yojimbo

Από τις ταινίες της Παρασκευής, 28/01, ξεχωρίζουν ένα από τα αριστουργήματα του Ακίρα Κουροσάβα, το μεταποκαλυπτικό θρίλερ «28 Μέρες Μετά» και ο «δικός μας» Τομ Χανκς που ναυαγεί σε ένα, όχι δικό μας, νησί.

Πάμε να τις δούμε:

Ο Ναυαγός (Cast Away) – ΣΚΑΪ, 21:00

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ζεμέκις με τους Τομ Χανκς, Έλεν Χαντ

Ο Τσακ Νόλαντ έχει ρυθμίσει την καθημερινότητά του με την ακρίβεια ωρολογιακού μηχανισμού. Ως τη στιγμή που βρίσκεται ναυαγός σ’ ένα έρημο νησί, όπου πρέπει να αποκτήσει τις ικανότητες ενός σύγχρονου Ροβινσώνα για να επιβιώσει.

Yojimbo – ΒΟΥΛΗ, 22:00

Σκηνοθεσία: Ακίρα Κουροσάβα με τους Τοσίρο Μιφούνε, Τακάσι Σιμούρα, Τατσούα Νακαντάι

Ο Σαντζούρο, ρακένδυτος περιπλανώμενος σαμουράι, εκμεταλλεύεται προς όφελός του τον άγριο ανταγωνισμό ανάμεσα σε δύο αντίπαλες οικογένειες που λυμαίνονται ένα χωριό στην Ιαπωνία του 19ου αιώνα. Η ταινία που ενέπνευσε τον Σέρτζιο Λεόνε για να κάνει το “Για μια χούφτα δολάρια”.

Μητέρα! (Mother!) – ΣΚΑΪ, 00:00

Σκηνοθεσία: Ντάρεν Αρονόφκσι με τους Τζένιφερ Λόρενς, Χαβιέ Μπαρδέμ, Εντ Χάρις, Μισέλ Φάιφερ

Ένας ποιητής και η αρκετά νεότερη σε ηλικία σύζυγός του ζουν απομονωμένοι σε ένα τεράστιο σπίτι στην εξοχή. Μέχρι που κάποιο βράδυ φτάνει εκεί, απρόσκλητος, ένας περαστικός, ο οποίος ανοίγει την πόρτα του «παραδείσου» στον έξω κόσμο.

28 Μέρες Μετά (28 Days Later) – ALPHA, 1:15

Σκηνοθεσία: Ντάνι Μπόιλ με τους Κίλιαν Μέρφι, Ναόμι Χάρις, Κόλιν Έκλεστον, Μπρένταν Γκλίζον

Ξυπνώντας από κώμα, ένας νεαρός ανακαλύπτει ένα σχεδόν έρημο Λονδίνο, εξαιτίας ενός επικίνδυνου μεταδοτικού ιού που μεταβάλλει τον άνθρωπο σε κτήνος με δολοφονικές διαθέσεις. Με μια μικρή ομάδα επιζώντων προσπαθεί να βρει μια ασφαλή νησίδα, για να ξεκινήσει ξανά η πορεία της ανθρωπότητας. Μια σύγχρονη ταινία τρόμου επηρρεασμένη από τη “Νύχτα των ζωντανών νεκρών”. Γυρίστηκε σε ψηφιακό βίντεο στα πρότυπα της σχολής του “Δόγματος”.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × 3 =