα της αντίστασης) και τον Ιούνιο περιοδεύει για ακόμη μια φορά στον Καναδά και την Αμερική, συμμετέχοντας μάλιστα για δεύτερη φορά στην σημαντική διοργάνωση «Τhe Gabby awards», όπου έλαβε χώρα στις 4 Ιουνίου στο Ellis Island, ένα μικρό νησί στο λιμάνι της Νέας Υόρκης.

Η Γλυκερία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο τόσο τη βραδιά των βραβείων καθώς και κατά τη διάρκεια του after party όπου ερμήνευσε τραγούδια από όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής, λαϊκά, έντεχνα, παραδοσιακά και μεγάλες επιτυχίες.

Την Δευτέρα 5 Ιούλιου 2011 συμμετέχει στην τελετή λήξης των Special Olympics Athens 2011 στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό στάδιο τραγουδώντας τον «Καραγκιόζη» του Διονύση Σαββόπουλου.

Στις 15 Ιουλίου 2011 πραγματοποιεί άλλη μια σπουδαία εμφάνιση στο ανοιχτό θέατρο Harbiye Cemil Topuzlu της Κωνσταντινούπολης, στα πλαίσια του 18ου Τζαζ Φεστιβάλ της πόλης, σε μια βραδιά εμπνευσμένη από τις φωνές των γυναικών της Μεσογείου, με τίτλο «Mujeres de Αgua – Γυναίκες του νερού».

Εμπνευστής, ο Ισπανός συνθέτης, κιθαρίστας φλαμένκο και παραγωγός Χαβιέ Λιμόν, που έχει βραβευθεί πέντε φορές με Γκράμι στην κατηγορία λάτιν.

Συμμετείχαν μεταξύ άλλων, η Μπούικα από την Ισπανία, η Αϊνούρ από την Τουρκία, η Ρίτα από το Ισραήλ ενώ τη συναυλία έκλεισε η Γλυκερία, αποσπώντας τη θερμότατη υποδοχή και συμμετοχή των 4.500 θεατών που είχαν κατακλύσει το χώρο.

Η συνέχεια του Καλοκαιριού τη βρίσκει σε μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο ενώ το Φθινόπωρο του 2011 επισκέπτεται για πολλοστή φορά την Αυστραλία.

2012-Το 2012 είναι μια πολύ ξεχωριστή χρονιά για τη Γλυκερία αφού παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό μια πολύ σημαντική παράσταση.

Με αφορμή τα 90 χρόνια απ’ την καταστροφή της Σμύρνης, η αυθεντική ερμηνεύτρια αυτού του είδους, παρουσιάζει, αρχικά στη μουσική σκηνή «Δίπλα στο Ποτάμι» στην Αθήνα και έπειτα σε μουσικές σκηνές και σε συναυλίες το Καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα, ένα μοναδικό αφιέρωμα στους μουσικούς δρόμους της Μικράς Ασίας με τίτλο «Σμυρναίικο Μινόρε».

Μαζί της σε αυτό το μαγικό ταξίδι που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 με μια μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Βράχων, η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, η διάσημη τουρκάλα τραγουδίστρια Dilek Koc και η γλυκόλαλη Αρετή Κετιμέ.

Την παράσταση επιμελήθηκε ο Στέλιος Φωτιάδης ενώ συμμετείχε με το ακορντεόν ο σπουδαίος σολίστας Λάζαρος Κουλαξιζης.

Στις 22 Νοεμβρίου εμφανίστηκε για μία μόνο βραδιά στη μουσική σκηνή Stage στη Ραφήνα.

Η συγκεκριμένη παράσταση ηχογραφήθηκε και μεταδόθηκε λίγες μέρες αργότερα από το ραδιόφωνο του BBC.

2013- Στις αρχές του 2013 κυκλοφόρησαν αποκλειστικά στο διαδίκτυο δύο νέα τραγούδια του Στέλιου Φωτιάδη, τα «Σ’ αγαπάω» και «Πάλι μόνη», τα οποία είχαν μεγάλη απήχηση.

Παράλληλα η Γλυκερία πραγματοποιεί εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα ενώ τον Απρίλιο του 2013 συναντά επί σκηνής τον Γιώργο Νταλάρα σε ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα που παρουσιάζεται στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού του Ελληνικού κόσμου!

Το Καλοκαίρι του 2013 Νταλάρας και Γλυκερία περιοδεύουν με το αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας πάνω από 20 sold out συναυλίες.

Το Νοέμβριο του 2013 η Γλυκερία πραγματοποιεί άλλη μια πολύ επιτυχημένη περιοδεία στην Αυστραλία, έχοντας στο πλάι της τον Μιχάλη Τζουγανάκη ενώ από τον Δεκέμβρη του ίδιου έτους συναντά στη μουσική σκηνή «Γραμμές» έναν παλιό της γνώριμο, τον Μπάμπη Τσέρτο.

Μαζί πραγματοποιούν ένα μεγάλο ταξίδι στο ελληνικό τραγούδι παρουσιάζοντας την μουσική παράσταση «Το τραγούδι κάνει βόλτα».

2014-Τον Ιανουάριο του 2014 κυκλοφορεί το νέο της διπλό album με τίτλο «Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου-Η Γλυκερία τραγουδά αποκλειστικά Μιχάλη Σουγιούλ», το οποίο αποτελεί ζωντανή ηχογράφηση των δύο πολύ επιτυχημένων παραστάσεων που πραγματοποίησε στο προαύλιο του Badminton τον Ιούνιο του 2013 με τραγούδια αποκλειστικά του Μιχάλη Σουγιούλ.

Τα τραγούδια απέδωσε με μοναδικό τρόπο η Athens Chamber Orchestra υπό την διεύθυνση του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη.

Στις 13, 14 και 15 Απριλίου (M. Δευτέρα, Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη) εμφανίζεται μαζί με τον Βασίλη Σαλέα στο Half Note, σε ένα πρόγραμμα με τίτλο “Ω γλυκύ μου έαρ”, βασισμένο σε βυζαντινούς ύμνους και επιλεγμένα παραδοσιακά τραγούδια.

Το Καλοκαίρι του 2014 πραγματοποιεί μια μοναδική συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής με τίτλο «Τραγούδια της αγάπης και της μεσογείου».

Στην παράσταση αυτή που περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια απ’ όλες τις γωνιές της Μεσογείου η ερμηνεύτρια συναντήθηκε στη σκηνή με την Ντιλέκ Κοτς από την Τουρκία, τον Αντρέ Μάια από την Πορτογαλία, και τον Ντάσο Κούρτι από την Αλβανία.

Τον Χειμώνα 2014-2015 μια μοναδική συνύπαρξη λαμβάνει χώρα στη σκηνή της «Ιεράς Οδού».

Η Γλυκερία, 36 χρόνια μετά την ιστορική Διαγώνιο, συναντά και πάλι στη σκηνή τον Γιώργο Νταλάρα και την Ελένη Βιτάλη σε ένα πρόγραμμα που συγκίνησε, μάγεψε, αποθεώθηκε και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και το πιο δυνατό χειροκρότημα του κοινού.

Μάλιστα για τις ανάγκες των παραστάσεων αυτών οι τρεις κορυφαίοι ερμηνευτές ηχογράφησαν ένα τραγούδι σε μουσική Νίκου Αντύπα και στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου, που ακούει στον τίτλο «Σου χρωστώ κάποια τραγούδια».

Λίγο πριν την έναρξη των παραστάσεών τους στην Ιερά Οδό τον Νοέμβριο αλλά και μετά από αυτές, τον Απρίλιο και τον Μάιο, η Γλυκερία πραγματοποιεί εμφανίσεις με την Ελένη Βιτάλη στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας σε μια μουσική συνάντηση που γνωρίζει τεράστια επιτυχία.

2015-Τον Απρίλιο του 2015 κυκλοφορούν από την F.Productions τρείς νέες δισκογραφικές εκδόσεις.

Πρόκειται για το διπλό album με τίτλο «Road to Jerusalem» που περιλαμβάνει 28 εβραϊκά τραγούδια (μεταξύ των οποίων και οι επιτυχίες SHABECHI YERUSALAYIM, RAHOK RAHOK και BADAD), καθώς και δυνατές συνεργασίες της ερμηνεύτριας με Ισραηλινούς καλλιτέχνες, όπως η παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια Ofra Haza, η Chava Alberstein, o Amil Zarian, o Moshe Morad κ.α, ο πολύ επιτυχημένος δίσκος της που εκδόθηκε αποκλειστικά στο Ισραήλ με τίτλο «14 Greek classics» με 14 κλασικά λαικά τραγούδια (Μισιρλού, Μη μου λέτε γι’ αυτή, Μην περιμένεις πια), καθώς και η τελευταία της ελληνική δισκογραφική παραγωγή με τίτλο «Η Γλυκερία τραγουδά Μιχάλη Σουγιούλ», η οποία κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2014 μόνο με Κυριακάτικη εφημερίδα και τώρα ήρθε η ώρα να βρει μια θέση και στις προθήκες των δισκοπωλείων.

Συμμετέχει επίσης με τρία τραγούδια στο νέο cd της Dilek Koc με τίτλο «Souvenir de Salonique».

Το καλοκαίρι του 2015 η κορυφαία μουσική συνάντηση στην σκηνή της Ιεράς Οδού με τον Γιώργο Νταλάρα, την Ελένη Βιτάλη και τη Γλυκερία μεταφέρθηκε για λίγες παραστάσεις σε μια καλοκαιρινή περιοδεία σε επιλεγμένες πόλεις – σταθμούς ανά την Ελλάδα ενώ παράλληλα η Ελένη Βιτάλη μαζί με τη Γλυκερία πραγματοποίησαν οι δυο τους συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.

Τον Σεπτέμβρη συνεργάζεται με τον Σταύρο Σιόλα για τις ανάγκες της κυπριακής τηλεοπτικής σειράς του Σίγμα «Καταιγίδα».

Μαζί ερμηνεύουν το ομότιτλο τραγούδι ενώ η Γλυκερία ερμηνεύει ένα ακόμη τραγούδι με τίτλο «Επίλογος».

Οι στίχοι και των δύο τραγουδιών, που κυκλοφορούν αποκλειστικά στο διαδίκτυο, ανήκουν στον ταλαντούχο Κύπριο στιχουργό Σταύρο Σταύρου.

Τον Νοέμβρη του 2015 και για ένα περίπου μήνα Νταλάρας, Βιτάλη και Γλυκερία πραγματοποίησαν μια μεγάλη περιοδεία στην Αμερική, ολοκληρώνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την «ιστορική» τους συνεύρεση.

Από τον Δεκέμβρη του 2015 έως τον Φεβρουάριο του 2016 πραγματοποιεί πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις στο «Φως» της Ιεράς οδού, παρέα με τον Μανώλη Λιδάκη και τον Μανώλη Κονταρό.

Με την ευκαιρία των εμφανίσεων αυτών Γλυκερία και Μανώλης Λιδάκης ηχογραφούν τη «Βροχή», μια διασκευή του γνωστού τραγουδιού του Θοδωρή Παπαδόπουλου και του Γιώργου Λεκάκη.

2016-Από τις 26/2 έως και το Πάσχα η Γλυκερία πραγματοποιεί επιτυχημένες εμφανίσεις στο «Διογένης Στούντιο» στο πλευρό του Αντώνη Ρέμου και του Χρήστου Νικολόπουλου.

Συμμετέχει στο διήγημα και album της καλλιτεχνικής κολεκτίβας «Πλέγμα», «Ως την άκρη της κλωστής», ερμηνεύοντας το τραγούδι του Παντελή Κυραμαργιού «Αστεία όνειρα», που γνώρισε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία.

Το Καλοκαίρι πραγματοποιεί μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα ενώ τον Σεπτέμβρη συναντιέται για πρώτη φορά μαζί επί σκηνής με δύο μεγάλες κυρίες της ελληνικής μουσικής, την Μαρινέλλα και την Ελένη Βιταλη. Οι τρεις τους πραγματοποίησαν δύο φιλανθρωπικές εμφανίσεις στην Κύπρο υπό τον τίτλο «Γυναικεία Υπόθεση», στηρίζοντας την Europa Donna Κύπρου.

Τον Οκτώβρη κυκλοφορεί από την νέα της δισκογραφική στέγη, την Spider Music, το νέο της album με τίτλο «Ακολούθησα ένα αστέρι». Το cd περιλαμβάνει τέσσερα καινούρια τραγούδια καθώς και παλαιότερα αγαπημένα που με μια διαφορετική μουσική ματιά αλλά και την μεστή ερμηνεία της Γλυκερίας παίρνουν μια νέα πνοή. Συνταξιδιώτες της στο album αυτό οι αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες της, Ελένη Βιτάλη, Μανώλης Λιδάκης και Dilek Koç. Από το album ξεχωρίζει και γίνεται μεγάλη επιτυχία η διασκευή του τραγουδιού «Η νύχτα μυρίζει γιασεμί» του Μάριου Τόκα σε στίχους του Σαράντη Αλιβιζάτου.

Τον Νοέμβριο πραγματοποιεί μεγάλη περιοδεία στην Αμερική όπου μεταξύ άλλων παρουσιάζει στους έλληνες της διασποράς τα νέα της τραγούδια.

Τον Δεκέμβρη κυκλοφορεί από την Spider Music το single “Τα παιδιά όλου του κόσμου” (Μουσική: Ανδρέας Λάμπρου, Στίχοι: Αργύρης Χατζηνάκης) που γράφτηκε για τα 70 χρόνια της UNICEF Ελλάδας.

2017-Μια ιδιαίτερη χρονιά για την Γλυκερία καθώς πραγματοποιεί μια σειρά από πολλές και διαφορετικές ζωντανές εμφανίσεις που όλες τους στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία.

Τον Ιανουάριο συναντιέται μετά από αρκετά χρόνια, για ακόμα μία φορά, με τον Omar Faruk Tekbilek, πραγματοποιώντας μία πολύ επιτυχημένη εμφάνιση στον Διογένης Studio, στο πλαίσιο του Athens Music Festival. Στην παρέα τους ήταν και η Ματούλα Ζαμάνη.

Στις 6 και 7 Φεβρουαρίου πραγματοποιεί δύο sold out εμφανίσεις με το «Σμυρνέικο Μινόρε» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ενώ την ίδια παράσταση επαναλαμβάνει τον Μάρτιο, αυτή την φορά στο κέντρο της Αθήνας, στο ιστορικό «Παλλάς». Η παράσταση βιντεοσκοπείται για την κρατική τηλεόραση και ηχογραφείται προκειμένου να κυκλοφορήσει σε cd.

Στο διάστημα που μεσολάβησε ανάμεσα στις τις δύο αυτές εμφανίσεις η Γλυκερία ταξίδεψε, παρέα με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, στην Αυστραλία πραγματοποιώντας τρεις μοναδικές εμφανίσεις στο Σίδνει και την Μελβούρνη.

Τον Μάρτιο του 2017 το τελευταίο album της Γλυκερίας «Ακολούθησα ένα αστέρι» κυκλοφόρησε στην Τουρκία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο από την Sony Music Turkey υπό τον τίτλο «I Followed A Star».

Στις 3 και 7 Απριλίου παρουσίασε στον Φιλολογικό σύλλογο «Παρνασός» στην Αθήνα και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, την παράσταση «Ω γλυκύ μου έαρ», αποδίδοντας μέσα σε μια ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, Βυζαντινούς ύμνους και εγκώμια για τα Θεία και τα ανθρώπινα πάθη καθώς και επιλεγμένα τραγούδια από την Ελληνική παράδοση.

Στις 14 Μαϊου πραγματοποίησε μία μοναδική εμφάνιση στο φημισμένο club «Paradiso» του Άμστερνταμ εντυπωσιάζοντας έλληνες αλλά και Ολλανδούς.

Στις 24 Μαίου εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά στο Παλλάς, αυτή τη φορά μαζί με τον Γιάννη Κότσιρα και την Φιλαρμονική Ορχήστρα «Ομόνοια» Γαστουρίου Κέρκυρας.

Στην τελετή απονομής των Gabby Awards, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουνίου στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης τιμήθηκε μεταξύ άλλων, για την προσφορά της στο Ελληνικό τραγούδι –και όχι μόνο-.Στο τέλος της βραδιάς μάλιστα ερμήνευσε ζωντανά το τραγούδι «Πατρίδα» σε στίχους Ευανθίας Μάγνη και μουσική Μελίνας Μακρή & Φράνκι Λούβαρη, που συμπεριλαμβάνεται στον τελευταίο της δίσκο.

Το καλοκαίρι του 2017 λαμβάνει χώρα μια πολύ σπουδαία μουσική συνάντηση που γράφει ιστορία. Τρεις ξεχωριστές κύριες του Ελληνικού τραγουδιού, η Μαρινέλλα, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία ενώνουν τις δυνάμεις τους και πραγματοποιούν sold out εμφανίσεις στους μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους ολόκληρης της Ελλάδας. Για τις ανάγκες των παραστάσεων αυτών που έχουν τον τίτλο “Γυναικεία Υπόθεση” ο Στέλιος Φωτιάδης, συνέθεσε ένα καινούριο τραγούδι που αποτέλεσε και το τραγούδι της έναρξης, με τίτλο –τι άλλο- «Γυναικεία Υπόθεση».

Παράλληλα η Γλυκερία πραγματοποιεί προσωπικές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα καθώς και δύο εμφανίσεις, μία στα Ιωάννινα και μία στην Κέρκυρα, μαζί με τον Γιάννη Κότσιρα και την Φιλαρμονική Ορχήστρα «Ομόνοια» Γαστουρίου Κέρκυρας.

Τον Δεκέμβριο και μετά από μια πολύ επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία σε Ελλάδα και εξωτερικό η Μαρινέλλα, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία ξαναβρίσκονται μαζί και τη χειμερινή σεζόν 2017-2018, εγκαινιάζοντας έναν από τους μεγαλύτερους και πιο σύγχρονους χώρους της Αθήνας, το ΓΚΑΖΙ LIVE.

2018- Συνεχίζονται οι επιτυχημένες παραστάσεις της «Γυναικείας Υπόθεσης» στο ΓΚΑΖΙ LIVE.Τον Ιούνη του 2018 κυκλοφορεί ψηφιακά το νέο της single, μια διασκευή στις “Θάλασσες” το γνωστό τραγούδι του Μάριου Τόκα και του Σαράντη Αλιβιζάτου.Το καλοκαίρι πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο συναυλίες.Τον Οκτώβριο του 2018 ξεκίνησε εμφανίσεις με τον Γιάννη Πάριο στο Baraonda Music Hall, οι οποίες είχαν τεράστια επιτυχία.

2019- Συνεχίζει έως τον Απρίλιο τις εμφανίσεις της στο Baraonda με τον Γιάννη Πάριο. Το καλοκαίρι του 2019 συναντιέται μετά από χρόνια με την αγαπημένη της φίλη Μελίνα Ασλανίδου και πραγματοποιούν μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Οι συναυλίες τους με τίτλο ΅Όπου με πας σε πάω΅ επισφραγίστηκαν από μεγάλη επιτυχία και θερμή υποδοχή, στους πάνω από 25 σταθμούς της περιοδείας τους σε Ελλάδα και Κύπρο, επιβραβεύοντας με τον πιο ηχηρό τρόπο τις δύο σημαντικές ερμηνεύτριες. Παράλληλα ηχογραφεί και κυκλοφορεί ψηφιακά δύο παλαιότερα τραγούδια της που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν στο πέρασμα του χρόνου. Ο λόγος για το «Να συμβεί» σε μουσική του Μιχάλη Χατζηγιάννη και στίχους της Ελεάνας Βραχάλη από το δίσκο «Βροχή των αστεριών» (2006) και το «Δεν έχω πια δικαίωμα» σε μουσική του Αντώνη Βαρδή και στίχους του Βασίλη Γιαννόπουλου από το δίσκο «Άνοιξη» (2004).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × three =