Πάμε ξανά. Άλλη μια λαμπερή βραδιά η οποία ακολουθείται από ακόμα πιο λαμπερές εμφανίσεις, είναι γεγονός. Το κόκκινο χαλί των βραβείων Όσκαρ είναι από τις μεγαλύτερες βραδιές, όχι μόνο του κινηματογράφου, αλλά και της μόδας. Ένα από τα σημαντικότερα events του Χόλιγουντ που, ανά τα χρόνια μάς έχει προσφέρει iconic στιγμές που έχουν μείνει στην ιστορία της μόδας.

Από το εμβληματικό look της Cher με το Bob Mackie two-piece σύνολό της, το αιθέριο Givenchy φόρεμα της Cate Blanchett το 2011 μέχρι και το φημισμένο Versace φόρεμα της Angelina Jolie, με το έντονο σκίσιμο και το πόδι της, που «έκλεψε» την παράσταση στα Όσκαρ του 2012. Τώρα όμως, δυο χρόνια μετά την πανδημία και έναν θεσμό γεμάτο αντιπαραθέσεις (τα τελευταία χρόνια), τα Όσκαρ 2022 προβλέπονται απρόβλεπτα.

Ίσως η φετινή χρόνια των Όσκαρ 2022 που πραγματοποιείται στο Dolby Theatre στο Los Angeles, με τρεις διαφορετικές οικοδέσποινες κάθε μια ώρα, την Amy Schumer, τη Regina Hall και τη Wanda Sykes, να είναι ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα, φρέσκια αρχή, για τη μόδα στο χαλί τουλάχιστον, που απεγνωσμένα διψάει για “glitz & glamour”. Για λίγη μόδα που είναι glamorous στον βαθμό του κιτς, που έχει χρώμα (εκφράζοντας αισιοδοξία) για μόδα εμπνέει, που είναι πολιτικοποιημένη, που είναι διαχρονική και που έχει αφήσει πίσω της ή έστω για λίγες ώρες, όλα όσα έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια και που μας προσφέρει αυτόν τον ρομαντισμό και την ανάγκη για διαφυγή που όλοι τόσο αναζητάμε.

Τα Όσκαρ 2022 είναι μια φανταστική ευκαιρία για όλους τους λαμπερούς celebrities που θα παρευρεθούν, να δείξουν τι πραγματικά (θα έπρεπε να) είναι η μόδα: ένας χώρος που στηρίζει τις τέχνες, που στηρίζει τη διαφορετικότητα. Ένας χώρος που ξέρει να αποδέχεται. Ας αποχαιρετήσουμε, λοιπόν, και την φετινή “Awards Season” δυναμικά απολαμβάνοντας και αναλύοντας όλες αυτές τις εντυπωσιακές εμφανίσεις που ελπίζουμε ότι θα δούμε αυτή τη λαμπερή βραδιά. Ας είναι τα Όσκαρ 2022, η διαφυγή μας για σήμερα.

Παρακάτω, παρακολουθούμε live όλες τις λαμπερές εμφανίσεις των βραβείων Όσκαρ 2022.

Οι εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί των βραβείων Όσκαρ 2022

zoe-kravitz

Προβλέψιμη η Zoe Kravitz με το powder pink Saint Laurent φόρεμά της; Ναι. Ίσως το χρώμα του φορέματος να μην ήταν τόσο προβλέψιμο αλλά η γραμμή και ο designer που επέλεξε να της σχεδιάσει το φόρεμα ήταν. Αυτό φυσικά, δεν σημαίνει ότι το look της δεν ήταν κομψότατο. Ήταν όμως, meh.

jessica-chastain-oscars-2022

Η πανέμορφη Jessica Chastain στα βραβεία Όσκαρ 2022 μάς έδωσε όλα όσα περιμέναμε από το σημερινό χαλί: αβίαστο glam. To Gucci φόρεμά της με παγιέτες και το ombre εφέ ήταν φανταστικό. Από τον τρόπο που αγκάλιαζε το κορμί της μέχρι και το contrast στα χρώματα του φορέματος.

lupita-nyong'o

Το “glitz & glam” theme που τόσο περιμέναμε και λαχταρούσαμε από το φετινό χαλί των Όσκαρ 2022 συνεχίζεται. Η Lupita Nyong’o έκανε μια dazzling εμφάνιση με ένα χρυσό φόρεμα Prada με embellisments από ροζ λουλούδια και sparkly κρόσσια. Εκπληκτική.

zendaya-oscars-2022

H βασίλισσα του red carpet η Zendaya κατάφερε να κάνει την εμμονή των designers με τη Y2K μόδα, να δείχνει glamorous στο χαλί. Με δημιουργία Valentino φόρεσε ένα two-piece σύνολο που αποτελούνταν από ένα cropped λευκό πουκάμισο και μια ψηλόμεση sparkly μάξι φούστα, υπηρετώντας άψογα το glam αλλά και τη μόδα του σήμερα.

billie-eilish-oscars-2022

H Βillie Eilish στα φετινά Όσκαρ 2022, μάς δίνει “widow couture”, μέσω ενός voluminous και μέσα στο “drama” Gucci φορέματος. Για την εμφάνισή της, αποφάσισε να αφήσει στην άκρη τα signature neon green χρώματα που φοράει συχνά και να προσφέρει ένα μονόχρωμο σύνολο. Το μαύρο φόρεμα με βολάν ήταν αρκετό για να φέρει το απαραίτητο “wow factor” στο χαλί του θεσμού. Ένα αρκετά anti-Billie look από το οποίο όμως «κάτι» έλειπε. Σίγουρα το styling χρειαζόταν κάτι ακόμα αλλά ίσως να φταίει και το γεγονός ότι η σταρ δεν υποστήριξε απόλυτα το ρούχο.

kristen-stewart-oscars-2022

Δεν συμφωνώ συχνά με τις στιλιστικές επιλογές της Kristen Stewart και για να είμαι ειλικρινής δεν συμφωνώ ούτε με αυτή εδώ. Η ηθοποιός επέλεξε να φορέσει ένα κοστούμι του οίκου Chanel που αποτελούνταν από σακάκι και ένα κοντό σορτς. Λατρεύω το γεγονός, ότι το look, εν μέρει, σπάει τους κανόνες του etiquette και στο τι πρέπει να φοράει μια γυναίκα στο red carpet. Δεν είναι πάντα τα πιο όμορφα φορέματα που κάνουν μια γυναίκα όμορφη ή αποδεκτή στην κοινωνία. Και αυτό το σορτς, υπό μια έννοια, κρύβει αυτό το μήνυμα. Ας ήταν όμως ένα άλλο σορτς. Ένα πιο tailored, ένα που να έφερνε μια ισορροπία στο συνολικό αποτέλεσμα του συνόλου της και θα ήμουν απόλυτα ευχαριστημένη.

penelope-cruz-oscars-2022

H Penelope Cruz και σακί πατάτας να φορέσει πάνω της θα το κάνει να δείχνει chic. Έχει αυτό το αβίαστο elegance που εκπέμπει σε κάθε της εμφάνιση και αυτή για τα Όσκαρ 2022, δεν αποτελεί εξαίρεση. Επέλεξε ένα φόρεμα του οίκου Chanel το οποίο είχε την αναμενόμενη έμφυτη κομψότητα που έχουν όλες οι εμφανίσεις της Cruz. Είναι μια εμφάνιση που θα θυμόμαστε του χρόνου ή σε 6 μήνες; Μάλλον όχι, αλλά για τώρα είμαστε ικανοποιημένες.

maggie-gyllenhaal-oscars-2022

Περιμέναμε να δούμε τις δημιουργίες του οίκου Schiaparelli από τη Spring/Summer 2022 couture συλλογή στο χαλί των Όσκαρ 2022. Η Maggie Gyllenhaal έφερε τον γνωστό σουρεαλισμό του οίκου στην πασαρέλα προσφέροντας ένα πραγματικά unique look που εντυπωσίασε. Μια εκπληκτική εμφάνιση.

timothee-chalamet-oscars-2022

Η καλή μόδα εμπνέει, άνδρες-γυναίκες, γυναίκες-άνδρες ή όπως προσδιορίζεται ο καθένας γενικά. Και ο Timothee Chalamet μάς εμπνέει όλους με αυτό το sleek, μοντέρνο αλλά και με ρετρό, 70s αναφορές Louis Vuitton κοστούμι. Άλλο ένα look που ενδίδει σε αυτό το glitz & glam που σου έλεγα παραπάνω.

jada-pinkett-smith-oscars-2022

Περίμενα πώς και πώς μια δημιουργία του Glenn Martens for Gaultier στο χαλί των Όσκαρ 2022. Tην επιλογή την έκανε η Jada Pinkett Smith με αυτό το μέσα στο drama, one-of-a-kind φόρεμα σε αυτή την luscious, σμαραγδί απόχρωση. Το ρούχο δεν τη «ρούφηξε» γιατί είχε τις σωστές αναλογίες, με αποτέλεσμα να είναι αψεγάδιαστο από την κορυφή ως τα νύχια.

nicole-kidman-oscars-2022

H Νicole Kidman ενέδωσε σε ένα πιο παραδοσιακά glamorous look με το custom Armani Prive φόρεμά της. Το balloon shape του φορέματος όμως, η Vivianne Westwood-esque λαιμόκοψη και τα πανέμορφα κοσμήματα, μάς έδωσαν όλα όσα χρειαζόμασταν από αυτή την εμφάνιση.

kirsten-dunst-oscars-2022

H Kirsten Dunst έδωσε τη δική της εκδοχή του «φλοράλ την άνοιξη», επιλέγοντας ένα Christian LaCroix στράπλες φόρεμα σε ροζ-κόκκινο χρώμα με βολάν που μιμούνται τα πέταλα ενός τριαντάφυλλου. Μια όμορφη εμφάνιση.

ariana-debose-oscars-2022

Η Ariana DeBose επέλεξε μια έντονη κόκκινη απόχρωση για την εμφάνιση της στα Όσκαρ 2022 και ένα όχι τόσο παραδοσιακό look. Επέλεξε ένα two-piece Valentino σύνολο που αποτελούνταν από μια wide-leg παντελόνα, corset top και εντυπωσιακό παλτό, όλα στην ίδια κόκκινη, φλογερή απόχρωση. Μια φρέσκια αντιμετώπιση ενός red carpet-ικού look.

serena-williams-oscars-2022

To γεγονός ότι βλέπουμε την «ευαίσθητη πλευρά» μιας αθλήτριας/μαχήτριας μέσα από αυτό το όμορφο Gucci ροζ φόρεμα της Serena Williams είναι κάτι που δεν το περιμέναμε. Υποστήριξε άψογα όμως, ακόμα και αυτή την πιο soft πλευρά της, μέσα από ένα φόρεμα που δεν του έλειπε το sexiness (το βαθύ ντεκολτέ και το έντονο σκίσιμο της πρόσφεραν αυτά τα στοιχεία στο look της).

Οσκαρ 2022: Το κόκκινο χαλί έχει μηνύματα

Η Jamie Lee Curtis με ένα εντυπωσιακό navy μπλε sparkly φόρεμα και ένα ribbon με το όνομα της Ουκρανίας, δείχνοντάς τη στήριξή της στην εμπόλεμη χώρα.

jamie-lee-curtis-oscars-2022

Μια ευχάριστη έκπληξη στο χαλί των Όσκαρ 2022 ήταν ο Kodi. O Αυστραλός ηθοποιός προτίμησε να μην επιλέξει ένα παραδοσιακό μαύρο κοστούμι για την εμφάνισή του, αλλά ένα powder blue, δημιουργία του οίκου Bottega Veneta. Η νέα γενιά προσπαθεί να αλλάξει τα δεδομένα στις πατροπαράδοτες εμφανίσεις στο red carpet και πολύ μας αρέσει.

kodi-oscars-2022

H Tracee Ellis Ross με ένα εντυπωσιακό Carolina Herrera mermaid dress, με ένα bold σχέδιο αναδεικνύει περήφανα τη νέα εμμονή των designers: το γυναικείο στήθος.

tracee-ellis-ross-oscars-2022

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × 3 =