χάρτης από το Διακόφτι, τον λιμένα

Η Δημοτική Παράταξη «Όλοι Μαζί – Κύθηρα – Αντικύθηρα» εξέδωσε δελτίο Τύπου σχετικά με το λιμάνι του Διακοφτίου. Διαβάστε παρακάτω:

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ»

Το λιμάνι του Διακοφτιού και ο «βοναπαρτισμός»…

Μια δυσάρεστη έκπληξη περιείχε η πρόσφατη ανακοίνωση για εκκίνηση λιμενικών μελετών στα Κύθηρα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής: Δεν υπήρχε ούτε μια αναφορά στο τι μέλλει γενέσθαι με το λιμάνι του Διακοφτίου!

Η υπόθεση με το λιμάνι όμως είναι κρίσιμη και επείγουσα για τα Κύθηρα.

-Το πρόσφατο ατύχημα με το Aqua Jewel (και όσα ακολούθησαν) επιβεβαιώνει ότι δεν χωρά άλλη αδράνεια και εφησυχασμός. Υπάρχει τεράστια ανάγκη για βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων στο Διακόφτι προκειμένου με ασφάλεια να μπορούν να το προσεγγίζουν τα κάθε είδους πλοία.

Ο επικεφαλής της παράταξής μας «Όλοι μαζί, Κύθηρα-Αντικύθηρα» κ. Ζαχαρίας Σουρής, ζήτησε δυο φορές τη μελέτη του κεντρικού λιμένα Διακοφτίου, όπως δικαιούται από το αρ. 69 παρ. 3 του ν. 3852/2010. Η αρχική τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Χαρχαλάκη ήταν θετική ζητώντας να μας δοθεί, ενώ αντιθέτως λίγες ημέρες αργότερα με την απαντητική του επιστολή στης 09 Απρίλιου 2024 και με Αριθμ. Πρωτ. 838, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει»!! Επίσης δήλωσε ότι για τη νομιμοποίηση του λιμένα χρειάζεται μια τροπολογία την οποία έχει ετοιμάσει ο ίδιος για να υποβληθεί!!!

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υποστηρίζει και ενημερώνει ότι δεν υπάρχει κρούση από τον Δήμο Κυθήρων για βελτίωση του λιμανιού…

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι:

1) Η Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη να χορηγεί τα αιτούμενα έγγραφα σε κάθε δημοτικό σύμβουλο που τα ζητά. Δεν είναι ιδιοκτησία κανενός ο Δήμος, δεν μπορεί να παρεμποδίζεται ο δημοκρατικός έλεγχος. Ο κ.Χαρχαλάκης σύντομα θα καταλάβει ότι η εποχή του «Βοναπαρτισμού» έχει παρέλθει ανεπίστρεπτα.

2) Η υπόθεση με το λιμάνι του Διακοφτίου είναι ιδιαίτερα σοβαρή και δεν μπορεί κανένας να την χειρίζεται (ή να λέει ότι την χειρίζεται) ως προσωπική του υπόθεση. Προκαλεί γέλωτα η προσπάθεια του κ. Χαρχαλάκη να εμφανιστεί και ως νομοθέτης ο οποίος συντάσσει και επιβάλει τροπολογίες…

3) Η διαπιστωμένη ανικανότητα και ο ερασιτεχνισμός της Δημοτικής Αρχής δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι το λιμάνι του Διακοφτίου σήμερα είναι ακόμα χαρακτηρισμένο ως «δασικό» και τα κτίσματα είναι παράνομα… Στην 3η θητεία της η δημοτική αρχή του κ. Χαρχαλάκη δεν έχει καταφέρει να λύσει ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα του νησιού.

4) Δηλώνουμε τη διάθεσή μας να συμβάλλουμε με ιδέες και πράξεις (ακόμα και με δωρεάν μελέτες) για να αντιμετωπιστούν ζέοντα προβλήματα του νησιού. Προϋπόθεση όμως είναι να συμφωνήσει η Δημοτική Αρχή ότι θέλει τη συμβολή μας…

ΥΓ. Σύμφωνα με τη Wikipedia o Βοναπαρτισμός είναι «πολιτικό φαινόμενο κατά το οποίο η εξουσία συγκεντρώνεται σε ένα πρόσωπο που έχει τη λαϊκή αποδοχή, κυβερνά αυταρχικά και, ακόμη κι αν πιστεύει ότι υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα, στην πραγματικότητα εξυπηρετεί τους στόχους μιας ολιγαρχίας»

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × 1 =