Συμβούλιο Επικρατείας

Η παράταξη «Όλοι Μαζί, Κύθηρα – Αντικύθηρα» χαιρετίζει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ορίζει πως η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας θα διαχειρίζεται αποκλειστικά τα Ιερά Προσκυνήματα των Κυθήρων. Η παράταξη επισημαίνει ότι αυτή η επιτυχία οφείλεται στην ενότητα των κατοίκων των Κυθήρων και Αντικυθήρων.

Ζητούν, επίσης, από τον Δήμαρχο κ. Χαρχαλάκη να απαντήσει στις αιτιάσεις του Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ για παλαιότερη υποστήριξή του προς την Εκκλησία για τη διεκδίκηση των προσκυνημάτων.

Τέλος, τονίζουν ότι η ενότητα είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των νησιών και καλούν όλους να τοποθετηθούν σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ. Διαβάστε το δελτίο:

Η ενότητα δίνει λύσεις!

-Χαιρετίζουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία η διοίκηση και διαχείριση των Ιερών Προσκυνημάτων των Κυθήρων οριστικά πλέον θα ασκείται αποκλειστικά από την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας.

-Η απόφαση αυτή οφείλεται στην ενότητα και την αποφασιστικότητα Κυθηρίων και Αντικυθηρίων. Χωρίς αυτή δεν θα ήταν δυνατή καμία επιτυχία.

-Θεωρούμε χρέος μας να εξάρουμε την ομόθυμα θετική στάση της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας, αλλά και του Δήμου Κυθήρων-Αντικυθήρων. Περιμένουμε βεβαίως από τον κ.Χαρχαλάκη να απαντήσει στις αιτιάσεις του Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο Δήμαρχος υποστήριζε τη διεκδίκηση των προσκυνημάτων από την Εκκλησία…

-Θεωρούμε ότι Κυθήριοι και Αντικυθήριοι, όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση και τους κάθε είδους αρμοδίους, λύσεις στα ζέοντα προβλήματα των νησιών μας (συγκοινωνία, εκπαιδευτικό, ακρίβεια, έργα υποδομής κλπ). Κανένας «φωτισμένος ηγέτης», κανένα κόμμα, καμία συλλογικότητα από μόνη της δεν μπορεί να καταφέρει όσα μπορούμε όλοι μαζί. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να ασκούμε κριτική στις αστοχίες και την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής.

-Περιμένουμε να τοποθετηθούν για την απόφαση του ΣτΕ και όσοι φέρονται να έχουν προνομιακές σχέσεις με την εκκλησία (για ευνόητους λόγους). Όταν διακυβεύονται κυριαρχικά δικαιώματα Κυθηρίων και Αντικυθηρίων δεν αρκεί να παίζεις βόλεϊ…

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × three =